Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie

Conferința Națională de Management Modern în Energie

ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Primarul municipiului Lugoj s-a aflat în vizită în orașul german Jena

Joi, 19 Martie 2015

Până la alegerea noului preşedinte, ANI va fi condusă de vicepreşedintele Bogdan Stan

ANI_logo.jpgConducerea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) va fi asigurată, până la alegerea unui nou preşedinte, de vicepreşedintele instituţiei, Bogdan Stan. Consiliul Naţional de Integritate (CNI) s-a întrunit joi în şedinţă publică şi a luat act de demisia lui Horia Georgescu din calitatea de preşedinte al ANI, urmând ca aceasta să fie remisă Senatului României.
"Urmare a acestui fapt, Consiliul a luat în discuţie şi perfectarea paşilor procedurali în ceea ce priveşte declanşarea procedurii de organizare a concursului pentru alegerea unui nou preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate. De asemenea, Consiliul aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că, prin efectul legii, conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate este exercitată, până la alegerea unui nou preşedinte, de către domnul Bogdan Stan, în prezent, vicepreşedinte al ANI", se arată într-un comunicat transmis joi.

Luni, 16 Martie 2015

Un studiu IRES arată că cei mai mulți români consideră regionalizarea drept un lucru benefic

Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate în cazul unui studiu, realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategii (IRES), consideră că prin regionalizare s-ar îmbunătăți modul de gestionare a treburilor publice ale țării și că regionalizarea ar fi mai degrabă un lucru bun pentru ei. Potrivit studiului mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate consideră că prin regionalizare s-ar îmbunătăți atragerea de fonduri europene și cooperarea cu alte comunități din țară și Uniunea Europeană.

Primaria Giurgiu

Duminica, 15 Martie 2015

ANFP elaborează analize pentru reconsiderarea şi evoluţia funcţiei publice

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) informează că în această perioadă desfăşoară un amplu proces de documentare şi elaborare a unor analize de sistem privitoare la evoluţia funcţiei publice şi reconsiderarea unor competenţe instituţionale în ceea ce priveşte gestionarea personalului din administraţia publică.
Potrivit unui comunicat de presă remis presei, ANFP a solicitat "sprijinul unor parteneri din mediul academic (Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Academia Română), având convingerea că expertiza în domeniul administraţiei publice, rezultatele activităţii de cercetare ştiinţifică specifică pot fi de un real sprijin în acest proces demarat la nivelul ANFP".

Joi, 11 Decembrie 2014

ANFP a organizat conferinţa de închidere a proiectului "Îmbunătăţirea dialogului social pentru funcţionarii publici"

Lipsa unei culturi a dialogului social este transpusă într-un exces de reglementare în Romania, se arată în "Studiul comparativ privind dialogul social în administraţia publică din România şi Norvegia", prezentat, joi, într-o conferinţă organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Primaria Botosani

Miercuri, 26 Noiembrie 2014

13 foşti sau actuali aleşi locali au fost declaraţi în incompatibilitate de către ANI

ANI_logo.jpgAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 13 foşti sau actuali aleşi locali (trei primari, trei viceprimari, şase consilieri locali şi un consilier judeţean), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, cu încălcarea prevederilor legale.
Potrivit unui comunicat al ANI, au fost declaraţi incompatibili Nyako Jozsef, primar al oraşului Valea lui Mihai din judeţul Bihor; Iulian Lică, primar al comunei Crângeni, judeţul Teleorman; Ion Voica, primar al comunei Săcelu, judeţul Gorj; Ladislau Mod, viceprimar al comunei Olari, judeţul Arad; Milică Gigea, viceprimar al comunei Poarta Albă şi fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Poarta Albă, judeţul Constanţa.

Miercuri, 12 Noiembrie 2014

Integrarea pe piaţa muncii a tinerilor cu handicap vizual,obiectul unui acord între ANFP şi Fundaţia "Prietenii Nevăzătorilor"

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a semnat un acord de parteneriat cu Fundaţia Română pentru Persoane cu Handicap Vizual - "Prietenii Nevăzătorilor", ce vizează facilitarea integrării pe piaţa muncii a tinerilor cu handicap vizual, prin voluntariat şi alte forme participative în instituţii şi autorităţi publice.
"Colaborarea va consta în derularea de activităţi privind creşterea competenţelor profesionale şi adaptabilitatea tinerilor absolvenţi cu handicap vizual la condiţiile şi exigenţele domeniilor profesionale pentru care aceştia se pregătesc în sistemul de învăţământ", informează un comunicat al ANFP remis miercuri.

focality

Joi, 06 Noiembrie 2014

George Băeşu (ANRP) despre restituirile în bani: "Bistriţa, Cluj şi Piteşti aveau terenuri la fel de scumpe ca în Bucureşti"

baesu_george.jpgPreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP), George Băeşu, a declarat joi, la Bistriţa, că din dosarele de evaluare a proprietăţilor pentru care s-au aprobat restituiri în bani a reieşit faptul că în oraşe ca Bistriţa, Cluj Napoca şi Piteşti terenurile ajunseseră să fie la fel de scumpe ca acelea din Bucureşti.
"Bistriţa, Cluj Napoca, Piteştiul aveau terenuri la fel de scumpe ca la Bucureşti. Ţi-ai fi luat o plajă întreagă la Constanţa pentru o bucată de teren agricol pe la Bistriţa. De ce la Piteşti? Nu ştiu, poate pentru că e domnul acela care a luat 100 milioane de euro în câţiva ani de acolo, domnul Vişoiu şi alţi domni de la Piteşti", a spus Băeşu.

Miercuri, 05 Noiembrie 2014

George Băeşu: "Nimeni nu îl verifică pe Iohannis, este verificat ANRP şi banii daţi în 2010"

baesu_george.jpgPreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP), George Băeşu, a declarat miercuri că nu se face nicio verificare asupra primarului Klaus Iohannis, candidat al Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale, în ceea ce priveşte imobilele din Sibiu care fac obiectul unei verificări asupra instituţiei pe care o conduce. George Băeşu a făcut această precizare miercuri, într-o conferinţă de presă la Cluj, în contextul în care Corpul de Control al premierului face în această săptămână o verificare la ANRP.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, la baza acţiunii de control au stat informaţii transmise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, care se referă la activitatea proprie a acestei entităţi cu privire la acordarea unor despăgubiri că măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu.

cj iasi
kronemag

Miercuri, 29 Octombrie 2014

Cristian Bitea este noul vicepreşedinte ANFP

bitea_cristian.jpegPrin Decizia Primului-Ministru nr.291/22.10.2014, Cristian Bitea a fost numit în funcţia de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Cristian Bitea este absolvent al specializării administraţie publică, profil ştiinţe administrative şi a ocupat anterior numirii, pe parcursul carierei profesionale, funcţiile de subprefect al judeţelor Bihor şi Ialomiţa, inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, director general adjunct şi secretar general al Institutului Naţional de Administraţie, consilier în cadrul Corpului de Control al Guvernului şi şi-a început cariera în funcţia publică, din poziţia de expert debutant în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici în anul 2002.

Duminica, 19 Octombrie 2014

Preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu anunță că va fi reintrodus programul "Casa verde" pentru instituţii publice

Gearap_Adrian.jpgAdministraţia Fondului de Mediu (AFM) va relua, începând de anul viitor, programul "Casa verde" pentru instituţiile publice, a declarat, vineri, la Botoşani, preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, Adrian Gearâp. Potrivit acestuia, programul a mai funcţionat până în urmă cu trei ani, iar pe durata derulării a fost "un program de succes".
"În 2011, a fost ultima sesiune de depunere de proiecte şi ne dorim ca în 2015 acest program să fie reluat. A fost un program de succes. Eficientizarea clădirilor din mediul rural este un lucru bun. Orice primărie de comună îşi doreşte să aibă o şcoală bine încălzită, o grădiniţă bine încălzită. Acesta este motivul pentru care încercăm să găsim exact proiectele de care este nevoie în mediul rural", a afirmat Gearâp.Pagina 1 / 91  >>>


NewsletterEditorial
Întrebări pentru Liviu Dragnea
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste


Analiza
Mai puţin de jumătate dintre oraşe vor avea bani să asigure servicii de strictă necesitate
Mai puţin de jumătate dintre cele peste 3.000 de comune, oraşe şi municipii vor avea banii necesari pentru asigurarea funcţionării unor servicii de strictă necesitate oricărei comunităţi, ca urmare a noului mecanism al echilibrării bugetelor locale, estimează Asociaţia Oraşelor din România. Citeste


Interviu
Bogdan Chirițoiu: "Serviciile publice sunt un sector cu potențial mare de risipă de bani, ce ar trebui mai bine reglementat"
chiritoiu_bogdan.jpg
Serviciile publice sunt un domeniu cu un potențial mare de risipă de bani, care ar trebui mai bine reglementat pentru a întări competiția pe piață, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, într-un interviu acordat Agerpres. Citeste

ColecteazaSelectiv
Compania saptamanii
Galeriile Art Georgies se extind în online
artgeorgies_vitraliu1.jpg
Primul magazin online cu artă româneascădin mozaic si vitraliu

383 de kilometri de la Iași la București, 640 de kilometri de la Iași la Timișoara, 1.046 de kilometri de la Iași la Viena. Arta vechiului mozaic bizantin și a vitraliilor este reinventată zi de zi, in cel mai mare atelier de creatie artistică din România, situat în Iași. Sfidăm distanțele, iar produsele Art Georgies pot fi achiziționate de clienții noștri din țară și din străinătate, printr-un simplu click, nu numai prin vizitarea galeriilor noastre. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept va avea loc în perioada 12-14 martie, la Sinaia
urbanconcept_2014_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, organizează în perioada 12-14 martie 2015, cea de-a XV-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Evenimentul va avea loc în Sinaia, la Hotel Mara. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
A apărut primul volum complex despre activitatea de lobby din România
Dinamica_activitatii_lobby.jpg
Prima carte din România care abordează dinamica şi specificul activităţii de lobby a fost lansată săptămâna aceasta. Sub semnătura lui Ionuţ Tănase, volumul "Dinamica activității de lobby în România" prezintă într-o manieră deopotrivă ştiinţifică şi pragmatică evoluţia şi perspectivele de dezvoltare în activitatea de reprezentare a intereselor. Autorul este specialist în lobby şi comunicare politică și doctor în ştiinţele comunicării. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter