Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Liderii administraţiei arădene au primit vizita ambasadorului Indoneziei


Luni, 18 Ianuarie 2016

Doar 1% din locuitorii Zalăului îşi plătesc taxele şi impozitele online

internet.jpg Doar 1% din contribuabili din Zalău, respectiv 367 dintr-un total de peste 38.000, şi-au plătit taxele şi impozitele online, în 2015, potrivit datelor centralizate de municipalitate.
"O modalitate de plată a impozitelor şi taxelor locale, destinată persoanelor care au acces la internet şi deţin un card bancar, este prin www.ghiseul.ro. Pentru această modalitate online de plată utilizatorul trebuie să aibă cont şi parolă, care se obţin o singură dată de la Primăria Municipiului Zalău. În anul 2015, 367 contribuabili au făcut plăţi prin www.ghişeul.ro, în valoare de 93.655 lei", a declarat Manuela Ghiuruţan, purtător de cuvânt al instituţiei.

Duminica, 17 Ianuarie 2016

Informatizarea administrației publice aduce servicii mai bune pentru cetățeni

siveco_logo_nou.jpgO administrație publică modernă se bazează pe automatizarea proceselor care contribuie la îmbunătățirea relației cu cetățenii și, în același timp, eficientizează munca funcționarilor.
Pachetul informatic SIVECO Applications 2020, care se regăsește în portofoliul de soluții ale SIVECO România și care se adresează administrației publice, asigură automatizarea proceselor de lucru, având impact imediat asupra creşterii calităţii, accesibilităţii şi transparenţei serviciilor oferite cetăţenilor.

Primaria Giurgiu

Joi, 03 Decembrie 2015

Sistemul Integrat pentru Arhivarea Informaţiilor dezvoltat de Star Storage a fost declarat proiect național de succes

Star_Storage_Logo.jpgStar Storage, unul dintre cei mai puternici furnizori de soluții de stocare, arhivare și management al informațiilor pentru organizaţii publice şi private din România, anunță obținerea statutului de proiect național pentru Sistemul Integrat pentru Arhivarea Informațiilor (ISIA). ISIA esteo platformă tehnologică inovativă, care oferă beneficiarilor funcționalități avansate de arhivare hibridă a informației, dar și specifice, precum gestiunea nomenclatorului arhivistic sau mecanisme performante de vizualizare a conţinutului arhivat.

Miercuri, 02 Decembrie 2015

Primarul municipiului Giurgiu va face şi audienţe online

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat că a hotărât să desfăşoare o dată pe săptămână şi audienţe online cu cetăţenii, pentru a suplini lipsa primarului din emisiunile televiziunilor locale.
"Am o prezenţă activă la toate televiziunile din oraş, se bat televiziunile din oraş, care mai de care, să mă invite să prezint în cadrul audienţelor şi relaţiilor cu cetăţenii informaţiile de care aceştia au nevoie, drept urmare m-am gândit că nu vreau să le aglomerez grila de programe şi zic eu că îi las ca fiecare să dea informaţiile pe care doresc şi vom realiza o audienţă online în cadrul Primăriei, în fiecare vineri, timp de o oră şi jumătate, pe site-ul Primăriei", a declarat Nicolae Barbu.

Primaria Botosani

Joi, 26 Noiembrie 2015

Aplicaţie pentru sesizări on-line, lansată de primăria municipiului Buzău

internet.jpgPrimăria Buzău a lansat o aplicaţie pentru telefoane mobile cu ajutorul căreia cetăţenii pot semnala în timp real factorilor responsabili problemele cu care se confruntă, a anunţat joi în cadrul unei conferinţe de presă primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală.
"Având în vedere că tot mai mulţi cetăţeni încearcă să trimită sesizările on-line, am încercat să facem o aplicaţie numai la nivelul municipiului Buzău, sesizările sunt preluate de serviciile de specialitate şi în funcţie de rezolvare se trimite răspuns în termenul prevăzut de lege", a afirmat Boşcodeală.

Luni, 09 Noiembrie 2015

Iaşi, al cincilea oraş din lume care a dezvoltat o aplicaţie ce oferă posibilitatea unei călătorii virtuale 3D

iasi_virtual_reality.jpgAplicaţia "Iaşi Virtual Reality" a fost lansată, în premieră naţională, luni, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi, acesta fiind al cincilea oraş din lume care a dezvoltat o aplicaţie ce oferă posibilitatea unei călătorii virtuale 3D, după Tokio, Paris, Londra şi New York. "Azi lansăm această aplicaţie. Ducem astfel Iaşiul în liga oraşelor care dispun de cea mai avansată tehnologie în ceea ce priveşte realitatea virtuală. Ne consacrăm ca oraş al începuturilor", a declarat Lucian Boia, preşedintele Fundaţiei Iaşi Capitală Culturală Europeană.

focality

Vineri, 30 Octombrie 2015

10 aplicații informatice pentru primării și consilii județene

siveco_logo_2015.jpgAdministrația publică locală are nevoie de cele mai eficiente instrumente informatice pentru a-și îmbunătăți activitatea

10 aplicații informatice moderne ajută primarii de municipiu, oraș sau comună și președinții de consilii județene să răspundă pozitiv la următoarele întrebări: Administrați eficient impozitele și taxele aferente bugetului local? Oferiți informaţia potrivită, la momentul potrivit, pentru audienţa potrivită? Aveți o imagine corectă a indicatorilor financiari și de performanță care să vă ajute să luați cele mai bune decizii? Aveți funcţionari bine pregătiți? Valorizați potențialul de informare a instituțiilor culturale?

Miercuri, 26 August 2015

Ieşenii îşi pot plăti taxele şi impozitele şi online

plata online.jpgPrimarul interimar Mihai Chirica a declarat că se pune la dispoziţia ieşenilor plata online a taxelor şi impozitelor locale, respectiv alte dări la bugetul local şi central. El a susţinut că pe lângă posibilitatea plăţilor la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni şi la centrele de cartier, ieşenii îşi pot achita taxele şi impozitele online, accesând pe internet platforma www.ghiseul.ro.

kronemag

Joi, 25 Iunie 2015

Arhivarea informațiilor la nivel superior cu noua versiune SEAL de la Star Storage

SEAL_Cautare_avansata.jpgStar Storage, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente), servicii de externalizare IT şi servicii Cloud, anunţă lansarea unei noi versiuni a produsului SEAL. Aceasta aduce o interfaţă grafică nouă, îmbunătăţind semnificativ experienţa utilizatorului, noi funcţionalităţi pentru accesarea, partajarea şi vizualizarea informaţiilor, dar şi un mecanism nou de configurare individuală a permisiunilor unui document pentru creatorul acestuia.

Duminica, 14 Iunie 2015

Peste 1.900 de instituţii publice vor beneficia de certificate digitale calificate

tastatura_card.jpgCertificate digitale calificate, care vor fi date în folosinţă gratuită pe o perioadă de un an de la data emiterii unui număr de 1.930 de autorităţi şi instituţii publice, vor fi achiziţionate în cadrul unui proiect pentru implementarea semnăturii electronice în administraţia publică centrală şi locală din România. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici implementează, până în noiembrie 2015, proiectul "e-ANFP - Întărirea capacităţii instituţionale a ANFP în vederea asigurării unui management performant al funcţiei publice şi funcţionarilor publici la nivelul administraţiei publice centrale şi al serviciilor publice din subordinea/ coordonarea autorităţilor publice centrale şi locale prin implementarea de instrumente inovatoare".
Conform unui comunicat transmis de ANFP, prin intermediul proiectului, vor fi achiziţionate certificate digitale calificate care vor fi date în folosinţă gratuită, pe o perioadă de un an de la data emiterii, unui număr de 1.930 de autorităţi şi instituţii publice.Pagina 1 / 117  >>>


NewsletterEditorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Peste 50% dintre români ar vota un independent pentru funcția de primar
primar_generica_mic.jpg
Mai mult de jumătate dintre români ar alege un independent, fără legături politice, pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor, potrivit unui sondaj INSCOP. Astfel, 50,1% dintre români ar fi dispuși să îi acorde votul unei personalități locale independente, care ar candida pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor (față de 53,1% în aprilie). Citeste


Interviu
Bogdan Chirițoiu: "Serviciile publice sunt un sector cu potențial mare de risipă de bani, ce ar trebui mai bine reglementat"
chiritoiu_bogdan.jpg
Serviciile publice sunt un domeniu cu un potențial mare de risipă de bani, care ar trebui mai bine reglementat pentru a întări competiția pe piață, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, într-un interviu acordat Agerpres. Citeste


Compania saptamanii
ECOTIC traseaza un circuit eficient de informare pentru colectarea DEEE
Ecotic_pliant.jpg
Incepand din luna mai, ECOTIC a dat startul unei campanii de informare catre asociatiile de proprietari din Botosani, Timisoara si sectorul 6 din Bucuresti, alaturi de companii de salubritate din aceste orase: Urban Serv Botosani, Retim Ecologic Service din Timisoara si Urban Bucuresti. Zeci de mii de persoane au aflat unde si cum pot preda responsabil DEEE. Citeste


Eveniment
Protocol pentru promovarea integrităţii în administraţia publică între Asociaţia Municipiilor şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei
negoita_cumpanasu.jpg
Asociaţia Municipiilor din România (AMR) şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) au semnat un protocol de colaborare pentru promovarea integrităţii în administraţia publică, în cadrul căruia vor fi realizate mai multe studii despre problemele cu care se confruntă municipiile din ţară. În baza protocolului vor putea fi formulate propuneri concrete care să determine schimbări semnificative în sensul îmbunătăţirii managementului administraţiilor publice. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
A apărut primul volum complex despre activitatea de lobby din România
Dinamica_activitatii_lobby.jpg
Prima carte din România care abordează dinamica şi specificul activităţii de lobby a fost lansată săptămâna aceasta. Sub semnătura lui Ionuţ Tănase, volumul "Dinamica activității de lobby în România" prezintă într-o manieră deopotrivă ştiinţifică şi pragmatică evoluţia şi perspectivele de dezvoltare în activitatea de reprezentare a intereselor. Autorul este specialist în lobby şi comunicare politică și doctor în ştiinţele comunicării. Citeste

Vizitatori
counter