Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Joi, 22 Septembrie 2016

Vasile Dîncu: "Dorim să modificăm legislația astfel încât să permitem autorităților locale să investească în sport"

dancu_vasile.jpgVicepremierul Vasile Dîncu a declarat, la "Dezbaterea Strategiei de Dezvoltare a Sportului în România 2016-2032" organizată de MTS, că Guvernul dorește modificarea legislației astfel încât autoritățile locale să poată investi în sport, inclusiv în cel profesionist. "Dorim să modificăm legislația astfel încât să permitem autorităților locale să vină cu bani în sport. O comunitate să poată să dea bani pentru un anumit sport. Inclusiv pentru sport profesionist, dacă vrea comunitatea respectivă. Am sute de primării care spun că vor să aibă un sport de care să se ocupe, dar să li se ofere această ocazie", a spus vicepremierul.

Vineri, 09 Septembrie 2016

Guvernul a aprobat Strategia privind formarea profesională pentru administraţia publică 2016-2020

ciolos_guvern.jpgGuvernul a aprobat pe 8 septembrie, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Strategia privind formarea profesională pentru administraţia publică 2016 - 2020, informează un comunicat al Executivului.

Primaria Giurgiu

Joi, 01 Septembrie 2016

Premierul Dacin Cioloş a acceptat demisia lui Petre Tobă din funcţia de ministru al Afacerilor Interne

Premierul Dacian Cioloş a acceptat demisia lui Petre Tobă din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. "Prim-ministrul Dacian Cioloş a acceptat demisia domnului Petre Tobă din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Până luni, 5 septembrie, premierul va înainta preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de înlocuire la conducerea Ministerului Afacerilor Interne", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Miercuri, 24 August 2016

Guvernul a aprobat înființarea Institutului Național de Administrație

ciolos_guvern.jpgGuvernul a aprobat, în ședința de miercuri, printr-o ordonanță, înființarea Institutului Național de Administrație (INA), instituție publică cu personalitate juridică ce va funcționa în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) care va asigura cadrul instituțional pentru derularea activităților de formare a personalului din cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Votez pentru sanatate

Duminica, 21 August 2016

Proiecte pentru centralizarea de date din administraţie, realizate cu participanţi la Programul de Internship al Guvernului

guvern_cladire.jpgCei patru tineri repartizaţi la Direcţia de Servicii Online şi Design prin Programul Oficial de Internship al Guvernului au realizat, în colaborare cu echipa-gazdă, două proiecte ce vizează centralizarea unor date ale administraţiei. Potrivit unui comunicat al Guvernului, primul dintre proiectele dezvoltate cu sprijinul celor patru studenţi se numeşte AnalyticsGovRo şi îşi propune realizarea unui mecanism de centralizare a informaţiilor privind traficul site-urilor guvernamentale, a paginilor vizitate şi a interacţiunii cu publicul.

Joi, 04 August 2016

Dacian Cioloș: "Vreau să găsim mijloacele prin care la vânzarea terenurilor agricole să fie favorizate comunitățile locale"

Premierul Dacian Cioloș a declarat că există un grup de lucru la nivelul Guvernului care caută soluții pentru ca vânzarea terenurilor agricole să se facă în așa fel încât să fie favorizate comunitățile locale.

focality

Joi, 28 Iulie 2016

Vasile Dîncu: "Încercăm să angajăm anul acesta încă 600 de specialişti în cadastrare"

dancu_vasile.jpgGuvernul încearcă să angajeze în acest an 600 de specialişti care să realizeze procesul de cadastrare, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, adăugând că în prezent se lucrează cu specialişti în justiţie în vederea reconstituirii dreptului de proprietate, în cazurile în care un teren nu este revendicat.
"Noi avem o mică suprafaţă cadastrată în acest moment, pentru că autorităţile locale nu au fost poate nici sprijinite destul, dar nici nu au avut un interes foarte mare în a accelera acest proces. (...) Acum există o lege pentru asta şi (...) înseamnă că au în primul rând fonduri din partea statului pentru a face cadastrarea".

Miercuri, 27 Iulie 2016

Guvernul a aprobat Strategia pentru dezvoltarea funcţiei publice 2016 - 2020

ciolos_guvern.jpgGuvernul a aprobat, miercuri, Strategia pentru dezvoltarea funcţiei publice pentru 2016 - 2020, a anunţat vicepremierul Vasile Dîncu, potrivit căruia aceasta nu presupune disponibilizări decât după analize foarte clare.
"Este nevoie de o strategie pentru dezvoltarea funcţiei publice ca element esenţial pentru dezvoltarea statului român. În acest moment, cred că modernizarea statului român este principalul target, principala misiune pe care şi-a luat-o Guvernul în această scurtă perioadă de mandat", a afirmat Dîncu, după şedinţa de Guvern.

kronemag

Miercuri, 27 Iulie 2016

Premierul Cioloș i-a cerut lui Vasile Dîncu să discute cu autoritățile locale despre secetă și măsurile de simplificare în administrație

ciolos dacian.jpgPremierul Dacian Cioloș i-a cerut vicepremierului Vasile Dîncu să pună în discuție mai multe subiecte la videoconferința cu autoritățile locale de joi, printre care seceta, cadastrul, dar și un pachet nou de măsuri de simplificare în administrație, care să vizeze și relația cu sectorul economic.
"Domnul vicepremier Dîncu urmează să organizeze mâine o videoconferință cu prefecții și cu autoritățile locale, cu consilii județene, cu primării, cu participarea Ministerului Agriculturii. O să vă rog să puneți în discuție, dincolo de obiectivele pe care le-ați prevăzut domnule vicepremier, discuțiile legate de cadastru, să discutați și despre pregătirea pentru a face față secetei, cu măsurile pe care ministerul le are în vedere", i-a spus Dacian Cioloș lui Vasile Dîncu la începutul ședinței de miercuri a Guvernului.

Marti, 26 Iulie 2016

Vasile Dîncu: "Guvernul susţine un raport just între administraţia locală şi centrală din perspectiva salarizării"

dancu_guvern.jpgGuvernul consideră că trebuie să existe un raport just în noua lege a salarizării între administraţia locală şi cea centrală, militând pentru creşterea calităţii serviciilor publice pe care le furnizează aceasta, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.<<<  Pagina 2 / 152  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter