Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie

Conferința Națională de Management Modern în Energie

ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Primarul municipiului Lugoj s-a aflat în vizită în orașul german Jena

Joi, 25 Iunie 2015

Arhivarea informațiilor la nivel superior cu noua versiune SEAL de la Star Storage

SEAL_Cautare_avansata.jpgStar Storage, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente), servicii de externalizare IT şi servicii Cloud, anunţă lansarea unei noi versiuni a produsului SEAL. Aceasta aduce o interfaţă grafică nouă, îmbunătăţind semnificativ experienţa utilizatorului, noi funcţionalităţi pentru accesarea, partajarea şi vizualizarea informaţiilor, dar şi un mecanism nou de configurare individuală a permisiunilor unui document pentru creatorul acestuia.

Duminica, 14 Iunie 2015

Peste 1.900 de instituţii publice vor beneficia de certificate digitale calificate

tastatura_card.jpgCertificate digitale calificate, care vor fi date în folosinţă gratuită pe o perioadă de un an de la data emiterii unui număr de 1.930 de autorităţi şi instituţii publice, vor fi achiziţionate în cadrul unui proiect pentru implementarea semnăturii electronice în administraţia publică centrală şi locală din România. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici implementează, până în noiembrie 2015, proiectul "e-ANFP - Întărirea capacităţii instituţionale a ANFP în vederea asigurării unui management performant al funcţiei publice şi funcţionarilor publici la nivelul administraţiei publice centrale şi al serviciilor publice din subordinea/ coordonarea autorităţilor publice centrale şi locale prin implementarea de instrumente inovatoare".
Conform unui comunicat transmis de ANFP, prin intermediul proiectului, vor fi achiziţionate certificate digitale calificate care vor fi date în folosinţă gratuită, pe o perioadă de un an de la data emiterii, unui număr de 1.930 de autorităţi şi instituţii publice.

Primaria Giurgiu

Miercuri, 03 Iunie 2015

Portalul Primăriei Alba Iulia a fost complet restructurat şi modernizat

primaria_alba_site.jpgPortalul Primăriei municipiului Alba Iulia a fost complet restructurat şi modernizat, vechiul site, realizat în 2006, bazându-se pe un sistem de control al informaţiilor învechit, care permitea ca doar 25% din conţinutul acestuia să poată fi administrat dinamic, au anunţat, miercuri, reprezentanţii autorităţilor locale.
"Suntem siguri că în viitor dialogul administraţie-cetăţeni se va purta tot mai eficient pe internet. Ar trebui să se ajungă la acel nivel la care albaiulienii să nu mai fie absolut deloc purtaţi de la o uşă la alta, să facem trecerea de la 'purtat' la Portal. Avem astăzi proiecte care au transformat pozitiv Alba Iulia şi, din acest punct de vedere, un sistem informatic care merită utilizat la maxim. Totul despre tot ce te interesează: urbanism, patrimoniu, dispecerat, harta de incidente, terenuri, acte, taxe, impozite plătite de-acasă şi multe altele. Altfel spus, deschidem primăria non-stop", a declarat primarul Mircea Hava.

Joi, 23 Aprilie 2015

A fost lansat noul site al Primăriei Vaslui

vaslui_site.jpgConducerea Primăriei Vaslui a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, noua pagina de internet a instituţiei. Site-ul cuprinde informaţii despre toate serviciile şi direcţiile din cadrul primăriei, o prezentare generală a municipiului Vaslui, a obiectivelor turistice şi a personalităţilor marcante din zonă şi trimiteri către paginile tuturor instituţiilor aflate în subordinea primăriei.
"Am încercat să punem în prim-plan cetăţeanul şi informaţia de care el are nevoie. Am încercat să concentrăm o serie întreagă de informaţii utile pentru vasluieni dar şi pentru cei care doresc să cunoască mai multe lucruri despre Vaslui. Sperăm ca site-ul să fie pe placul cetăţenilor, chiar şi al celor care nu sunt foarte familiarizaţi cu internetul. Elaborarea site-ului s-a făcut după discuţii cu reprezentanţii tuturor serviciilor din cadrul primăriei, deoarece ei ştiu cel mai bine care sunt informaţiile de care cetăţenii au nevoie", a declarat Dumitru Busuioc,reprezentantul firmei care se ocupă de administrarea site-ului.

Primaria Botosani

Marti, 17 Martie 2015

Clujenii îşi pot face programări online pentru rezolvarea problemelor care ţin de Serviciul de Permise

Prefectura Cluj a lansat marţi primul serviciu din Transilvania de programare online a operaţiunilor specifice Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Siteul funcţionează de marţi şi a fost lansat tocmai din cauza faptului că numărul de persoane care interacţionează cu acest Serviciu al Permiselor este foarte mare. Spre exemplu, în cursul anului trecut, s-au operat peste 31.000 de înmatriculări auto, peste 18.000 de radieri, aproape 40.000 de autorizaţii provizorii, peste 18.000 de permise auto şi au fost înscrise 23.000 de persoane la examenele de obţinere a permisului.

Marti, 17 Martie 2015

Site-ul Primăriei Sectorului 1 este acum accesibil și persoanelor cu deficiențe de vedere

primarie_sect1.jpgPrimăria Sectorului 1 a creat, în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere, o platformă online, pe pagina oficială de internet a instituției. "Astfel, persoanele cu handicap vizual pot accesa toate informațiile de pe site-ul administrației locale - www.primariasector1.ro - care se regăsesc în cadrul versiunii facile destinate acestei categorii de persoane. Platforma dedicată acestor beneficiari conține toate informațiile pe care le oferă site-ul instituției", precizează comunicatul Primăriei sectorului 1.
Potrivit sursei citate, link-ul cu acest serviciu este poziționat în partea superioară a paginii principale și poate fi accesat "cu ajutorul programelor și dispozitivelor speciale folosite de persoanele cu handicap vizual".

focality

Marti, 17 Martie 2015

"O evidență neactualizată a străzilor și numerelor poștale generează constant pierderi de bani și capital de imagine!"

Simionescu_Florian.jpgA susținut Florian Simionescu, Manager General Integrisoft Solutions, în cadrul conferinței naționale Urban Concept, ediția a XV-a, desfășurată în perioada 12-14 martie, la Sinaia.

Leader pe piața sistemelor integrate pentru APL, Integrisoft Solutions are peste 10 ani experiența si 12 soluții software in portofoliu acoperind cea mai mare parte din activitatea și nevoile unei instituții publice.

- Care este legătura intre "imagine" și… nomenclatura stradală?
- Din când in când in presa apar titluri precum "Sute de dosare ale unor pensionari conțin date eronate", "Ambulanță trimisă de STS la adresa greșită ", "Vraiște prin alocații - o zecime dintre copiii cu drept de alocații nu vor lua banii în această lună". Fie ca este vorba de Poștă, STS sau Direcția de Muncă și Solidaritate Socială, întoate aceste articole este vorba de instituții care întâmpină probleme în desfășurarea activității, aceste probleme afectează mii sau zeci de mii de contribuabili, ca urmare a utilizării unei nomenclaturi stradale neactualizate. În final, toate cererile de clarificare tot înprimărie ajung.

Miercuri, 04 Martie 2015

Internet wireless gratuit în centrul municipiului Cluj-Napoca

cluj_centru_MARE.jpg Piaţa Unirii din Cluj-Napoca are, de miercuri, acoperire wireless pe care clujenii şi turiştii o pot utiliza în mod gratuit. Potrivit primarului Emil Boc, reţeaua a fost instalată gratuit de o firmă care face parte din Cluster IT Cluj (primul cluster din acest domeniu din România), printr-un proiect realizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj.

kronemag

Miercuri, 04 Martie 2015

Site-ul Prefecturii Timiş va fi mai accesibil pentru nevăzători

Site-ul Instituţiei Prefectului Timiş va deveni mai accesibil pentru nevăzători, în perioada următoare urmând să se implementeze un program care să faciliteze accesul acestei categorii sociale la informaţiile utile. "Încercăm să facem site-un Instituţiei Prefectului cât mai accesibil, astfel încât toate categoriile să poată beneficia de informaţiile noastre. Pentru nevăzători vom implementa un modul care să prezinte datele de bază de pe site - program de lucru al instituţiei, programul de audienţe al conducerii, precum şi programul de lucru al serviciilor din cadrul Prefecturii - apostilă, eliberarea de paşapoarte, certificate de înmatriculare", a declarat miercuri, în conferinţa de presă, prefectul Eugen Dogariu.

Luni, 23 Februarie 2015

Principalele obiective turistice ale judeţului Timiş vor fi promovate virtual

internet.jpgPrincipalele atracţii turistice ale judeţului Timiş vor fi promovate de acum şi virtual, pe site-ul turismtimis.ro, lansat luni de Consiliul Judeţean. "Lacul Surduc, staţiunea Buziaş, Rezervaţia Satchinez, mănăstirile şi bisericile din lemn din Banat sunt principalele obiective asupra cărora ne-am oprit atenţia, dar site-ul cuprinde şi multe alte obiective de interes turistic din judeţ", a declarat la lansare Delia Barbu, director al Asociaţiei pentru promovarea şi dezvoltarea turismului Timiş.Pagina 1 / 117  >>>


NewsletterEditorial
Întrebări pentru Liviu Dragnea
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste


Analiza
Principalele dificultăți ale implementării sistemului de control managerial intern și soluții pentru acestea
apsap_conferinta.jpg
Echipa Fundaţiei Centrul de Formare APSAP a discutat cu domnul Cătălin PETRESCU, Specialist la CURTEA DE CONTURI, despre implementarea sistemului de control intern managerial (O.M.F.P. nr. 946 din 2006). Interviul dezvăluie aspect legate de importanţa sistemului de control managerial intern, principalele provocări pe care le întâmpină instituţiile publice cu implementarea sistemului şi soluţii la acestea. Citeste


Interviu
Bogdan Chirițoiu: "Serviciile publice sunt un sector cu potențial mare de risipă de bani, ce ar trebui mai bine reglementat"
chiritoiu_bogdan.jpg
Serviciile publice sunt un domeniu cu un potențial mare de risipă de bani, care ar trebui mai bine reglementat pentru a întări competiția pe piață, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, într-un interviu acordat Agerpres. Citeste

ColecteazaSelectiv
Compania saptamanii
Galeriile Art Georgies se extind în online
artgeorgies_vitraliu1.jpg
Primul magazin online cu artă româneascădin mozaic si vitraliu

383 de kilometri de la Iași la București, 640 de kilometri de la Iași la Timișoara, 1.046 de kilometri de la Iași la Viena. Arta vechiului mozaic bizantin și a vitraliilor este reinventată zi de zi, in cel mai mare atelier de creatie artistică din România, situat în Iași. Sfidăm distanțele, iar produsele Art Georgies pot fi achiziționate de clienții noștri din țară și din străinătate, printr-un simplu click, nu numai prin vizitarea galeriilor noastre. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit arhitecții din România
urbanconcept_2015_1.jpg
Oameni şi Companii, editor al portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 12-14 martie 2015, cea de-a XV-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Evenimentul s-a desfășurat la Sinaia, la Hotel Mara. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
A apărut primul volum complex despre activitatea de lobby din România
Dinamica_activitatii_lobby.jpg
Prima carte din România care abordează dinamica şi specificul activităţii de lobby a fost lansată săptămâna aceasta. Sub semnătura lui Ionuţ Tănase, volumul "Dinamica activității de lobby în România" prezintă într-o manieră deopotrivă ştiinţifică şi pragmatică evoluţia şi perspectivele de dezvoltare în activitatea de reprezentare a intereselor. Autorul este specialist în lobby şi comunicare politică și doctor în ştiinţele comunicării. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter