Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Liderii administraţiei arădene au primit vizita ambasadorului Indoneziei


Duminica, 17 Ianuarie 2016

Aprobarea strategiei naţionale de descentralizare se numără printre priorităţile MDRAP în 2016

harta-regiuni.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) şi-a stabilit ca obiective globale pentru 2016 aprobarea Strategiei naţionale de descentralizare şi a celei de dezvoltare teritorială a României, elaborarea unei Strategii naţionale a locuirii, dezvoltarea sistemelor de e-guvernare în domeniul urbanismului şi autorizării construcţiilor, dar şi derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală.
Potrivit unui document publicat pe site-ul Guvernului, MDRAP îşi mai propune în acest an perfecţionarea, simplificarea şi creşterea calităţii în administraţia publică, dezvoltarea instrumentelor de administrare a teritoriului ca suport pentru fundamentarea deciziilor, precum şi creşterea capacităţii administrative a Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Miercuri, 13 Ianuarie 2016

Curtea de Conturi a constatat diferenţe mari între sectoarele Capitalei la preţurile de achiziţie a mobilierului stradal şi a dotărilor pentru locurile de joacă

parcul-operei.jpgPreţurile de achiziţie a mobilierului stradal şi a dotărilor pentru locurile de joacă înregistrează diferenţe foarte mari între sectoare, acesta fiind un indiciu privind folosirea "ineficientă şi neeconomicoasă" a fondurilor publice, conform unui raport de audit realizat de Curtea de Conturi.
"Deficienţa a fost posibilă urmare a neelaborării şi neaprobării unor standarde de cost pentru aceste achiziţii, precum şi nestabilirii unor criterii şi caracteristici tehnice ale acestor dotări, unitare pe tot teritoriul Municipiului Bucureşti", se menţionează în raport .

Primaria Giurgiu

Marti, 12 Ianuarie 2016

CERT-RO a publicat un Ghid de securitate informatică destinat funcționarilor publici

Actualizarea periodică a software-ului, utilizarea de parole complexe pentru accesarea conturilor personale de e-mail sau evitarea schimbului de date între computerul de la locul de muncă și cel de acasă, sunt doar câteva dintre regulile de care angajații din instituțiile publice ar trebui să țină cont, conform Ghidului de securitate informatică pentru funcționarii publici, elaborat de Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), transmis de Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI).

Duminica, 13 Decembrie 2015

Nicolae Văcăroiu (preşedintele Curţii de Conturi): "Asistăm la un exces de studii de fezabilitate"

vacaroiu_nicolae1.jpg Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a afirmat sâmbătă că există un exces de studii de fezabilitate în unităţile administrativ-teritoriale din ţară, aceste studii nefinalizându-se în proiecte.
"Constatările noastre sunt că asistăm la un exces de studii de fezabilitate. De multe ori, acest exces ar fi bun dacă s-ar concretiza în proiecte aprobate. Din păcate, multe dintre studiile de fezabilitate nu se transformă în proiecte. Aici au o vină, după părerea mea, şi cei din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care ar trebui să aibă permanent discuţii cu ordonatorii principali de credite de la unităţile administrativ-teritoriale, să le explice că aceste studii de fezabilitate trebuie cântărite cu grijă atunci când se ia decizia elaborării lor", a declarat Văcăroiu, la Parlament, după prezentarea proiectului de buget al Curţii de Conturi pe anul 2016, în faţa Comisiilor reunite de buget-finanţe.

Primaria Botosani

Duminica, 06 Decembrie 2015

Guvernul va propune Comisiei Europene "updatarea" Strategiei pentru Consolidarea Administraţiei Publice

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, sâmbătă, că Guvernul va propune Comisiei Europene reactualizarea Strategiei pentru Consolidarea Administraţiei Publice (SCAP) pentru 2014-2020, punctând că ar trebui rediscutate funcţiile prefectului.
"Există o strategie pentru consolidarea administraţiei publice, cu acronimul SCAP, pentru 2014-2020. (...) Le vom propune partenerilor noştri, Comisiei Europene, updatarea acestui document care să conţină elemente mai degrabă de amendare şi de completare a acestei strategii. Este o strategie care a fost (...) în spaţiul public, are multe elemente să spunem moderne, are elemente care ţin de o modernizare a administraţiei. (...) Noi am început o analiză a acestui document. Vom propune şi vom negocia cu partenerii noştri updatarea lui în câteva puncte esenţiale", a afirmat Dîncu, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

Marti, 01 Decembrie 2015

Bogdan Stan a câştigat concursul pentru funcţia de preşedinte al ANI

Bogdan Stan a câştigat concursul pentru funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), urmând ca el să fie validat de către Senat. În prezent, Bogdan Stan este vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, el conducând instituţia ca preşedinte interimar după demisia lui Horia Georgescu.

focality

Luni, 23 Noiembrie 2015

30 de foști sau actuali aleși locali, declarați de ANI în incompatibilitate sau conflict de interese

ANI_logo.jpgAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese în cazul a 30 de foști sau actuali aleși locali. Aceștia sunt 11 primari, nouă viceprimari, un fost viceprimar, șapte consilieri locali și doi foști consilieri locali.
Printre aleșii locali găsiți în incompatibilitate se numără vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan, primarul comunei Mușătești (Argeș), Mircea Păuna, primarul comunei Morărești (Argeș), Gheorghe Purcaru, viceprimarul comunei Rucăr (Argeș), Vasile Popa-Nica, primarul orașului Însurăței (Brăila), Ionel Gheorghe, primarul comunei Drăgotești (Dolj), Dumitru Dincă, primarul din Reghin (Mureș), Maria Precup ș.a.

Duminica, 08 Noiembrie 2015

ANI a constatat incompatibilitatea, existenţa conflictului de interese sau suspiciuni de corupţie în cazul a 25 de aleşi locali

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat vineri că a constatat starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii privind posibila săvârşire a infracţiunilor de conflict de interese, fals în declaraţii sau infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie,în cazul a 25 de aleşi locali.

kronemag

Miercuri, 26 August 2015

Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"

chivu_luminita.jpgProblema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române.

Potrivit Luminiței Chivu, o creștere a salariilor atât în sectorul public din România, dar și în cel privat, crearea de noi locuri de muncă bine plătite, reprezintă necesități strategice vitale pentru viitorul structurilor demo-economice și al echilibrelor bugetare.

Marti, 18 August 2015

Proiectul Strategiei privind dezvoltarea funcţiei publice 2015 - 2020 este în procedură de transparenţă decizională

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici informează că proiectul Strategiei privind dezvoltarea funcţiei publice 2015 - 2020 se află în procedura de transparenţă decizională, putând fi consultat pe site-ul www.anfp.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională/ Strategii.
"Strategia privind dezvoltarea funcţiei publice (SDFP) 2015 - 2020 face parte din categoria strategiilor tematice asumate de administraţia publică drept parte a efortului pe termen mediu de îmbunătăţire a guvernării, cu impact la nivelul întregii societăţi, şi este prevăzută în Planul de acţiuni pentru îndeplinirea condiţionalităţii ex-ante privind existenţa unui cadru strategic de politică pentru consolidarea eficienţei administrative a statelor membre, inclusiv reforma administraţiei publice", se arată într-un comunicat transmis de ANFP.Pagina 1 / 93  >>>


NewsletterEditorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Peste 50% dintre români ar vota un independent pentru funcția de primar
primar_generica_mic.jpg
Mai mult de jumătate dintre români ar alege un independent, fără legături politice, pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor, potrivit unui sondaj INSCOP. Astfel, 50,1% dintre români ar fi dispuși să îi acorde votul unei personalități locale independente, care ar candida pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor (față de 53,1% în aprilie). Citeste


Interviu
Bogdan Chirițoiu: "Serviciile publice sunt un sector cu potențial mare de risipă de bani, ce ar trebui mai bine reglementat"
chiritoiu_bogdan.jpg
Serviciile publice sunt un domeniu cu un potențial mare de risipă de bani, care ar trebui mai bine reglementat pentru a întări competiția pe piață, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, într-un interviu acordat Agerpres. Citeste


Compania saptamanii
ECOTIC traseaza un circuit eficient de informare pentru colectarea DEEE
Ecotic_pliant.jpg
Incepand din luna mai, ECOTIC a dat startul unei campanii de informare catre asociatiile de proprietari din Botosani, Timisoara si sectorul 6 din Bucuresti, alaturi de companii de salubritate din aceste orase: Urban Serv Botosani, Retim Ecologic Service din Timisoara si Urban Bucuresti. Zeci de mii de persoane au aflat unde si cum pot preda responsabil DEEE. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept are loc pe 17-19 martie 2016 la Predeal
eurourbanism2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, organizează în perioada 17-19 martie 2016, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept - dezvoltare urbană modernă în România. Evenimentul va avea loc în Predeal, la Hotel Orizont.
Oameni şi Companii facilitează accesul la informaţie şi resurse în domeniul urbanistic, prin organizarea unui program naţional de comunicare şi informare în acest domeniu. Programul Urban Concept, iniţiat în anul 2005, creează o platformă interactivă de comunicare între specialiştii implicaţi în dezvoltarea urbană din ţară. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
A apărut primul volum complex despre activitatea de lobby din România
Dinamica_activitatii_lobby.jpg
Prima carte din România care abordează dinamica şi specificul activităţii de lobby a fost lansată săptămâna aceasta. Sub semnătura lui Ionuţ Tănase, volumul "Dinamica activității de lobby în România" prezintă într-o manieră deopotrivă ştiinţifică şi pragmatică evoluţia şi perspectivele de dezvoltare în activitatea de reprezentare a intereselor. Autorul este specialist în lobby şi comunicare politică și doctor în ştiinţele comunicării. Citeste

Vizitatori
counter