Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

A fost inaugurat Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică al judeţului Arad

Duminica, 17 August 2014

ANFP îşi schimbă sediul

Începând cu data de 1 septembrie, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) va funcţiona în str. Mircea Vodă, nr. 44, bloc M17, tronsonul III, sectorul 3, Bucureşti. Procesul de mutare în noul sediu va perturba activitatea instituţiei, după cum urmează: în perioada 29 - 31 august vor fi indisponibile serviciile de telefonie fixă; în perioada 19 - 21 septembrie vor fi indisponibile toate serverele Agenţiei (pagina web, Portalul de management al funcţiilor publice şi al funcţionarilor publici, platforma de eLearning, înscrierea on-line la programele de perfecţionare profesională a persoanelor interesate etc).

Duminica, 10 August 2014

Cursuri gratuite de formare pentru funcţionarii care gestionează proiecte cu fonduri europene

functionari.jpgAgenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a demarat înscrierile pentru un modul de cursuri gratuite de accesare a fondurilor structurale şi de coeziune, se arată într-un comunicat de presă remis vineri.
"ANFP a demarat înscrierile pentru Modulul 1 - Expert accesare fonduri structurale şi de coeziune 2014-2020, care se desfăşoară în cadrul proiectului 'Instruire aplicată pentru continuarea întăririi capacităţii instituţionale a administraţiei publice din România pentru o gestionare eficientă a fondurilor structurale' SMIS 48159, proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, cu o valoare totală eligibilă de 17.224.741,92 lei. Modulul de pregătire se va derula în perioada 1.09 - 3.10. 2014, iar participarea este gratuită, costurile aferente fiind susţinute din bugetul proiectului", se arată în comunicat.

snmf

Miercuri, 06 August 2014

Agenţia Funcţionarilor Publici promovează burse de studiu în Japonia

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) invită persoanele interesate să candideze pentru obţinerea unor burse de studiu în Japonia, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri. Bursele se obţin prin intermediul Young Leaders' Program (YLP), derulat de către Institutul Naţional de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo, dosarele putând fi depuse la sediul ANFP până la data de 1 octombrie 2014.

Luni, 30 Iunie 2014

ANFP invită instituţiile să participe la Competiţia celor mai bune practici din administraţia publică

functionari2.JPGAgenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) invită instituţiile şi autorităţile administraţiei publice să-şi înscrie proiectele în cea de-a VII-a ediţie a Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România până la data de 31 iulie.
Potrivit unui comunicat ANFP remis luni, competiţia se adresează tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice şi are ca scop "identificarea, evidenţierea şi diseminarea practicilor administrative inovative şi eficiente".

Primaria Giurgiu
Primaria Botosani

Duminica, 15 Iunie 2014

Gabriela Drăgan (IER): "În cazul României, administraţia publică a rămas din păcate o problemă"

dragan_gabriela.jpgGabriela Drăgan, directorul general al Institutului European din România, a afirmat vineri, la Craiova, unde a participat la o dezbatere, că din păcate în România administraţia publică a rămas o problemă, percepţia populaţiei despre aceasta fiind negativă şi plasând ţara noastră pe ultimul loc în Europa în această privinţă.
Ea s-a referit la un clasament pe care l-a făcut Banca Mondială plasează România pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene din perspectiva eficienţei guvernării administraţiei. Potrivit directorului IER, acest clasament este realizat în baza percepţiei populaţiei că administraţia este ineficientă, coruptă şi nu oferă servicii de calitate, deşi indicatorii concreţi care au stat la baza indicatorului global nu plasează România pe ultimul loc în Europa.

Duminica, 18 Mai 2014

Dan Şova, despre Portul Constanţa: "Am cerut CE să se pronunţe cu privire la trasferul de acţiuni către Primărie"

constanta_port.jpgComisia Europeană se va pronunţa cu privire la intenţia autorităţilor române de a transfera 13% din acţiunile deţinute în Portul Constanţa la administraţia locală, a anunţat, sâmbătă, la Tulcea, ministrul Transporturilor, Dan Şova, care a precizat totodată că ulterior se vor începe procedurile pentru obţinerea avizelor din partea Ministerului Finanţelor şi Ministerului Justiţiei.

focality

Duminica, 04 Mai 2014

Corpul de control al premierului sesizează Parchetul în legătură cu nereguli privind proiecte de mediu în 11 localități

santier_parc.jpgCorpul de control al primului-ministru a sesizat organele de urmărire penală cu privire la posibile fapte de natură penală în legătură cu implementarea proiectelor finanțate din bugetul Fondului pentru mediu, în cadrul Programului național de îmbunătățire a calității mediului prin realizarea de spații verzi, în 11 localități, printre care se află și municipiul Piatra-Neamț.
Potrivit unui comunicat al Guvernului remis duminică, Corpul de control al primului-ministru a efectuat verificări la autorități ale administrației publice locale, pe un eșantion constituit din următoarele unități administrativ-teritoriale: municipiul Piatra-Neamț, județul Neamț, orașul Petrila și comuna Ilia, județul Hunedoara, comunele Dragalina și Ștefan cel Mare, județul Călărași, comunele Aghireșu și Mihai Viteazu, județul Cluj, comunele Corbii Mari și Răscăieți, județul Dâmbovița, comuna Roata de Jos, județul Giurgiu și comuna Lovrin, județul Timiș.

Duminica, 04 Mai 2014

Proiect privind îmbunătăţirea dialogului social pentru funcţionarii publici

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) organizează în această perioadă o serie de întâlniri pentru realizarea unui schimb de bune practici privind dialogul social şi munca decentă. Proiectul este implementat în parteneriat cu Asociaţia Autorităţilor Locale şi Regionale din Norvegia (KS) şi Asociaţia Municipiilor din România (AMR) şi finanţat printr-un grant acordat de către Guvernul Norvegiei prin intermediul Granturilor Norvegiene 2009-2014, în cadrul Programului Muncă Decentă şi Dialog Tripartit, conform unui comunicat al ANFP.
Evenimentele, ce constituie o activitate din cadrul proiectului "Îmbunătăţirea dialogului social pentru funcţionarii publici", se desfăşoară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Timiş, Braşov, Galaţi, Iaşi.

cj iasi
kronemag

Marti, 08 Aprilie 2014

Horia Georgescu: "Nu suntem de acord cu modificarea legii ANI pe incompatibilitatea aleșilor locali"

Președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat marți că nu este de acord cu modificarea legii care reglementează incompatibilitatea și conflictul de interese în cazul aleșilor locali.
"Noi ne-am precizat poziția de-a lungul timpului. Legea trebuie aplicată. Nu suntem de acord cu o modificare a legislației atât timp cât pe rolul instanțelor sunt multe procese în care ANI este angrenată", a spus Horia Georgescu, la Palatul Parlamentului, răspunzând unei întrebări referitoare la discuțiile din mediul politic privind o eventuală modificare a Legii ANI.

Duminica, 06 Aprilie 2014

Birtalan József a fost numit la conducerea ANFP

birtalan_jozsef1.jpg Birtalan József a fost numit preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, cu rang de secretar de stat, informează un comunicat de presă remis de ANFP. Potrivit sursei citate, Birtalan József a mai fost la conducerea acestei instituţii, deţinând atât funcţia de vicepreşedinte, cât şi pe cea de preşedinte, în perioada 1999-2009.
"În cadrul evenimentului de învestire, noul preşedinte şi-a exprimat încrederea în profesionalismul personalului Agenţiei, îndemnând la seriozitate şi implicare, subliniind importanţa asigurării prestigiului instituţiei, dar şi al funcţionarilor publici. Prezent la ceremonie, Mircea Jorj, vicepreşedintele ANFP, a dat asigurări că şi în viitor va fi un sprijin important pentru bunul mers al instituţiei", se arată în comunicat.Pagina 1 / 90  >>>


NewsletterEditorial
Întrebări pentru Liviu Dragnea
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste


Analiza
Creşterea preţului la energia termică poate duce la blocarea dezvoltării Bucureştiului
pieptea_cornel.jpg
O analiză de Cornel Pieptea, liderul grupului consilierilor PNL din Consiliul General al Capitalei. CitesteInterviu
Sorin Oprescu: "Încerc să fac cât mai multe pentru un Bucureşti dezvoltat, curat şi verde"
oprescu3_MARE.jpg
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vorbeşte, într-un interviu acordat Agerpres, despre obiectivele sale în acest mandat, afirmând că îşi doreşte să realizeze ''cât mai mult pentru un Bucureşti al bucureştenilor, dezvoltat, curat şi verde''. Edilul-şef abordează totodată subiecte precum unificarea RADET cu electrocentralele şi centralele termice din Capitală, situaţia câinilor fără stăpân, măsurile pentru descongestionarea traficului şi stadiul lucrărilor de infrastructură. Citeste


Compania saptamanii
KroneMag înfrumusețează orașul dumneavoastră
kronemag_logo.jpg
Produsele care poartă marca KroneMag reprezintă garanţia calităţii, a sustenabilităţii, a grijii faţă de mediul înconjurător, a încadrării în spaţiul architectonic dorit.
Marca KroneMag are ca filozofie de existenţă respectul, stima şi consideraţia faţă de client, punerea la dispoziţie cu toată ştiinţa şi priceperea personalului care o compune. Citeste


Eveniment
Conferința Națională de Management Modern în Administrație a prilejuit prezentarea celor mai noi soluții pentru modernizarea administrației publice
MMA_2014_1.jpg
Lideri din administrația publică locală au participat la cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Management Modern în Administrație. Ediția din acest an s-a desfășurat pe 13 mai la Marriott Bucharest Grand Hotel și s-a bucurat de prezența a peste 80 de membri ai administrației publice locale. Tema centrală a ediției din acest an a fost "Inovație și Tehnologie pentru dezvoltarea comunităților din România". Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
SEMNAL EDITORIAL: "Managementul proiectelor cu finanţare europeană"
managementul_proiectelor.jpg
Editura C.H. Beck a publicat volumul "Managementul proiectelor cu finanţare europeană", scris de Daniela Florescu. Cartea are 240 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter