Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie

Conferința Națională de Management Modern în Energie

ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Primarul municipiului Lugoj s-a aflat în vizită în orașul german Jena

Luni, 20 Iulie 2015

Începe Internship@Guvernul României - cel mai mare program de practică în administrația publică centrală

guvern_sediu.jpgCea de a treia ediție a Programului oficial de Internship la nivelul administrației publice centrale derulat de Guvern începe marți, la ceremonia care se va desfășura la Palatul Parlamentului urmând să participe premierul Victor Ponta și membri ai Executivului.
Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, pe durata celor două luni de desfășurare a programului, 300 de tineri selectați din peste 3.500 de candidați vor participa la activitățile desfășurate în cadrul Cancelariei Primului-Ministru și Secretariatului General al Guvernului, în ministerele și departamentele conduse de miniștri și miniștri delegați, precum și în instituțiile publice din subordinea acestora.

Luni, 29 Iunie 2015

Bune practici din România selectate pentru cea de-a 8-a Conferinţă Europeană a Calităţii

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) informează că echipa de evaluatori ai bunelor practici pentru cea de-a 8-a Conferinţă a Calităţii a admis cele două cazuri transmise de ANFP: un exemplu de bună practică al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) sector 6 - SocialXChange - mai mult decât un magazin caritabil şi un proiect de succes implementat de ANFP, în parteneriat cu asociaţia Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă - Agenda 21 - Administraţia publică - mai aproape de cetăţeni prin social media.

Primaria Giurgiu

Vineri, 15 Mai 2015

Certificate digitale calificate vor fi achiziţionate pentru implementarea semnăturii electronice în administraţie

Certificate digitale calificate, care vor fi date în folosinţă gratuită, pentru un an de la emitere, unui număr de 1.930 de autorităţi şi instituţii publice, vor fi achiziţionate pentru implementarea semnăturii electronice la nivelul administraţiei publice centrale şi locale, prin intermediul unui proiect implementat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.
Potrivit unui comunicat al ANFP, certificatele digitale calificate asigură integritatea şi confidenţialitatea documentelor transmise electronic, permit autentificarea la diverse aplicaţii şi garantează identitatea persoanei în sensul Legii nr. 455/ 2001 privind semnătura electronică şi a Hotărârii Guvernului nr. 1259/2001 privind aprobarea Normelor tehnice şi metodologice de aplicare, cu modificările şi completările ulterioare şi sunt emise de SC CertSIGN SA, furnizor acreditat de servicii de certificare calificată.

Duminica, 05 Aprilie 2015

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest deține președinția Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România

agentii_dezvoltare.JPGÎn perioada 1 - 2 aprilie, directorii celor 8 Agenții pentru Dezvoltare Regională din România s-au întâlnit în cadrul unei întâlniri de lucru ce a avut loc în municipiul Alba Iulia. Întâlnirea a fost organizată în contextul Anului European al Dezvoltării și a avut ca temă principală armonizarea activităților Agențiilor pentru Dezvoltare Regională (ADR-urilor) din România având în vedere finalizarea implementării Regio-Programul Operațional Regional 2007-2013 și a Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007-2013, dar și pregătirea noii perioade de programare (2014 - 2020) la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare.

Primaria Botosani

Joi, 19 Martie 2015

Până la alegerea noului preşedinte, ANI va fi condusă de vicepreşedintele Bogdan Stan

ANI_logo.jpgConducerea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) va fi asigurată, până la alegerea unui nou preşedinte, de vicepreşedintele instituţiei, Bogdan Stan. Consiliul Naţional de Integritate (CNI) s-a întrunit joi în şedinţă publică şi a luat act de demisia lui Horia Georgescu din calitatea de preşedinte al ANI, urmând ca aceasta să fie remisă Senatului României.
"Urmare a acestui fapt, Consiliul a luat în discuţie şi perfectarea paşilor procedurali în ceea ce priveşte declanşarea procedurii de organizare a concursului pentru alegerea unui nou preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate. De asemenea, Consiliul aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că, prin efectul legii, conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate este exercitată, până la alegerea unui nou preşedinte, de către domnul Bogdan Stan, în prezent, vicepreşedinte al ANI", se arată într-un comunicat transmis joi.

Luni, 16 Martie 2015

Un studiu IRES arată că cei mai mulți români consideră regionalizarea drept un lucru benefic

Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate în cazul unui studiu, realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategii (IRES), consideră că prin regionalizare s-ar îmbunătăți modul de gestionare a treburilor publice ale țării și că regionalizarea ar fi mai degrabă un lucru bun pentru ei. Potrivit studiului mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate consideră că prin regionalizare s-ar îmbunătăți atragerea de fonduri europene și cooperarea cu alte comunități din țară și Uniunea Europeană.

focality

Duminica, 15 Martie 2015

ANFP elaborează analize pentru reconsiderarea şi evoluţia funcţiei publice

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) informează că în această perioadă desfăşoară un amplu proces de documentare şi elaborare a unor analize de sistem privitoare la evoluţia funcţiei publice şi reconsiderarea unor competenţe instituţionale în ceea ce priveşte gestionarea personalului din administraţia publică.
Potrivit unui comunicat de presă remis presei, ANFP a solicitat "sprijinul unor parteneri din mediul academic (Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Academia Română), având convingerea că expertiza în domeniul administraţiei publice, rezultatele activităţii de cercetare ştiinţifică specifică pot fi de un real sprijin în acest proces demarat la nivelul ANFP".

Joi, 11 Decembrie 2014

ANFP a organizat conferinţa de închidere a proiectului "Îmbunătăţirea dialogului social pentru funcţionarii publici"

Lipsa unei culturi a dialogului social este transpusă într-un exces de reglementare în Romania, se arată în "Studiul comparativ privind dialogul social în administraţia publică din România şi Norvegia", prezentat, joi, într-o conferinţă organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP).

kronemag

Miercuri, 26 Noiembrie 2014

13 foşti sau actuali aleşi locali au fost declaraţi în incompatibilitate de către ANI

ANI_logo.jpgAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 13 foşti sau actuali aleşi locali (trei primari, trei viceprimari, şase consilieri locali şi un consilier judeţean), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, cu încălcarea prevederilor legale.
Potrivit unui comunicat al ANI, au fost declaraţi incompatibili Nyako Jozsef, primar al oraşului Valea lui Mihai din judeţul Bihor; Iulian Lică, primar al comunei Crângeni, judeţul Teleorman; Ion Voica, primar al comunei Săcelu, judeţul Gorj; Ladislau Mod, viceprimar al comunei Olari, judeţul Arad; Milică Gigea, viceprimar al comunei Poarta Albă şi fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Poarta Albă, judeţul Constanţa.

Miercuri, 12 Noiembrie 2014

Integrarea pe piaţa muncii a tinerilor cu handicap vizual,obiectul unui acord între ANFP şi Fundaţia "Prietenii Nevăzătorilor"

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a semnat un acord de parteneriat cu Fundaţia Română pentru Persoane cu Handicap Vizual - "Prietenii Nevăzătorilor", ce vizează facilitarea integrării pe piaţa muncii a tinerilor cu handicap vizual, prin voluntariat şi alte forme participative în instituţii şi autorităţi publice.
"Colaborarea va consta în derularea de activităţi privind creşterea competenţelor profesionale şi adaptabilitatea tinerilor absolvenţi cu handicap vizual la condiţiile şi exigenţele domeniilor profesionale pentru care aceştia se pregătesc în sistemul de învăţământ", informează un comunicat al ANFP remis miercuri.Pagina 1 / 92  >>>


NewsletterEditorial
Întrebări pentru Liviu Dragnea
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste


Analiza
Principalele dificultăți ale implementării sistemului de control managerial intern și soluții pentru acestea
apsap_conferinta.jpg
Echipa Fundaţiei Centrul de Formare APSAP a discutat cu domnul Cătălin PETRESCU, Specialist la CURTEA DE CONTURI, despre implementarea sistemului de control intern managerial (O.M.F.P. nr. 946 din 2006). Interviul dezvăluie aspect legate de importanţa sistemului de control managerial intern, principalele provocări pe care le întâmpină instituţiile publice cu implementarea sistemului şi soluţii la acestea. Citeste


Interviu
Bogdan Chirițoiu: "Serviciile publice sunt un sector cu potențial mare de risipă de bani, ce ar trebui mai bine reglementat"
chiritoiu_bogdan.jpg
Serviciile publice sunt un domeniu cu un potențial mare de risipă de bani, care ar trebui mai bine reglementat pentru a întări competiția pe piață, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, într-un interviu acordat Agerpres. Citeste

ColecteazaSelectiv
Compania saptamanii
Galeriile Art Georgies se extind în online
artgeorgies_vitraliu1.jpg
Primul magazin online cu artă româneascădin mozaic si vitraliu

383 de kilometri de la Iași la București, 640 de kilometri de la Iași la Timișoara, 1.046 de kilometri de la Iași la Viena. Arta vechiului mozaic bizantin și a vitraliilor este reinventată zi de zi, in cel mai mare atelier de creatie artistică din România, situat în Iași. Sfidăm distanțele, iar produsele Art Georgies pot fi achiziționate de clienții noștri din țară și din străinătate, printr-un simplu click, nu numai prin vizitarea galeriilor noastre. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit arhitecții din România
urbanconcept_2015_1.jpg
Oameni şi Companii, editor al portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 12-14 martie 2015, cea de-a XV-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Evenimentul s-a desfășurat la Sinaia, la Hotel Mara. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
A apărut primul volum complex despre activitatea de lobby din România
Dinamica_activitatii_lobby.jpg
Prima carte din România care abordează dinamica şi specificul activităţii de lobby a fost lansată săptămâna aceasta. Sub semnătura lui Ionuţ Tănase, volumul "Dinamica activității de lobby în România" prezintă într-o manieră deopotrivă ştiinţifică şi pragmatică evoluţia şi perspectivele de dezvoltare în activitatea de reprezentare a intereselor. Autorul este specialist în lobby şi comunicare politică și doctor în ştiinţele comunicării. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter