Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Marti, 06 Decembrie 2016

Sirma Caraman (MDRAP): "Observăm o creştere semnificativă a implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie la nivelul primăriilor"

caraman_sirma.jpgImplementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie la nivelul autorităţilor locale a crescut în mod semnificativ, 1.600 de primării fiind în faza de a pune în practică măsurile din SNA, a afirmat Sirma Caraman, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).
"Observăm o creştere semnificativă a implementării strategiei. Dacă în 2010 numai 12 primării implementau măsurile din strategie, în prezent 1.600 de primării din 3.200 sunt în faza de a implementa măsurile din Strategia Naţională Anticorupţie", a declarat Sirma Caraman, la evenimentul "Rezultate şi provocări în domeniul transparenţei - condiţie esenţială pentru măsuri eficiente în politicile anticorupţie în România pentru durabilitatea măsurilor din domeniul transparenţei obţinute în 2016", organizat la Palatul Victoria.

Marti, 22 Noiembrie 2016

Ministerul Muncii va analiza în ce măsură poliţiştii locali ar putea fi asimilaţi Poliţiei Naţionale

pislaru_dragos.jpgMinistrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-a întâlnit marţi cu o delegaţie a Sindicatului "Pro Lex", la care sunt afiliaţi poliţiştii locali, urmând ca Ministerul Muncii să facă o analiză pentru a vedea în ce măsură personalul Poliţiei Locale ar putea fi asimilat Poliţiei Naţionale. "Ministerul Muncii va face o analiză comparativă privind condiţiile de încadrare în muncă ale poliţiştilor locali şi din Poliţia Naţională pentru a vedea în ce măsură parte din personalul Poliţiei Locale ar putea fi asimilat Poliţiei Naţionale", se arată într-un comunicat al Guvernului.
Totodată, ministrul Dragoş Pîslaru le-a solicitat reprezentanţilor "Pro Lex" să contribuie la această analiză pentru a fundamenta, în perspectivă, un proiect de act normativ prin care ar putea fi reglementată problema semnalată de poliţiştii locali.

Primaria Giurgiu

Miercuri, 09 Noiembrie 2016

Corneliu Mănescu: "MCSI a iniţiat o serie de acţiuni menite să accelereze implementarea conceptului Smart"

manescu_corneliu1.jpgMinisterul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI) a iniţiat o serie de acţiuni menite să accelereze implementarea conceptului 'Smart' în România, a declarat Corneliu Mănescu, director general adjunct în cadrul instituţiei cu ocazia participării la evenimentul "Smart Cities of Romania".
"MCSI are un rol important în acest domeniu. Din acest motiv, la nivelul Ministerului au fost iniţiate o serie de acţiuni menite să accelereze implementarea conceptului Smart. Evit să spun Smart Cities, pentru că soluţiile smart pot fi aplicate oricărei comunităţi. Trebuie să implicăm cât de mult posibil cetăţeanul, comunitatea. Nu avem posibilitatea să identificăm problemele existente decât prin testarea şi consultarea acestei zone", a precizat Mănescu.

Miercuri, 09 Noiembrie 2016

Ministerul Dezvoltării a lansat Harta bunelor practici anticorupție

dancu_guvern.jpg"Transparența costă destul de puțin, mult mai mult ne costă lipsa ei și fenomenele pe care ea le previne", a fost unul dintre mesajele transmise de viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, către participanții la Platforma de cooperare a administrației publice locale. Platforma, reunită pe 8 noiembrie, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), este formată din reprezentanți din administrația publică locală și contribuie la implementarea și monitorizarea Strategiei Naționale Anticorupție (SNA) 2016 - 2020.

Votez pentru sanatate

Luni, 31 Octombrie 2016

Ministerul Culturii are în lucru un proiect-pilot pentru protejarea patrimoniului cultural al Sighişoarei

sighisoara cetate.jpgMinisterul Culturii are în lucru un proiect-pilot pentru protejarea eficientă a patrimoniului cultural al oraşului Sighişoara, a anunţat secretarul de stat Oana Bogdan. Potrivit unor informaţii furnizate de Ministerul Culturii, proiectul face referire la o zonă de cca. 30 km în jurul Sighişoarei, respectiv limita constituită de satele Viscri (UNESCO), Crit, Mesendorf, Saschiz (UNESCO), Daia, Criş, Malancrav, Copşa Mare, Biertan (UNESCO), Cund, Prod, Archita şi Roade.

Joi, 20 Octombrie 2016

Violeta Alexandru: "Oamenii pun presiune și au nevoie de o altă comunicare cu administrația"

alexandru_violeta.jpgSocietatea românească s-a schimbat iar oamenii pun presiune și au nevoie de o altă comunicare cu administrația, afirmă ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Violeta Alexandru.
"Am trăit experiența acestui an, a acceptării faptului că societatea s-a schimbat, că oamenii pun presiune și au nevoie de o altă comunicare cu administrația, că nu se poate întâmpla peste noapte, dar nici nu mai putem rămâne unde (...) am fost anii trecuți".

focality

Marti, 18 Octombrie 2016

Ministrul Dragos Tudorache a făcut ședință cu prefecții: "Obiectivul este de a avea cele mai puțin contestate alegeri"

tudorache_dragos1.jpgMinistrul Dragoș Tudorache le-a transmis, marți, prefecților că obiectivul organizării procesului electoral este acela de a avea cele mai puțin contestate alegeri, informează Ministerul Afacerilor Interne. "Obiectivul pe care trebuie să ni-l asumăm cu toții este acela de a avea cele mai puțin contestate alegeri, din punct de vedere al organizării și derulării procesului electoral", a spus Tudorache referindu-se la activitățile ce urmează să fie desfășurate la nivel național.

Miercuri, 10 August 2016

Proiect de consolidare a capacităţii administraţiei publice, prezentat de Ministerul Dezvoltării

functionar.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a prezentat, marţi, un proiect prin care îşi propune consolidarea capacităţii administraţiei publice locale şi centrale de a furniza în mod eficient şi performant servicii publice de calitate pentru cetăţeni şi mediul de afaceri.
"Prin acest proiect ne propunem să întărim buna guvernare şi să eficientizăm procesul de luare a deciziilor. Întotdeauna, autorităţile centrale, pentru a lua decizii, au nevoie de informaţii, de analize şi studii. Acest proiect îşi propune să creeze premisele sustenabilităţii procesului de descentralizare. Nu e suficient să descentralizăm o activitate către autorităţile locale şi să nu ne asigurăm sursele financiare pentru serviciul respectiv", a declarat Sirma Caraman, secretar de stat în MDRAP, la conferinţa de prezentare.

kronemag

Joi, 19 Mai 2016

MDRAP a pus în dezbatere publică un proiect de HG privind construcţia de locuinţe de serviciu

santier_blocuri1.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a pus în consultare publică un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea Programului Construcţia de locuinţe de serviciu", care prevede finalizarea în cinci ani a 6.500 de unităţi locative. Potrivit proiectului publicat pe site-ul MDRAP, programul are în vedere construcţia de locuinţe de serviciu pe baza propunerilor primite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe de la instituţiile administraţiei publice locale/ centrale. Locuinţele vor fi construite pe terenuri proprietate publică a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, puse la dispoziţia şi în folosinţa gratuită a ANL de către autorităţile publice locale/ centrale.

Luni, 09 Mai 2016

MDRAP va monitoriza atent autorităţile locale în privinţa transparenţei şi vrea să realizeze un standard pentru informaţiile publice

caraman_sirma.jpgMinisterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) va monitoriza mai atent autorităţile locale şi are intenţia de a realiza un standard privind informaţiile publice, a declarat Sirma Caraman, secretar de stat în MDRAP.
"Abia am început monitorizarea autorităţile locale pe această linie prin respectarea legislaţiei de a-şi pune pe site hotărârile de consiliu local, toate, execuţia bugetului. Au obligaţia ca trimestrial să (...) pună pe site execuţia bugetului. Referitor la achiziţii, deocamdată, ei pun pe site numai acele directe, achiziţii după procedura internă pe care o iau. Nu toate îşi pun pe site rezultatul achiziţiilor şi contractele. Dar urmează în perioada următoare o monitorizare mai atentă şi o atenţionare la toate autorităţile locale".Pagina 1 / 118  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter