Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Joi, 27 Februarie 2014

"Piesă cu piesă": istoria Lego sau cum poți schimba prin inovație industria jucăriilor

lego.jpg"Piesă cu piesă" este o lecție despre inovație, pasiune și valori, istorisită de David C. Robertson, supranumit profesorul LEGO, singurul om de pe această planetă care a avut acces total la managementul, partenerii și clienții companiei.

LEGO este fără doar și poate una dintre cele mai îndrăgite companii din lumea întreagă. Piesele LEGO, cele care compun și recompun universuri nesfârșite, stimulează deopotrivă imaginația copiilor, cât și pe cea a adulților. Culori diferite, forme diferite, îmbinări și posibilități nelimitate; sunt realitățile care nasc magia jocului de LEGO. Puțini dintre noi însă știu că anul 2003 putea reprezenta sfârșitul jocului pentru LEGO. Aflată la un pas de faliment, compania daneză a fost nevoită să se reinventeze piesă cu piesă, doar că de data această în realitatea hățișului contabil care era pe cale să ucidă visul copilăriei noastre.

Miercuri, 06 Noiembrie 2013

Învățați de la creativul anului 2013, Nate Silver, cum să faceți diferența între Semnal și Zgomot

semnalul_zgomotul.jpgEditura PUBLICA vă provoacă la o nouă lectură fascinantă. Semnalul și zgomotul este opera celui declarat de către revista Fast Company drept cea mai creativă persoană a anului 2013, Nate Silver. Cartea a fost numită de către Wall Street Journal drept una dintre cele mai bune zece cărți de nonfiction scrise în anul 2012.
Ființele umane trebuie să facă planuri și să conceapă strategii de viitor. Pe măsură ce ritmul vieții noastre devine tot mai rapid, trebuie să facem acest lucru tot mai des și mai iute. Dar sunt predicțiile noastre bune la ceva? Nate Silver examinează lumea predicției, cercetând modul în care putem distinge un semnal autentic de zgomotul cacofonic care ne înconjoară. Semnalul și zgomotul este cartea care ne va ajuta să nu o mai luăm niciodată pe căi care nu duc nicăieri.

Primaria Giurgiu

Marti, 22 Octombrie 2013

Dezlegați misterul serviciilor superioare cu Ron Kaufman

cultura_serviciilor.jpg"Cultura serviciilor superioare", volum apărut recent la editura Publica, vă dezvăluie metode confirmate prin care să vă încântați clienții, colegii și pe toți cei care vă ies în cale. Citiți această carte și aplicați pașii sugerați. Veți asista la transformarea culturii organizaționale din firma dumneavoastră și la schimbarea ireversibilă a perspectivei pe care o aveți asupra serviciilor. Ron Kaufman a dezlegat misterul serviciilor. Pregătiți-vă pentru o incursiune excepțională într-o lume total nouă.
Ron Kaufman ne poartă într-o călătorie în noua lume a serviciilor. Prin intermediul unor studii de caz dinamice și a unor exemple de bună practică, veți afla în ce fel au schimbat regulile jocului cele mai mari companii din lume și cum puteți urma calea spre transformarea superioară a serviciilor.

Miercuri, 16 Octombrie 2013

De la Publica afli "Cum să devii maestru în arta vânzării"

maestru_arta_vanzarii.jpgDacă rolul tău e să-i convingi pe alții să-și investească timpul, efortul și banii în produsul, serviciul sau ideea ta, atunci cartea aceasta a fost scrisă special pentru tine. Există un sâmbure de adevăr în zicala: "Nu contează ce spui, ci cum o spui".
În cartea de față vei găsi strategii de vânzări care te vor aduce față în față cu oamenii care îți pot spune "da". Mai mult decât atât, vei învăța exact ce să spui și cum să o spui pentru a-i ajuta să ia decizia de cumpărare. Iar acum o poți cumpăra la un preț special, chiar de AICI.
Eșecul e o pierdere de vreme mai ales când s-a demonstrat faptul că strategiile de succes dau rezultate, iar tu ești liber să ți le însușești. Tehnicile descrise în această carte au fost testate în prima linie a activității de vânzări. Ele îți pot aduce un nivel sporit de eficiență și mai mult entuziasm atât în viața profesională, cât și în cea personală. (Doar îți convingi prietenii și pe cei dragi să facă anumite lucruri, nu?)

Votez pentru sanatate

Marti, 23 Iulie 2013

SEMNAL EDITORIAL: "Principiul progresului", de Teresa Amabile și Steven Kramer, sau cum să folosiți micile victorii pentru a stimula bucuria, implicarea și creativitatea la locul de muncă

principiul-progresului.jpgEditura Publica vă recomandă volumul "Principiul progresului", de Teresa Amabile și Steven Kramer, tradus din limba engleză de Iulia Bertea. Teresa M. Amabile este profesor universitar de administrarea afacerilor la catedra Edsel Bryant Ford şi director de cercetare la Harvard Business School. Cercetările ei investighează modul în care viaţa de zi cu zi din interiorul organizaţiilor influenţează oamenii şi randamentul acestora. Iniţial, Amabile s-a concentrat pe creativitatea individuală, dar pe parcurs spectrul studiilor sale s-a lărgit şi asupra experienţei subiective de la locul de muncă (viaţa profesională interioară), productivităţii individuale, creativităţii echipelor şi inovaţiei în organizaţii.
Amabile a primit, în 1998, premiul E. Paul Torrance din partea Creativity Division a National Association for Gifted Children şi, în 2005, premiul The Leadership Quarterly Best Paper din partea Center for Creative Leadership.

Joi, 20 Septembrie 2012

SEMNAL EDITORIAL: "Managementul proiectelor cu finanţare europeană"

managementul_proiectelor.jpgEditura C.H. Beck a publicat volumul "Managementul proiectelor cu finanţare europeană", scris de Daniela Florescu. Cartea are 240 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei.

focality

Vineri, 10 August 2012

SEMNAL EDITORIAL: "Legislaţia achiziţiilor publice"

leg_achiz_publice.jpgEditura C. H. Beck a publicat volumul "Legislaţia achiziţiilor publice", scris de Mădălin Irinel Niculeasa. Cartea are 816 pagini, face parte din colecţia "Legi comentate" şi poate fi achiziţionată la preţul de 149 lei.

Luni, 11 Iunie 2012

SEMNAL EDITORIAL: "Managementul public"

managementul_public.jpgEditura Institutul European a publicat volumul "Managementul public", scris de Doina Mureşan. Cartea are 134 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 18 lei.

kronemag

Marti, 06 Martie 2012

"Finantele institutiilor publice"

finantele-institutiilor.jpgEditura Economica a publicat volumul "Finantele institutiilor publice", scris de Constantin Roman si Tatiana Mosteanu. Cartea are 584 de pagini si poate fi achizitionata la pretul de 60 de lei.

Marti, 10 Ianuarie 2012

SEMNAL EDITORIAL: "Finanţele instituţiilor publice"

finantele-institutiilor.jpgEditura Economică a publicat volumul "Finanţele instituţiilor publice", scris de Tatiana Moşteanu şi Constantin Roman. Cartea are 584 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 60 de lei.
Lucrarea "Finanţele instituţiilor publice" tratează într-o logică aparte problematica deosebit de complexă a entităţilor publice. Logic, sunt prezentate structurile administrative din România, rolul, locul şi funcţiile acestora potrivit referenţialelor naţionale şi internaţionale.<<<  Pagina 2 / 4  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter