Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Primarul municipiului Lugoj s-a aflat în vizită în orașul german Jena

Joi, 11 Decembrie 2014

ANFP a organizat conferinţa de închidere a proiectului "Îmbunătăţirea dialogului social pentru funcţionarii publici"

Lipsa unei culturi a dialogului social este transpusă într-un exces de reglementare în Romania, se arată în "Studiul comparativ privind dialogul social în administraţia publică din România şi Norvegia", prezentat, joi, într-o conferinţă organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Miercuri, 26 Noiembrie 2014

13 foşti sau actuali aleşi locali au fost declaraţi în incompatibilitate de către ANI

ANI_logo.jpgAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 13 foşti sau actuali aleşi locali (trei primari, trei viceprimari, şase consilieri locali şi un consilier judeţean), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, cu încălcarea prevederilor legale.
Potrivit unui comunicat al ANI, au fost declaraţi incompatibili Nyako Jozsef, primar al oraşului Valea lui Mihai din judeţul Bihor; Iulian Lică, primar al comunei Crângeni, judeţul Teleorman; Ion Voica, primar al comunei Săcelu, judeţul Gorj; Ladislau Mod, viceprimar al comunei Olari, judeţul Arad; Milică Gigea, viceprimar al comunei Poarta Albă şi fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Poarta Albă, judeţul Constanţa.

Primaria Giurgiu

Miercuri, 12 Noiembrie 2014

Integrarea pe piaţa muncii a tinerilor cu handicap vizual,obiectul unui acord între ANFP şi Fundaţia "Prietenii Nevăzătorilor"

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a semnat un acord de parteneriat cu Fundaţia Română pentru Persoane cu Handicap Vizual - "Prietenii Nevăzătorilor", ce vizează facilitarea integrării pe piaţa muncii a tinerilor cu handicap vizual, prin voluntariat şi alte forme participative în instituţii şi autorităţi publice.
"Colaborarea va consta în derularea de activităţi privind creşterea competenţelor profesionale şi adaptabilitatea tinerilor absolvenţi cu handicap vizual la condiţiile şi exigenţele domeniilor profesionale pentru care aceştia se pregătesc în sistemul de învăţământ", informează un comunicat al ANFP remis miercuri.

Joi, 06 Noiembrie 2014

George Băeşu (ANRP) despre restituirile în bani: "Bistriţa, Cluj şi Piteşti aveau terenuri la fel de scumpe ca în Bucureşti"

baesu_george.jpgPreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP), George Băeşu, a declarat joi, la Bistriţa, că din dosarele de evaluare a proprietăţilor pentru care s-au aprobat restituiri în bani a reieşit faptul că în oraşe ca Bistriţa, Cluj Napoca şi Piteşti terenurile ajunseseră să fie la fel de scumpe ca acelea din Bucureşti.
"Bistriţa, Cluj Napoca, Piteştiul aveau terenuri la fel de scumpe ca la Bucureşti. Ţi-ai fi luat o plajă întreagă la Constanţa pentru o bucată de teren agricol pe la Bistriţa. De ce la Piteşti? Nu ştiu, poate pentru că e domnul acela care a luat 100 milioane de euro în câţiva ani de acolo, domnul Vişoiu şi alţi domni de la Piteşti", a spus Băeşu.

Primaria Botosani

Miercuri, 05 Noiembrie 2014

George Băeşu: "Nimeni nu îl verifică pe Iohannis, este verificat ANRP şi banii daţi în 2010"

baesu_george.jpgPreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP), George Băeşu, a declarat miercuri că nu se face nicio verificare asupra primarului Klaus Iohannis, candidat al Alianţei Creştin Liberale la alegerile prezidenţiale, în ceea ce priveşte imobilele din Sibiu care fac obiectul unei verificări asupra instituţiei pe care o conduce. George Băeşu a făcut această precizare miercuri, într-o conferinţă de presă la Cluj, în contextul în care Corpul de Control al premierului face în această săptămână o verificare la ANRP.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, la baza acţiunii de control au stat informaţii transmise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, care se referă la activitatea proprie a acestei entităţi cu privire la acordarea unor despăgubiri că măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu.

Miercuri, 29 Octombrie 2014

Cristian Bitea este noul vicepreşedinte ANFP

bitea_cristian.jpegPrin Decizia Primului-Ministru nr.291/22.10.2014, Cristian Bitea a fost numit în funcţia de vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Cristian Bitea este absolvent al specializării administraţie publică, profil ştiinţe administrative şi a ocupat anterior numirii, pe parcursul carierei profesionale, funcţiile de subprefect al judeţelor Bihor şi Ialomiţa, inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, director general adjunct şi secretar general al Institutului Naţional de Administraţie, consilier în cadrul Corpului de Control al Guvernului şi şi-a început cariera în funcţia publică, din poziţia de expert debutant în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici în anul 2002.

focality

Duminica, 19 Octombrie 2014

Preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu anunță că va fi reintrodus programul "Casa verde" pentru instituţii publice

Gearap_Adrian.jpgAdministraţia Fondului de Mediu (AFM) va relua, începând de anul viitor, programul "Casa verde" pentru instituţiile publice, a declarat, vineri, la Botoşani, preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, Adrian Gearâp. Potrivit acestuia, programul a mai funcţionat până în urmă cu trei ani, iar pe durata derulării a fost "un program de succes".
"În 2011, a fost ultima sesiune de depunere de proiecte şi ne dorim ca în 2015 acest program să fie reluat. A fost un program de succes. Eficientizarea clădirilor din mediul rural este un lucru bun. Orice primărie de comună îşi doreşte să aibă o şcoală bine încălzită, o grădiniţă bine încălzită. Acesta este motivul pentru care încercăm să găsim exact proiectele de care este nevoie în mediul rural", a afirmat Gearâp.

Duminica, 12 Octombrie 2014

ANI implementează un sistem informatic integrat de prevenire a conflictelor de interese în achiziţiile publice

georgescu_horia256.jpgAgenţia Naţională de Integritate (ANI) va implementa un sistem informatic integrat de prevenire a conflictelor de interese în achiziţiile publice, care va asigura un mecanism de verificare a conflictului de interese în cazul achiziţiilor publice finanţate din fonduri comunitare.
"Aplicaţia vine să rezolve situaţii precum cea în care o autoritate contractantă, de exemplu un consiliu judeţean, care iniţiază o procedură de achiziţie, iar în cadrul acestei proceduri de achiziţie sunt depuse oferte de către rude ale preşedintelui consiliului judeţean sau ale unor persoane cu funcţii de decizie în această instituţie, în momentul în care datele vor fi introduse în sistemul electronic de achiziţii publice, dacă sistemul dacă vede o problemă, va emite un avertisment care va spune că este un potenţial conflict de interese", a declarat preşedintele ANI, Horia Georgescu, cu ocazia lansării proiectului.

cj iasi
kronemag

Marti, 07 Octombrie 2014

Seminar pe tema schimbărilor în administraţia publică, organizat de ANFP şi ENA

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi Şcoala Naţională de Administraţie din Franţa (ENA) organizează seminarul cu tema "Susţinerea şi gestionarea schimbării în administraţia publică", care se desfăşoară la sediul Institutului Naţional de Statistică.
"Seminarul este organizat în baza Acordului de cooperare, semnat la data de 9 septembrie între cele două instituţii, şi are drept obiectiv acumularea de cunoştinţe şi competenţe, prin schimbul de bune practici între participanţi. Participarea la seminar este gratuită, acesta reunind un număr de 26 de participanţi - funcţionari publici de conducere din administraţia publică centrală", se arată într-un comunicat al ANFP.

Joi, 11 Septembrie 2014

Acord de cooperare între ANFP şi Şcoala Naţională de Administraţie Publică din Franţa

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a semnat un acord de cooperare cu Şcoala Naţională de Administraţie Publică din Franţa (ENA) valabil pe 3 ani şi care are ca obiectiv dezvoltarea cooperării în domeniul formării profesionale a funcţionarilor publici, prin implementarea unor activităţi comune ce vizează formarea profesională şi prin realizarea unor schimburi de experienţă, informează un comunicat de presă al instituţiei amintite.
"Îmi exprim încrederea că acest prim pas în colaborarea cu ENA va aduce beneficii ambelor instituţii, contribuind atât la pregătirea eficientă a funcţionarilor din cadrul administraţiei publice din România, cât şi la creşterea calităţii serviciilor oferite de ANFP, la nivelul celor mai înalte standarde internaţionale", se arată în mesajul preşedintelui ANFP, Jozsef Birtalan, cu această ocazie.Pagina 1 / 91  >>>


NewsletterEditorial
Întrebări pentru Liviu Dragnea
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste


Analiza
Creşterea preţului la energia termică poate duce la blocarea dezvoltării Bucureştiului
pieptea_cornel.jpg
O analiză de Cornel Pieptea, liderul grupului consilierilor PNL din Consiliul General al Capitalei. Citeste


Interviu
Bogdan Chirițoiu: "Serviciile publice sunt un sector cu potențial mare de risipă de bani, ce ar trebui mai bine reglementat"
chiritoiu_bogdan.jpg
Serviciile publice sunt un domeniu cu un potențial mare de risipă de bani, care ar trebui mai bine reglementat pentru a întări competiția pe piață, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, într-un interviu acordat Agerpres. El a precizat că a cerut Primăriei Capitalei să explice de ce costurile gigacaloriei produse de Electrocentrale București sunt mai mari decât în alte orașe. Chirițoiu a semnalat că, direct sau indirect, aceste costuri sunt plătite tot de consumatori, fie prin facturile la căldură și apă caldă, fie prin taxele și impozitele locale. Citeste

ColecteazaSelectiv
Compania saptamanii
Noua gama Renault Mégane a fost lansata oficial in Romania
megane_2014_1.jpg
Familia Mégane adopta noua identitate de marca Renault, inaugurata de modelele Clio 4 si Captur, prin elemente de design specifice. Partea frontala integreaza in mod natural si armonios sigla Renault supradimensionata, amplasata pe o suprafata glossy black, ce ofera modelelor un plus de dinamism si expresivitate. Citeste


Eveniment
Cele mai bune proiecte ale anului 2014 au fost evidențiate la Gala Premiilor de Excelență Administratie.ro
eabv_2014_premianti.jpg
Pe 20 noiembrie 2014 a avut loc la Poiana Brașov cel mai important evenimant al anului din administrația publică: cea de-a X-a ediție a Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro, eveniment organizat de Portalul naţional de Administraţie publică www.Administratie.ro împreună cu Oameni şi Companii, având ca parteneri de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici și Primăria Municipiului Brașov. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
SEMNAL EDITORIAL: "Managementul proiectelor cu finanţare europeană"
managementul_proiectelor.jpg
Editura C.H. Beck a publicat volumul "Managementul proiectelor cu finanţare europeană", scris de Daniela Florescu. Cartea are 240 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter