Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Marti, 06 Decembrie 2016

Primarul municipiului Botoşani cere suspendarea celor doi viceprimari, ca urmare a incompatibilităţii acestora

flutur_catalin_.jpgPrimarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, intenţionează să declanşeze procedurile privind suspendarea din funcţie a celor doi viceprimari social democraţi Cosmin Andrei şi Marian Murariu. Flutur a declarat că viceprimarii municipiului ar fi fost în incompatibilitate şi ar fi ocupat, în acelaşi timp, şi funcţiile de membri în adunările generale a acţionarilor de la cele patru societăţi comerciale din subordinea Consiliului Local.
"Obligaţia noastră este să întreprindem demersurile pentru aplicarea prevederilor legale, care spun că un viceprimar îşi pierde calitatea de viceprimar dacă face parte din AGA. Au fost clar ilegal până la numirea celor doi reprezentanţi din Consiliul Local", a declarat Flutur.

Marti, 06 Decembrie 2016

Primăria a inaugurat primul club al pensionarilor din Târgovişte, amenajat într-un fost punct termic

Primul club al pensionarilor din Târgovişte a fost inaugurat pe 6 decembrie acesta fiind amenajat într-un fost punct termic. ''Este primul club dintr-o serie pe care noi vrem să o realizăm în municipiul Târgovişte, astfel încât în fiecare cartier să avem o asemenea investiţie în viitor. Clubul pensionarilor din Târgovişte este o investiţie, un proiect pilot pe care primăria, iată, reuşeşte să îl ducă la bun sfârşit. Este o investiţie făcută prin schimbarea destinaţiei unui fost punct termic, este o diferenţă uriaşă faţă de ceea ce era", a declarat, la inaugurare, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Primaria Giurgiu

Marti, 06 Decembrie 2016

Noi termene date de Primăria Reşiţa pentru finalizarea lucrărilor de apă şi canalizare

Viceprimarul municipiului Reşiţa, Vasile Paul, a convocat, în şedinţă operativă, toţi constructorii din oraş care au contractat lucrări de apă şi canalizare, dându-le noi termene de finalizare a acestora.

Marti, 06 Decembrie 2016

14 primării sucevene, avertizate că pierd finanţarea pe PNDL dacă nu trimit documentaţia la Ministerul Dezvoltării Regionale

Prefectura Suceava a solicitat primăriilor transmiterea, până la data de 9 decembrie, a documentelor necesare aferente obiectivelor de investiţii din unităţile administrativ teritoriale respective, pentru a se evita pierderea finanţărilor din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Prefecturii Suceava.
În comunicat se arată că datele solicitate vor fi trimise în original, prin poştă, având ca destinatar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - Direcţia Generală Dezvoltare Regională şi Infrastructură.

Votez pentru sanatate

Luni, 05 Decembrie 2016

Primăria Iaşi a accesat un împrumut BERD pentru schimbarea parcului auto al regiei de transport

chirica_mihai1.jpgPrimarul Iaşiului, Mihai Chirica, a semnat, pe 5 decembrie, contractul ce vizează accesarea unui împrumut de peste 67 milioane de lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), necesar schimbării parcului auto al regiei de transport în comun. Primarul Mihai Chirica a declarat jurnaliştilor că este vorba de un împrumut de aproximativ 67,5 milioane de lei, sumă necesară pentru a achiziţiona cel puţin 80 de mijloace de transport.

Luni, 05 Decembrie 2016

Conturile primarului din Sfântu Gheorghe, blocate de ANAF în urma unei amenzi aplicate de Prefectură

antal_arpad2.jpgConturile bancare ale primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, au fost blocate recent de ANAF, ca urmare a neachitării unei amenzi de 10.000 de lei aplicată anul trecut de Prefectura Covasna, sancţiune pe care edilul a contestat-o în instanţă. Primarul Antal Arpad a declarat că amenda i-a fost aplicată anul trecut, pe 19 octombrie, pe motiv că nu a soluţionat la termen cererile depuse pe Legea 10/2001, privind restituirea imobilelor naţionalizate.

focality

Duminica, 04 Decembrie 2016

La Cluj-Napoca a fost inaugurat unul dintre cele mai moderne parcuri sportive din ţară

boc_pingpong.jpgVicepremierul Vasile Dîncu şi primarul Emil Boc au jucat popice şi tenis de masă la inaugurarea unui centru sportiv în municipiul Cluj-Napoca, a cărui construire s-a realizat printr-o finanţate de 20 de milioane de lei, asigurată de Compania Naţională de Investiţii. Baza, care în momentul de faţă este cel mai modern parc sportiv şi de agrement din România, se află în cartierul clujean Gheorgheni şi a fost construită pe locul unui fost cartodrom.
Cei doi nu au mai tăiat tradiţionala panglică, Vasile Dîncu declarând chiar că este momentul ca acest gen de inaugurări să fie depăşit, dar în schimb au testat împreună câteva dintre ofertele pe care baza sportivă le pune la dispoziţia clujenilor. Mai precis, cei doi şi-au încercat mâna pe o minge de popice şi au jucat apoi câteva mingi la o masă de ping-pong.

Duminica, 04 Decembrie 2016

Gabriela Firea: "Obiectivul Primăriei este să se asigure că este funcţional cât mai curând centrul pentru situaţii de urgenţă"

firea_gabriela9.jpgObiectivul Primăriei Municipiului Bucureşti este să se asigure că noul Centru Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă (CMISU) este funcţional în cel mai scurt timp, a anunţat primarul general, Gabriela Firea, în cadrul unei reuniuni la care au participat reprezentanţii principalelor instituţii cu responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, ce a avut loc la sediul PMB.
"Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă este un obiectiv finalizat 100%, atât din punct de vedere al construcţiei, cât şi al dotărilor de ultimă generaţie - echipamentele IT şi de comunicaţii. Ne dorim cu toţii să devină centrul unic de comandă al serviciilor de urgenţă cât mai curând, astfel încât timpii de reacţie să scadă, atât în activitatea de zi cu zi, cât şi în cazul producerii unor situaţii deosebite, cum sunt de exemplu accidentele colective", a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii.

kronemag

Duminica, 04 Decembrie 2016

Sistemul computerizat de management al traficului, implementat la Timişoara, va asigura coridoare de undă verde în situaţii de urgenţă

Primăria Timişoara va semna până în primăvara anului 2017 protocoale cu instituţiile de stat ce pot solicita facilităţi în situaţii de urgenţă în care au nevoie de coridoare de undă verde pe principalele artere rutiere urbane, de exemplu pentru ambulanţe sau maşinile pompierilor, prin sistemul computerizat de management al traficului implementat de municipalitate cu fonduri europene, a anunţat, marţi, primarul Nicolae Robu.

Duminica, 04 Decembrie 2016

Centura Târgoviştei pentru care s-a semnat contractul de finanţare cu bani europeni în 2009 se va finaliza în 2018

stan_cristian.jpgCentura municipiului Târgovişte, pentru care s-a semnat contractul de finanţare cu bani europeni în 2009, are un nou termen de finalizare, în 2018, la acest moment fiind în derulare o nouă procedură de achiziţie, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Cristian Stan.
Primăria a reziliat contractul cu primul constructor pentru întârzierea mare a lucrărilor, cel de al doilea constructor nu a efectuat aproape nicio lucrare, iar acum s-a organizat o altă licitaţie. Din cauza întârzierii proiectului s-au cheltuit fonduri europene aferente realizării a 27% din lucrări, pentru restul de bani necesari Primăria Târgovişte accesând un credit.<<<  Pagina 2 / 1344  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter