Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Primarul municipiului Lugoj s-a aflat în vizită în orașul german Jena

Duminica, 19 Octombrie 2014

Preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu anunță că va fi reintrodus programul "Casa verde" pentru instituţii publice

Gearap_Adrian.jpgAdministraţia Fondului de Mediu (AFM) va relua, începând de anul viitor, programul "Casa verde" pentru instituţiile publice, a declarat, vineri, la Botoşani, preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu, Adrian Gearâp. Potrivit acestuia, programul a mai funcţionat până în urmă cu trei ani, iar pe durata derulării a fost "un program de succes".
"În 2011, a fost ultima sesiune de depunere de proiecte şi ne dorim ca în 2015 acest program să fie reluat. A fost un program de succes. Eficientizarea clădirilor din mediul rural este un lucru bun. Orice primărie de comună îşi doreşte să aibă o şcoală bine încălzită, o grădiniţă bine încălzită. Acesta este motivul pentru care încercăm să găsim exact proiectele de care este nevoie în mediul rural", a afirmat Gearâp.

Duminica, 12 Octombrie 2014

ANI implementează un sistem informatic integrat de prevenire a conflictelor de interese în achiziţiile publice

georgescu_horia256.jpgAgenţia Naţională de Integritate (ANI) va implementa un sistem informatic integrat de prevenire a conflictelor de interese în achiziţiile publice, care va asigura un mecanism de verificare a conflictului de interese în cazul achiziţiilor publice finanţate din fonduri comunitare.
"Aplicaţia vine să rezolve situaţii precum cea în care o autoritate contractantă, de exemplu un consiliu judeţean, care iniţiază o procedură de achiziţie, iar în cadrul acestei proceduri de achiziţie sunt depuse oferte de către rude ale preşedintelui consiliului judeţean sau ale unor persoane cu funcţii de decizie în această instituţie, în momentul în care datele vor fi introduse în sistemul electronic de achiziţii publice, dacă sistemul dacă vede o problemă, va emite un avertisment care va spune că este un potenţial conflict de interese", a declarat preşedintele ANI, Horia Georgescu, cu ocazia lansării proiectului.

snmf

Marti, 07 Octombrie 2014

Seminar pe tema schimbărilor în administraţia publică, organizat de ANFP şi ENA

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi Şcoala Naţională de Administraţie din Franţa (ENA) organizează seminarul cu tema "Susţinerea şi gestionarea schimbării în administraţia publică", care se desfăşoară la sediul Institutului Naţional de Statistică.
"Seminarul este organizat în baza Acordului de cooperare, semnat la data de 9 septembrie între cele două instituţii, şi are drept obiectiv acumularea de cunoştinţe şi competenţe, prin schimbul de bune practici între participanţi. Participarea la seminar este gratuită, acesta reunind un număr de 26 de participanţi - funcţionari publici de conducere din administraţia publică centrală", se arată într-un comunicat al ANFP.

Joi, 11 Septembrie 2014

Acord de cooperare între ANFP şi Şcoala Naţională de Administraţie Publică din Franţa

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a semnat un acord de cooperare cu Şcoala Naţională de Administraţie Publică din Franţa (ENA) valabil pe 3 ani şi care are ca obiectiv dezvoltarea cooperării în domeniul formării profesionale a funcţionarilor publici, prin implementarea unor activităţi comune ce vizează formarea profesională şi prin realizarea unor schimburi de experienţă, informează un comunicat de presă al instituţiei amintite.
"Îmi exprim încrederea că acest prim pas în colaborarea cu ENA va aduce beneficii ambelor instituţii, contribuind atât la pregătirea eficientă a funcţionarilor din cadrul administraţiei publice din România, cât şi la creşterea calităţii serviciilor oferite de ANFP, la nivelul celor mai înalte standarde internaţionale", se arată în mesajul preşedintelui ANFP, Jozsef Birtalan, cu această ocazie.

Primaria Giurgiu
Primaria Botosani

Marti, 09 Septembrie 2014

Burse de studiu în Japonia pentru funcţionarii publici

Funcţionarii publici vor putea obţine burse de studiu în Japonia prin intermediul Young Leaders' Program (YLP), derulat de Institutul Naţional de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Dosarele pot fi depuse la sediul ANFP până la data de 1 octombrie.
Programul, finanţat de Guvernul nipon şi promovat în România de Ambasada Japoniei şi ANFP, se adresează tinerilor funcţionari, dar şi oficialilor guvernamentali cu experienţă în administraţia publică şi se va desfăşura în perioada octombrie 2015 - septembrie 2016.

Luni, 08 Septembrie 2014

ANFP anunță concurs naţional de admitere la Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici

anfp.jpgAgenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) informează că în perioada 22 - 26 septembrie 2014 se defăşoară înscrierea la concursul naţional de admitere la Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici este. Cifra de şcolarizare pentru anul 2014 este de 100 locuri.
Programul, structurat în acord cu cerinţele actuale ale administraţiei publice româneşti, vizează dezvoltarea competenţelor şi aptitudinilor necesare exercitării funcţiilor publice din categoria înalţilor funcţionari publici, pentru gestionarea eficientă a activităţilor specifice acestor funcţii. Înalta pregătire şi expertiză a formatorilor, metodele variate de formare, precum şi logistica adecvată învăţării continue a adulţilor sunt garantul reuşitei Programului.

focality

Duminica, 17 August 2014

ANFP îşi schimbă sediul

Începând cu data de 1 septembrie, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) va funcţiona în str. Mircea Vodă, nr. 44, bloc M17, tronsonul III, sectorul 3, Bucureşti. Procesul de mutare în noul sediu va perturba activitatea instituţiei, după cum urmează: în perioada 29 - 31 august vor fi indisponibile serviciile de telefonie fixă; în perioada 19 - 21 septembrie vor fi indisponibile toate serverele Agenţiei (pagina web, Portalul de management al funcţiilor publice şi al funcţionarilor publici, platforma de eLearning, înscrierea on-line la programele de perfecţionare profesională a persoanelor interesate etc).

Duminica, 10 August 2014

Cursuri gratuite de formare pentru funcţionarii care gestionează proiecte cu fonduri europene

functionari.jpgAgenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a demarat înscrierile pentru un modul de cursuri gratuite de accesare a fondurilor structurale şi de coeziune, se arată într-un comunicat de presă remis vineri.
"ANFP a demarat înscrierile pentru Modulul 1 - Expert accesare fonduri structurale şi de coeziune 2014-2020, care se desfăşoară în cadrul proiectului 'Instruire aplicată pentru continuarea întăririi capacităţii instituţionale a administraţiei publice din România pentru o gestionare eficientă a fondurilor structurale' SMIS 48159, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, cu o valoare totală eligibilă de 17.224.741,92 lei. Modulul de pregătire se va derula în perioada 1.09 - 3.10. 2014, iar participarea este gratuită, costurile aferente fiind susţinute din bugetul proiectului", se arată în comunicat.

cj iasi
kronemag

Miercuri, 06 August 2014

Agenţia Funcţionarilor Publici promovează burse de studiu în Japonia

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) invită persoanele interesate să candideze pentru obţinerea unor burse de studiu în Japonia, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri. Bursele se obţin prin intermediul Young Leaders' Program (YLP), derulat de către Institutul Naţional de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo, dosarele putând fi depuse la sediul ANFP până la data de 1 octombrie 2014.

Luni, 30 Iunie 2014

ANFP invită instituţiile să participe la Competiţia celor mai bune practici din administraţia publică

functionari2.JPGAgenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) invită instituţiile şi autorităţile administraţiei publice să-şi înscrie proiectele în cea de-a VII-a ediţie a Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România până la data de 31 iulie.
Potrivit unui comunicat ANFP remis luni, competiţia se adresează tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice şi are ca scop "identificarea, evidenţierea şi diseminarea practicilor administrative inovative şi eficiente".Pagina 1 / 90  >>>


NewsletterEditorial
Întrebări pentru Liviu Dragnea
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste


Analiza
Creşterea preţului la energia termică poate duce la blocarea dezvoltării Bucureştiului
pieptea_cornel.jpg
O analiză de Cornel Pieptea, liderul grupului consilierilor PNL din Consiliul General al Capitalei. CitesteInterviu
Sorin Oprescu: "Încerc să fac cât mai multe pentru un Bucureşti dezvoltat, curat şi verde"
oprescu3_MARE.jpg
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vorbeşte, într-un interviu acordat Agerpres, despre obiectivele sale în acest mandat, afirmând că îşi doreşte să realizeze ''cât mai mult pentru un Bucureşti al bucureştenilor, dezvoltat, curat şi verde''. Edilul-şef abordează totodată subiecte precum unificarea RADET cu electrocentralele şi centralele termice din Capitală, situaţia câinilor fără stăpân, măsurile pentru descongestionarea traficului şi stadiul lucrărilor de infrastructură. Citeste


Compania saptamanii
KroneMag înfrumusețează orașul dumneavoastră
kronemag_logo.jpg
Produsele care poartă marca KroneMag reprezintă garanţia calităţii, a sustenabilităţii, a grijii faţă de mediul înconjurător, a încadrării în spaţiul architectonic dorit.
Marca KroneMag are ca filozofie de existenţă respectul, stima şi consideraţia faţă de client, punerea la dispoziţie cu toată ştiinţa şi priceperea personalului care o compune. Citeste


Eveniment
Conferința Națională de Management Modern în Administrație a prilejuit prezentarea celor mai noi soluții pentru modernizarea administrației publice
MMA_2014_1.jpg
Lideri din administrația publică locală au participat la cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Management Modern în Administrație. Ediția din acest an s-a desfășurat pe 13 mai la Marriott Bucharest Grand Hotel și s-a bucurat de prezența a peste 80 de membri ai administrației publice locale. Tema centrală a ediției din acest an a fost "Inovație și Tehnologie pentru dezvoltarea comunităților din România". Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
SEMNAL EDITORIAL: "Managementul proiectelor cu finanţare europeană"
managementul_proiectelor.jpg
Editura C.H. Beck a publicat volumul "Managementul proiectelor cu finanţare europeană", scris de Daniela Florescu. Cartea are 240 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter