Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Ambasadorul Marii Britanii în România s-a aflat în vizită în județul Harghita


Luni, 25 Aprilie 2016

Locuitorii din Miercurea Ciuc pot să-şi plătească online taxele şi impozitele locale

internet.jpgLocuitorii din Miercurea Ciuc pot să-şi plătească online taxele şi impozitele locale, după ce Primăria municipiului s-a conectat la Sistemul Naţional de Plăţi Electronice Online. Viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a precizat că serviciul este unul gratuit pentru contribuabili, comisionul fiind suportat de primărie, şi şi-a exprimat speranţa că până la data limită de plată a impozitelor cât mai mulţi locuitori vor profita de această facilitate.

Marti, 19 Aprilie 2016

Programare online pentru eliberarea actelor de identitate la Roman

roman_online.JPGMunicipiul Roman este al treilea oraş din ţară, după Timişoara şi Iaşi, care a implementat un sistem informatic prin care cetăţenii pot să se programeze online pentru eliberarea cărţilor de identitate de la Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanelor.

Primaria Giurgiu

Joi, 31 Martie 2016

Volalert, platformă online prin care locuitorii din Voluntari pot sesiza municipalităţii problemele întâlnite

internet.jpgO platformă online, prin intermediul căreia locuitorii din Voluntari pot semnala autorităţilor orice problemă cu care se confruntă pe raza oraşului, a fost lansată joi, informează Biroul de presă al municipalităţii.
"Proiectul Volalert pune la dispoziţia cetăţenilor o platformă online, http://volalert.ro/, şi o aplicaţie lansată în Google Play Store, prin care orice persoană, de orice vârstă şi cu orice nivel de cunoştinţe tehnologice, să poată trimite sesizări către autorităţi cu privire la problemele oraşului Voluntari. Aceste sesizări se pot trimite, de pe orice calculator sau telefon mobil conectat la Internet, urmând cinci paşi simpli", se precizează într-un comunicat transmis presei.

Miercuri, 30 Martie 2016

Platforma virtuală - un instrument ideal pentru promovarea patrimoniului cultural imobil

siveco_logo_nou.jpgTurismul cultural - istoric a luat o amploare fără precedent în ultimul deceniu, stimulat deinteresul publicului larg pentru monumentele istorice.

Conform Organizaţiei Mondiale a Turismului, la sfârșitul deceniului trecut, numărul turistilor ajunsese la aproape 900 de milioane de persoane. Aproximativ 10,3 % dintre aceștia, respectiv peste 92 de milioane de oameni, vizitau Europa Centrală şi de Est. Pentru anul 2020 se estimează aproximativ 1,6 miliarde de turişti pe tot globul și cca. 700 de milioane în Europa.


Duminica, 13 Martie 2016

Ministerul Finanțelor a lansat o platformă publică unde vor putea fi verificate bugetele a peste 13.000 de instituții

transparenta_bugetara.jpgToate instituțiile bugetare din România vor fi obligate să încarce pe internet, pe o platformă accesibilă oricui, toate datele privind veniturile și cheltuielile realizate, în prima fază fiind vorba doar despre instituțiile publice, apoi, în termen de patru luni, obligația le va reveni și companiilor de stat și regiilor autonome, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, în conferința de prezentare a platformei.

Miercuri, 09 Martie 2016

Tablete şi telefoane mobile acordate celor care au descărcat o aplicaţie care permite trimiterea de petiţii on-line

telefon.jpgPrimăria Botoşani va acorda zece tablete şi zece telefoane mobile pentru 20 de persoane care au descărcat pe telefoanele mobile sau pe tablete o aplicaţie care permite oricărui cetăţean să facă petiţii on-line către municipalitate. Câştigătorii tabletelor şi telefoanelor mobile au fost desemnaţi, miercuri, în urma unei trageri la sorţi, premiile urmând a fi înmânate în cursul zilei de joi.
"Sperăm ca aplicaţia să fie cât mai cunoscută şi să devină cel mai simplu mod de a sesiza problemele apărute. E o metodă inovativă de a primi sesizările cetăţenilor în timp real. Vine în primul rând în sprijinul nostru, ajutându-ne să aflăm problemele cetăţenilor şi să intervenim în timp util", a afirmat primarul Ovidiu Portariuc.

focality

Miercuri, 02 Martie 2016

Adiminsitrația centrală şi locală va trebui să afişeze pe internet execuţia bugetară, posturile vacante şi centralizatorul achiziţiilor

Ministerele şi celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale, companiile, agenţiile şi instituţiile prefectului vor trebui să afişeze, în format standardizat, pe internet, 25 de seturi de informaţii, în baza unui memorandum adoptat în şedinţa de Guvern, informează Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

Miercuri, 24 Februarie 2016

A fost lansată platforma online maisimplu.gov.ro, pentru debirocratizarea administrației

internet.jpgGuvernul a lansat platforma online maisimplu.gov.ro, care are drept scop debirocratizarea administrației publice prin eliminarea unor documente sau tipuri de dosare. "Astăzi lansăm platforma a ceea ce am numit noi Comisa de tăiat hârtii, platforma online care va trebui să ne ajute să identificăm acele lucruri în funcționarea administrației care să ducă la o debirocratizare în relația cu cetățenii mai ales. Această platformă online are adresa ‘maisimplu.gov.ro’, unde o să invităm contribuabilii, cetățenii să ne împărtășească din experiența lor în relația cu administrația și care documente sau care tipuri de dosare pe care trebuie să le depună la administrație li se par complicate și ar putea fi simplificate", a anunțat prim-ministrul Dacian Cioloş la începutul ședinței de guvern.

kronemag

Luni, 22 Februarie 2016

Ministrul Comunicaţiilor i-a îndemnat pe primarii de comune să introducă internet în comunităţile lor

Ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius Bostan, i-a îndemnat luni pe primarii de comune să introducă internet în comunităţile locale şi să atragă pe lângă ei oameni tineri, inteligenţi, pasionaţi de informatică.

Joi, 11 Februarie 2016

Aparegio a lansat o platformă online în vederea îmbunătăţirii serviciilor oferite

internet.jpgBeneficiarii serviciilor oferite de operatorul regional de apă şi canalizare, SC Aparegio SA, pot accesa începând din această lună platforma online a societăţii pentru a transmite indexul, efectua plăţi sau transmite sesizări, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul comercial al instituţiei, Tiberiu Albu.
Potrivit sursei citate, aplicaţia se adresează, momentan, doar persoanelor fizice care au încheiate contracte individuale cu societatea, urmând ca în scurt timp să fie accesibilă şi pentru asociaţiile de proprietari, agenţi economici şi instituţii publice.Pagina 1 / 118  >>>


NewsletterEditorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Bucureştenii sunt cetăţenii europeni cei mai nemulţumiţi de transportul public din oraşul lor
bucuresti_strada_MARE.jpg
Bucureştenii sunt cetăţenii europeni cei mai nemulţumiţi de transportul public din oraşul lor, doar 6% fiind satisfăcuţi de acesta, potrivit unui proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a lansat un infografic despre gradul de satisfacţie al bucureştenilor privind transportul public şi gradul de motorizare. Comparativ cu bucureştenii, 46% din locuitorii oraşului Berlin sunt satisfăcuţi de transportul public, în timp ce în cazul oraşului Londra procentul este de 43%, Stockholm - 31%, Atena - 27% şi Madrid - 26%. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.JPG
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter