Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Noua gamă Megane: un design exterior inspirat, un interior sub semnul noilor tehnologii

Joi, 11 Septembrie 2014

Acord de cooperare între ANFP şi Şcoala Naţională de Administraţie Publică din Franţa

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a semnat un acord de cooperare cu Şcoala Naţională de Administraţie Publică din Franţa (ENA) valabil pe 3 ani şi care are ca obiectiv dezvoltarea cooperării în domeniul formării profesionale a funcţionarilor publici, prin implementarea unor activităţi comune ce vizează formarea profesională şi prin realizarea unor schimburi de experienţă, informează un comunicat de presă al instituţiei amintite.
"Îmi exprim încrederea că acest prim pas în colaborarea cu ENA va aduce beneficii ambelor instituţii, contribuind atât la pregătirea eficientă a funcţionarilor din cadrul administraţiei publice din România, cât şi la creşterea calităţii serviciilor oferite de ANFP, la nivelul celor mai înalte standarde internaţionale", se arată în mesajul preşedintelui ANFP, Jozsef Birtalan, cu această ocazie.

Marti, 09 Septembrie 2014

Burse de studiu în Japonia pentru funcţionarii publici

Funcţionarii publici vor putea obţine burse de studiu în Japonia prin intermediul Young Leaders' Program (YLP), derulat de Institutul Naţional de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Dosarele pot fi depuse la sediul ANFP până la data de 1 octombrie.
Programul, finanţat de Guvernul nipon şi promovat în România de Ambasada Japoniei şi ANFP, se adresează tinerilor funcţionari, dar şi oficialilor guvernamentali cu experienţă în administraţia publică şi se va desfăşura în perioada octombrie 2015 - septembrie 2016.

snmf

Luni, 08 Septembrie 2014

ANFP anunță concurs naţional de admitere la Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici

anfp.jpgAgenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) informează că în perioada 22 - 26 septembrie 2014 se defăşoară înscrierea la concursul naţional de admitere la Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici este. Cifra de şcolarizare pentru anul 2014 este de 100 locuri.
Programul, structurat în acord cu cerinţele actuale ale administraţiei publice româneşti, vizează dezvoltarea competenţelor şi aptitudinilor necesare exercitării funcţiilor publice din categoria înalţilor funcţionari publici, pentru gestionarea eficientă a activităţilor specifice acestor funcţii. Înalta pregătire şi expertiză a formatorilor, metodele variate de formare, precum şi logistica adecvată învăţării continue a adulţilor sunt garantul reuşitei Programului.

Duminica, 17 August 2014

ANFP îşi schimbă sediul

Începând cu data de 1 septembrie, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) va funcţiona în str. Mircea Vodă, nr. 44, bloc M17, tronsonul III, sectorul 3, Bucureşti. Procesul de mutare în noul sediu va perturba activitatea instituţiei, după cum urmează: în perioada 29 - 31 august vor fi indisponibile serviciile de telefonie fixă; în perioada 19 - 21 septembrie vor fi indisponibile toate serverele Agenţiei (pagina web, Portalul de management al funcţiilor publice şi al funcţionarilor publici, platforma de eLearning, înscrierea on-line la programele de perfecţionare profesională a persoanelor interesate etc).

Primaria Giurgiu
Primaria Botosani

Duminica, 10 August 2014

Cursuri gratuite de formare pentru funcţionarii care gestionează proiecte cu fonduri europene

functionari.jpgAgenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a demarat înscrierile pentru un modul de cursuri gratuite de accesare a fondurilor structurale şi de coeziune, se arată într-un comunicat de presă remis vineri.
"ANFP a demarat înscrierile pentru Modulul 1 - Expert accesare fonduri structurale şi de coeziune 2014-2020, care se desfăşoară în cadrul proiectului 'Instruire aplicată pentru continuarea întăririi capacităţii instituţionale a administraţiei publice din România pentru o gestionare eficientă a fondurilor structurale' SMIS 48159, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, cu o valoare totală eligibilă de 17.224.741,92 lei. Modulul de pregătire se va derula în perioada 1.09 - 3.10. 2014, iar participarea este gratuită, costurile aferente fiind susţinute din bugetul proiectului", se arată în comunicat.

Miercuri, 06 August 2014

Agenţia Funcţionarilor Publici promovează burse de studiu în Japonia

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) invită persoanele interesate să candideze pentru obţinerea unor burse de studiu în Japonia, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri. Bursele se obţin prin intermediul Young Leaders' Program (YLP), derulat de către Institutul Naţional de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo, dosarele putând fi depuse la sediul ANFP până la data de 1 octombrie 2014.

focality

Luni, 30 Iunie 2014

ANFP invită instituţiile să participe la Competiţia celor mai bune practici din administraţia publică

functionari2.JPGAgenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) invită instituţiile şi autorităţile administraţiei publice să-şi înscrie proiectele în cea de-a VII-a ediţie a Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România până la data de 31 iulie.
Potrivit unui comunicat ANFP remis luni, competiţia se adresează tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice şi are ca scop "identificarea, evidenţierea şi diseminarea practicilor administrative inovative şi eficiente".

Duminica, 15 Iunie 2014

Gabriela Drăgan (IER): "În cazul României, administraţia publică a rămas din păcate o problemă"

dragan_gabriela.jpgGabriela Drăgan, directorul general al Institutului European din România, a afirmat vineri, la Craiova, unde a participat la o dezbatere, că din păcate în România administraţia publică a rămas o problemă, percepţia populaţiei despre aceasta fiind negativă şi plasând ţara noastră pe ultimul loc în Europa în această privinţă.
Ea s-a referit la un clasament pe care l-a făcut Banca Mondială plasează România pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene din perspectiva eficienţei guvernării administraţiei. Potrivit directorului IER, acest clasament este realizat în baza percepţiei populaţiei că administraţia este ineficientă, coruptă şi nu oferă servicii de calitate, deşi indicatorii concreţi care au stat la baza indicatorului global nu plasează România pe ultimul loc în Europa.

cj iasi
kronemag

Duminica, 18 Mai 2014

Dan Şova, despre Portul Constanţa: "Am cerut CE să se pronunţe cu privire la trasferul de acţiuni către Primărie"

constanta_port.jpgComisia Europeană se va pronunţa cu privire la intenţia autorităţilor române de a transfera 13% din acţiunile deţinute în Portul Constanţa la administraţia locală, a anunţat, sâmbătă, la Tulcea, ministrul Transporturilor, Dan Şova, care a precizat totodată că ulterior se vor începe procedurile pentru obţinerea avizelor din partea Ministerului Finanţelor şi Ministerului Justiţiei.

Duminica, 04 Mai 2014

Corpul de control al premierului sesizează Parchetul în legătură cu nereguli privind proiecte de mediu în 11 localități

santier_parc.jpgCorpul de control al primului-ministru a sesizat organele de urmărire penală cu privire la posibile fapte de natură penală în legătură cu implementarea proiectelor finanțate din bugetul Fondului pentru mediu, în cadrul Programului național de îmbunătățire a calității mediului prin realizarea de spații verzi, în 11 localități, printre care se află și municipiul Piatra-Neamț.
Potrivit unui comunicat al Guvernului remis duminică, Corpul de control al primului-ministru a efectuat verificări la autorități ale administrației publice locale, pe un eșantion constituit din următoarele unități administrativ-teritoriale: municipiul Piatra-Neamț, județul Neamț, orașul Petrila și comuna Ilia, județul Hunedoara, comunele Dragalina și Ștefan cel Mare, județul Călărași, comunele Aghireșu și Mihai Viteazu, județul Cluj, comunele Corbii Mari și Răscăieți, județul Dâmbovița, comuna Roata de Jos, județul Giurgiu și comuna Lovrin, județul Timiș.Pagina 1 / 90  >>>


NewsletterEditorial
Întrebări pentru Liviu Dragnea
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste


Analiza
Creşterea preţului la energia termică poate duce la blocarea dezvoltării Bucureştiului
pieptea_cornel.jpg
O analiză de Cornel Pieptea, liderul grupului consilierilor PNL din Consiliul General al Capitalei. CitesteInterviu
Sorin Oprescu: "Încerc să fac cât mai multe pentru un Bucureşti dezvoltat, curat şi verde"
oprescu3_MARE.jpg
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vorbeşte, într-un interviu acordat Agerpres, despre obiectivele sale în acest mandat, afirmând că îşi doreşte să realizeze ''cât mai mult pentru un Bucureşti al bucureştenilor, dezvoltat, curat şi verde''. Edilul-şef abordează totodată subiecte precum unificarea RADET cu electrocentralele şi centralele termice din Capitală, situaţia câinilor fără stăpân, măsurile pentru descongestionarea traficului şi stadiul lucrărilor de infrastructură. Citeste


Compania saptamanii
KroneMag înfrumusețează orașul dumneavoastră
kronemag_logo.jpg
Produsele care poartă marca KroneMag reprezintă garanţia calităţii, a sustenabilităţii, a grijii faţă de mediul înconjurător, a încadrării în spaţiul architectonic dorit.
Marca KroneMag are ca filozofie de existenţă respectul, stima şi consideraţia faţă de client, punerea la dispoziţie cu toată ştiinţa şi priceperea personalului care o compune. Citeste


Eveniment
Conferința Națională de Management Modern în Administrație a prilejuit prezentarea celor mai noi soluții pentru modernizarea administrației publice
MMA_2014_1.jpg
Lideri din administrația publică locală au participat la cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Management Modern în Administrație. Ediția din acest an s-a desfășurat pe 13 mai la Marriott Bucharest Grand Hotel și s-a bucurat de prezența a peste 80 de membri ai administrației publice locale. Tema centrală a ediției din acest an a fost "Inovație și Tehnologie pentru dezvoltarea comunităților din România". Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
SEMNAL EDITORIAL: "Managementul proiectelor cu finanţare europeană"
managementul_proiectelor.jpg
Editura C.H. Beck a publicat volumul "Managementul proiectelor cu finanţare europeană", scris de Daniela Florescu. Cartea are 240 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter