Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie

ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Liderii administraţiei arădene au primit vizita ambasadorului Indoneziei


Luni, 23 Noiembrie 2015

30 de foști sau actuali aleși locali, declarați de ANI în incompatibilitate sau conflict de interese

ANI_logo.jpgAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese în cazul a 30 de foști sau actuali aleși locali. Aceștia sunt 11 primari, nouă viceprimari, un fost viceprimar, șapte consilieri locali și doi foști consilieri locali.
Printre aleșii locali găsiți în incompatibilitate se numără vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan, primarul comunei Mușătești (Argeș), Mircea Păuna, primarul comunei Morărești (Argeș), Gheorghe Purcaru, viceprimarul comunei Rucăr (Argeș), Vasile Popa-Nica, primarul orașului Însurăței (Brăila), Ionel Gheorghe, primarul comunei Drăgotești (Dolj), Dumitru Dincă, primarul din Reghin (Mureș), Maria Precup ș.a.

Duminica, 08 Noiembrie 2015

ANI a constatat incompatibilitatea, existenţa conflictului de interese sau suspiciuni de corupţie în cazul a 25 de aleşi locali

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat vineri că a constatat starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii privind posibila săvârşire a infracţiunilor de conflict de interese, fals în declaraţii sau infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie,în cazul a 25 de aleşi locali.

Primaria Giurgiu

Miercuri, 26 August 2015

Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"

chivu_luminita.jpgProblema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române.

Potrivit Luminiței Chivu, o creștere a salariilor atât în sectorul public din România, dar și în cel privat, crearea de noi locuri de muncă bine plătite, reprezintă necesități strategice vitale pentru viitorul structurilor demo-economice și al echilibrelor bugetare.

Marti, 18 August 2015

Proiectul Strategiei privind dezvoltarea funcţiei publice 2015 - 2020 este în procedură de transparenţă decizională

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici informează că proiectul Strategiei privind dezvoltarea funcţiei publice 2015 - 2020 se află în procedura de transparenţă decizională, putând fi consultat pe site-ul www.anfp.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională/ Strategii.
"Strategia privind dezvoltarea funcţiei publice (SDFP) 2015 - 2020 face parte din categoria strategiilor tematice asumate de administraţia publică drept parte a efortului pe termen mediu de îmbunătăţire a guvernării, cu impact la nivelul întregii societăţi, şi este prevăzută în Planul de acţiuni pentru îndeplinirea condiţionalităţii ex-ante privind existenţa unui cadru strategic de politică pentru consolidarea eficienţei administrative a statelor membre, inclusiv reforma administraţiei publice", se arată într-un comunicat transmis de ANFP.

Primaria Botosani

Luni, 20 Iulie 2015

Începe Internship@Guvernul României - cel mai mare program de practică în administrația publică centrală

guvern_sediu.jpgCea de a treia ediție a Programului oficial de Internship la nivelul administrației publice centrale derulat de Guvern începe marți, la ceremonia care se va desfășura la Palatul Parlamentului urmând să participe premierul Victor Ponta și membri ai Executivului.
Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, pe durata celor două luni de desfășurare a programului, 300 de tineri selectați din peste 3.500 de candidați vor participa la activitățile desfășurate în cadrul Cancelariei Primului-Ministru și Secretariatului General al Guvernului, în ministerele și departamentele conduse de miniștri și miniștri delegați, precum și în instituțiile publice din subordinea acestora.

Luni, 29 Iunie 2015

Bune practici din România selectate pentru cea de-a 8-a Conferinţă Europeană a Calităţii

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) informează că echipa de evaluatori ai bunelor practici pentru cea de-a 8-a Conferinţă a Calităţii a admis cele două cazuri transmise de ANFP: un exemplu de bună practică al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) sector 6 - SocialXChange - mai mult decât un magazin caritabil şi un proiect de succes implementat de ANFP, în parteneriat cu asociaţia Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă - Agenda 21 - Administraţia publică - mai aproape de cetăţeni prin social media.

focality

Vineri, 15 Mai 2015

Certificate digitale calificate vor fi achiziţionate pentru implementarea semnăturii electronice în administraţie

Certificate digitale calificate, care vor fi date în folosinţă gratuită, pentru un an de la emitere, unui număr de 1.930 de autorităţi şi instituţii publice, vor fi achiziţionate pentru implementarea semnăturii electronice la nivelul administraţiei publice centrale şi locale, prin intermediul unui proiect implementat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.
Potrivit unui comunicat al ANFP, certificatele digitale calificate asigură integritatea şi confidenţialitatea documentelor transmise electronic, permit autentificarea la diverse aplicaţii şi garantează identitatea persoanei în sensul Legii nr. 455/ 2001 privind semnătura electronică şi a Hotărârii Guvernului nr. 1259/2001 privind aprobarea Normelor tehnice şi metodologice de aplicare, cu modificările şi completările ulterioare şi sunt emise de SC CertSIGN SA, furnizor acreditat de servicii de certificare calificată.

Duminica, 05 Aprilie 2015

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest deține președinția Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România

agentii_dezvoltare.JPGÎn perioada 1 - 2 aprilie, directorii celor 8 Agenții pentru Dezvoltare Regională din România s-au întâlnit în cadrul unei întâlniri de lucru ce a avut loc în municipiul Alba Iulia. Întâlnirea a fost organizată în contextul Anului European al Dezvoltării și a avut ca temă principală armonizarea activităților Agențiilor pentru Dezvoltare Regională (ADR-urilor) din România având în vedere finalizarea implementării Regio-Programul Operațional Regional 2007-2013 și a Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013, dar și pregătirea noii perioade de programare (2014 - 2020) la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare.

kronemag

Joi, 19 Martie 2015

Până la alegerea noului preşedinte, ANI va fi condusă de vicepreşedintele Bogdan Stan

ANI_logo.jpgConducerea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) va fi asigurată, până la alegerea unui nou preşedinte, de vicepreşedintele instituţiei, Bogdan Stan. Consiliul Naţional de Integritate (CNI) s-a întrunit joi în şedinţă publică şi a luat act de demisia lui Horia Georgescu din calitatea de preşedinte al ANI, urmând ca aceasta să fie remisă Senatului României.
"Urmare a acestui fapt, Consiliul a luat în discuţie şi perfectarea paşilor procedurali în ceea ce priveşte declanşarea procedurii de organizare a concursului pentru alegerea unui nou preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate. De asemenea, Consiliul aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că, prin efectul legii, conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate este exercitată, până la alegerea unui nou preşedinte, de către domnul Bogdan Stan, în prezent, vicepreşedinte al ANI", se arată într-un comunicat transmis joi.

Luni, 16 Martie 2015

Un studiu IRES arată că cei mai mulți români consideră regionalizarea drept un lucru benefic

Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate în cazul unui studiu, realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategii (IRES), consideră că prin regionalizare s-ar îmbunătăți modul de gestionare a treburilor publice ale țării și că regionalizarea ar fi mai degrabă un lucru bun pentru ei. Potrivit studiului mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate consideră că prin regionalizare s-ar îmbunătăți atragerea de fonduri europene și cooperarea cu alte comunități din țară și Uniunea Europeană.Pagina 1 / 92  >>>


NewsletterEditorial
Când desfiinţăm Primăria Capitalei?
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste


Analiza
Peste 50% dintre români ar vota un independent pentru funcția de primar
primar_generica_mic.jpg
Mai mult de jumătate dintre români ar alege un independent, fără legături politice, pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor, potrivit unui sondaj INSCOP. Astfel, 50,1% dintre români ar fi dispuși să îi acorde votul unei personalități locale independente, care ar candida pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor (față de 53,1% în aprilie). Citeste


Interviu
Bogdan Chirițoiu: "Serviciile publice sunt un sector cu potențial mare de risipă de bani, ce ar trebui mai bine reglementat"
chiritoiu_bogdan.jpg
Serviciile publice sunt un domeniu cu un potențial mare de risipă de bani, care ar trebui mai bine reglementat pentru a întări competiția pe piață, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, într-un interviu acordat Agerpres. Citeste

ColecteazaSelectiv
Compania saptamanii
ECOTIC traseaza un circuit eficient de informare pentru colectarea DEEE
Ecotic_pliant.jpg
Incepand din luna mai, ECOTIC a dat startul unei campanii de informare catre asociatiile de proprietari din Botosani, Timisoara si sectorul 6 din Bucuresti, alaturi de companii de salubritate din aceste orase: Urban Serv Botosani, Retim Ecologic Service din Timisoara si Urban Bucuresti. Zeci de mii de persoane au aflat unde si cum pot preda responsabil DEEE. Citeste
Oamenii timpuluiEveniment
Protocol pentru promovarea integrităţii în administraţia publică între Asociaţia Municipiilor şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei
negoita_cumpanasu.jpg
Asociaţia Municipiilor din România (AMR) şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) au semnat un protocol de colaborare pentru promovarea integrităţii în administraţia publică, în cadrul căruia vor fi realizate mai multe studii despre problemele cu care se confruntă municipiile din ţară. În baza protocolului vor putea fi formulate propuneri concrete care să determine schimbări semnificative în sensul îmbunătăţirii managementului administraţiilor publice. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
A apărut primul volum complex despre activitatea de lobby din România
Dinamica_activitatii_lobby.jpg
Prima carte din România care abordează dinamica şi specificul activităţii de lobby a fost lansată săptămâna aceasta. Sub semnătura lui Ionuţ Tănase, volumul "Dinamica activității de lobby în România" prezintă într-o manieră deopotrivă ştiinţifică şi pragmatică evoluţia şi perspectivele de dezvoltare în activitatea de reprezentare a intereselor. Autorul este specialist în lobby şi comunicare politică și doctor în ştiinţele comunicării. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter