Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Ambasadorul Turkmenistanului în vizită la Consiliul Judeţean Iaşi


Miercuri, 06 Iulie 2016

Guvern: "Măsuri pentru consolidarea sistemelor informatice ale administraţiei şi dezvoltarea serviciilor de e-guvernare"

internet.jpgGuvernul a aprobat miercuri un memorandum cu măsuri pentru consolidarea gestiunii sistemelor informatice ale administraţiei şi dezvoltarea serviciilor de e-guvernare.
Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Guvern, au fost avute în vedere două măsuri: constituirea şi operaţionalizarea unei structuri de coordonare şi decizie la nivel înalt în ceea ce priveşte sistemele informatice guvernamentale şi înfiinţarea rolului de Coordonator pentru Tehnologia Informaţiei alături de structura de suport, Direcţia Guvernamentală pentru Tehnologia Informaţiei şi înfiinţarea GovITHub, un program guvernamental coordonat de Cancelaria prim-ministrului.

Joi, 30 Iunie 2016

Şedinţele Consiliului Local al Sectorului 1 vor fi înregistrate pe site-ul Primăriei

internet.jpg Toate şedinţele Consiliului Local din sectorul 1 vor fi înregistrate şi postate pe prima pagină a site-ului Primăriei, iar în perioada următoare este preconizată, inclusiv, transmiterea acestora în direct pe internet. Măsura a fost aplicată la iniţiativa noului primar, Dan Tudorache, a informat Primăria sectorului 1, prin intermediul unui comunicat.

Primaria Giurgiu

Vineri, 03 Iunie 2016

Portal cu toate cursele de autobuze din judeţ, realizat de CJ Bihor în premieră naţională

internet.jpgO platformă web cu serviciul de transport public judeţean de persoane, accesibilă la adresa www.bihortransport.ro, a fost realizată de Consiliul Judeţean Bihor, în premieră naţională. Platforma poate fi accesată şi de pe noul site al instituţiei Consiliul Judeţean Bihor www.cjbihor.ro la secţiunea "Mersul Autobuzelor". "Acest portal este primul portal de acest gen din ţară, primul portal al unei administraţii judeţene, care permite călătorilor să se informeze, să-şi verifice şi să îşi planifice rutele, deplasările din judeţ, să vizualizeze tarifele practicate şi operatorul care efectuează transportul. Pe portal sunt toţi operatorii autorizaţi din judeţ", a declarat Horia Carţiş, purtător de cuvânt al CJ Bihor.

Miercuri, 01 Iunie 2016

Primăria Galaţi a fost premiată pentru modul de implementare a sistemului de plată on-line a taxelor şi impozitelor

internet.jpgPrimăria municipiului Galaţi a fost premiată de Agenţia pentru Agenda Digitală a României pentru modul în care a implementat sistemul de plată on-line a taxelor şi impozitelor locale, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă instituţiei. Potrivit comunicatului, premiul a fost acordat pentru "cel mai de succes parteneriat public-privat între Primăria municipiului Galaţi şi Banca Comercială Română" în implementarea sistemului de plăţi on-line.


Marti, 31 Mai 2016

Aproape 250 de primării înrolate în sistemul Ghișeul.ro, în perioada 2011-2016

internet.jpgAproape 250 de primării s-au înregistrat în Sistemul Național Electronic de Plată Online - Ghișeul.ro, în perioada 2011 - 2016, iar până în prezent au fost efectuate 250.000 de plăți, în sumă de peste 70 de milioane de lei, potrivit datelor prezentate într-o conferință de specialitate, dedicată împlinirii a 5 ani de când a fost lansată platforma de plăți online.

Marti, 31 Mai 2016

Primăria sectorului 3 are cel mai mare număr de utilizatori, la nivel naţional, pentru ghişeul.ro

Primăria sectorului 3 a primit două premii, luni, în cadrul galei "Ghişeul.ro - 5 ani de experienţă online", pentru categoriile "Cel mai de succes parteneriat public-privat la nivel naţional" şi "Cea mai bună distribuţie de credenţiale şi promovare a sistemului", având cel mai mare număr de utilizatori online, la nivel naţional, a anunţat Biroul de presă al instituţiei.

focality

Marti, 24 Mai 2016

Utilizarea unei soluţii informatice de gestionare a documentelor scade consumul de hârtie la jumătate, iar circuitul documentelor se reduce de la săptămâni la ore

siveco_logo_nou.jpgStatisticile spun că o dată la 3,5 ani volumul documentelor pe suport de hârtie dintr-o instituție se dublează, iar hârtia rămâne încă cel mai vândut produs pentru birou. În plus, în absenţa unei gestionări unitare a întregului flux de documente se pot produce blocaje sau întârzieri în realizarea activităţilor. Organizațiile care folosesc soluții informatizate de gestiunare electronică a documentelor au constatat că pot genera o îmbunătățire a muncii cu circa 50%.

Joi, 19 Mai 2016

Alba Iulia ar putea deveni primul oraș inteligent din România, până în 2018

Alba Iulia.jpgOrașul Alba Iulia ar putea deveni primul oraș inteligent (smart city) din România, ca urmare a derulării unui proiect-pilot ce ar urma să se finalizeze până în anul 2018, a anunțat ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, în cadrul celei de-a XX-a ediții a expo-conferinței Ziua Comunicațiilor 2016.
"Toate lucrurile pe care le-am făcut sunt publicate pe site. Dacă nu este clar, întrebați-ne! În ceea ce privește conceptul de smart city, am început un proces în minister de construire a unui concept de colectare a bunelor practici și deschiderea unor canale de comunicare, astfel încât să facem un gen de 'guidelines', cât mai bine structurate, legat și cu cadrul legal. În același timp, aș vrea să lansez azi, aici, o provocare: să construim primul oraș inteligent din România până în 2018. Acest oraș să fie Alba Iulia".

kronemag

Vineri, 29 Aprilie 2016

Uniunea Europeană estimează că, în viitor, 90% din locurile de muncă vor necesita competențe digitale

calculator2.jpgDin cele mai vechi timpuri, oamenii au coștientizat că educația și cultura sunt necesități fundamentale pentru oameni, jucând un rol determinant în dezvoltarea societății. Educaţia ca fenomen social presupune transmiterea experienţei de viaţă de la o generaţie la alta. Pentru a-și asigura continuitatea, societatea trebuie să transmită noilor generații cunoștințele, deprinderile, atitudinele și comportamentele necesare, adică să le educe. Astăzi, mai mult ca oricând, dinamica schimbărilor şi a noutăţilor impune extinderea actului educativ de-a lungul întregii vieţi.

Luni, 25 Aprilie 2016

Locuitorii din Miercurea Ciuc pot să-şi plătească online taxele şi impozitele locale

internet.jpgLocuitorii din Miercurea Ciuc pot să-şi plătească online taxele şi impozitele locale, după ce Primăria municipiului s-a conectat la Sistemul Naţional de Plăţi Electronice Online. Viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a precizat că serviciul este unul gratuit pentru contribuabili, comisionul fiind suportat de primărie, şi şi-a exprimat speranţa că până la data limită de plată a impozitelor cât mai mulţi locuitori vor profita de această facilitate.Pagina 1 / 119  >>>


NewsletterEditorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Bucureştenii sunt cetăţenii europeni cei mai nemulţumiţi de transportul public din oraşul lor
bucuresti_strada_MARE.jpg
Bucureştenii sunt cetăţenii europeni cei mai nemulţumiţi de transportul public din oraşul lor, doar 6% fiind satisfăcuţi de acesta, potrivit unui proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a lansat un infografic despre gradul de satisfacţie al bucureştenilor privind transportul public şi gradul de motorizare. Comparativ cu bucureştenii, 46% din locuitorii oraşului Berlin sunt satisfăcuţi de transportul public, în timp ce în cazul oraşului Londra procentul este de 43%, Stockholm - 31%, Atena - 27% şi Madrid - 26%. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.JPG
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter