Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Primarul municipiului Lugoj s-a aflat în vizită în orașul german Jena

Marti, 17 Martie 2015

Clujenii îşi pot face programări online pentru rezolvarea problemelor care ţin de Serviciul de Permise

Prefectura Cluj a lansat marţi primul serviciu din Transilvania de programare online a operaţiunilor specifice Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Siteul funcţionează de marţi şi a fost lansat tocmai din cauza faptului că numărul de persoane care interacţionează cu acest Serviciu al Permiselor este foarte mare. Spre exemplu, în cursul anului trecut, s-au operat peste 31.000 de înmatriculări auto, peste 18.000 de radieri, aproape 40.000 de autorizaţii provizorii, peste 18.000 de permise auto şi au fost înscrise 23.000 de persoane la examenele de obţinere a permisului.

Marti, 17 Martie 2015

Site-ul Primăriei Sectorului 1 este acum accesibil și persoanelor cu deficiențe de vedere

primarie_sect1.jpgPrimăria Sectorului 1 a creat, în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere, o platformă online, pe pagina oficială de internet a instituției. "Astfel, persoanele cu handicap vizual pot accesa toate informațiile de pe site-ul administrației locale - www.primariasector1.ro - care se regăsesc în cadrul versiunii facile destinate acestei categorii de persoane. Platforma dedicată acestor beneficiari conține toate informațiile pe care le oferă site-ul instituției", precizează comunicatul Primăriei sectorului 1.
Potrivit sursei citate, link-ul cu acest serviciu este poziționat în partea superioară a paginii principale și poate fi accesat "cu ajutorul programelor și dispozitivelor speciale folosite de persoanele cu handicap vizual".

Primaria Giurgiu

Marti, 17 Martie 2015

"O evidență neactualizată a străzilor și numerelor poștale generează constant pierderi de bani și capital de imagine!"

Simionescu_Florian.jpgA susținut Florian Simionescu, Manager General Integrisoft Solutions, în cadrul conferinței naționale Urban Concept, ediția a XV-a, desfășurată în perioada 12-14 martie, la Sinaia.

Leader pe piața sistemelor integrate pentru APL, Integrisoft Solutions are peste 10 ani experiența si 12 soluții software in portofoliu acoperind cea mai mare parte din activitatea și nevoile unei instituții publice.

- Care este legătura intre "imagine" și… nomenclatura stradală?
- Din când in când in presa apar titluri precum "Sute de dosare ale unor pensionari conțin date eronate", "Ambulanță trimisă de STS la adresa greșită ", "Vraiște prin alocații - o zecime dintre copiii cu drept de alocații nu vor lua banii în această lună". Fie ca este vorba de Poștă, STS sau Direcția de Muncă și Solidaritate Socială, întoate aceste articole este vorba de instituții care întâmpină probleme în desfășurarea activității, aceste probleme afectează mii sau zeci de mii de contribuabili, ca urmare a utilizării unei nomenclaturi stradale neactualizate. În final, toate cererile de clarificare tot înprimărie ajung.

Miercuri, 04 Martie 2015

Internet wireless gratuit în centrul municipiului Cluj-Napoca

cluj_centru_MARE.jpg Piaţa Unirii din Cluj-Napoca are, de miercuri, acoperire wireless pe care clujenii şi turiştii o pot utiliza în mod gratuit. Potrivit primarului Emil Boc, reţeaua a fost instalată gratuit de o firmă care face parte din Cluster IT Cluj (primul cluster din acest domeniu din România), printr-un proiect realizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj.

Primaria Botosani

Miercuri, 04 Martie 2015

Site-ul Prefecturii Timiş va fi mai accesibil pentru nevăzători

Site-ul Instituţiei Prefectului Timiş va deveni mai accesibil pentru nevăzători, în perioada următoare urmând să se implementeze un program care să faciliteze accesul acestei categorii sociale la informaţiile utile. "Încercăm să facem site-un Instituţiei Prefectului cât mai accesibil, astfel încât toate categoriile să poată beneficia de informaţiile noastre. Pentru nevăzători vom implementa un modul care să prezinte datele de bază de pe site - program de lucru al instituţiei, programul de audienţe al conducerii, precum şi programul de lucru al serviciilor din cadrul Prefecturii - apostilă, eliberarea de paşapoarte, certificate de înmatriculare", a declarat miercuri, în conferinţa de presă, prefectul Eugen Dogariu.

Luni, 23 Februarie 2015

Principalele obiective turistice ale judeţului Timiş vor fi promovate virtual

internet.jpgPrincipalele atracţii turistice ale judeţului Timiş vor fi promovate de acum şi virtual, pe site-ul turismtimis.ro, lansat luni de Consiliul Judeţean. "Lacul Surduc, staţiunea Buziaş, Rezervaţia Satchinez, mănăstirile şi bisericile din lemn din Banat sunt principalele obiective asupra cărora ne-am oprit atenţia, dar site-ul cuprinde şi multe alte obiective de interes turistic din judeţ", a declarat la lansare Delia Barbu, director al Asociaţiei pentru promovarea şi dezvoltarea turismului Timiş.

focality

Marti, 17 Februarie 2015

CJ Dolj implementează un proiect de 1,5 milioane pentru un sistem integrat de "e-administraţie"

prioteasa_ion_.jpgConducerea Consiliului Judeţean (CJ) Dolj a anunţat, marţi, că implementează un proiect în valoare de 1,5 milioane euro pentru un sistem integrat de "e-administraţie" la nivelul instituţiei şi la 45 de primării din judeţ.
Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, acest proiect alături de proiectele "Sistem informatic geografic de management agricol la CJ Dolj şi UAT-uri (unităţi administrativ-teritoriale)" şi "Sistem informatic integrat privind gospodăriile şi exploataţiile agricole din judeţul Dolj" sunt derulate de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu 45 de unităţi administrativ-teritoriale.

Joi, 05 Februarie 2015

Campanie de promovare a plăţii taxelor locale pe ghiseul.ro în sectorul 3

ghiseul-ro.jpgO campanie de promovare a plăţii taxelor locale pe ghiseul.ro se derulează până la sfârşitul lui martie în sectorul 3, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.
În cadrul celei de-a patra ediţii a acestei campanii, contribuabilii care îşi plătesc obligaţiile fiscale pe ghiseul.ro cu cardul Visa până pe 31 martie sunt înscrişi automat în tragerile la sorţi lunare pentru câştigarea uneia dintre cele trei tablete Samsung Galaxy.

cj iasi
kronemag

Miercuri, 28 Ianuarie 2015

15 primării din judeţul Suceava implementează proiectul european de e-guvernare

nechifor_catalin2.jpgPrimarii din 15 localităţi sucevene în care, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava se implementează programul european de soluţii e-guvernare, s-au reunit pentru a discuta despre derularea proiectului şi avantajele acestuia, a declarat, miercuri, şeful administraţiei judeţene, Ioan Cătălin Nechifor.
El a spus că proiectul "Implementarea de soluţii e-guvernare la nivelul a 15 U.A.T.-uri din Judeţul Suceava III", finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, este implementat de CJ Suceava în parteneriat cu primăriile din Arbore, Baia, Ciprian Porumbescu, Dărmăneşti, Dolhasca, Drăguşeni, Fălticeni, Forăşti, Horodniceni, Ilişeşti, Izvoarele Sucevei, Preuteşti, Râşca, Udeşti şi Vadu Moldovei.

Joi, 08 Ianuarie 2015

Radu Mazăre a anunţat deschiderea oficială a paginii de Facebook a Primăriei Constanţa

mazare_microfoane.jpgRadu Mazăre a anunţat, joi, deschiderea oficială a paginii de Facebook a Primăriei Constanţa, astfel încât angajaţii instituţiei să poată interacţiona cu cetăţenii pentru ca problemele acestora şi ale oraşului să poată fi mai uşor soluţionate.
Mazăre a menţionat, într-o conferinţă de presă, că este "cea mai elaborată" pagină de Facebook a unei instituţii publice din ţara noastră. Ea constă într-o serie de subpagini, în funcţie de domeniu, astfel încât cetăţenii să poată afla, printre altele, despre proiectele municipalităţii, dar să şi poată face sesizări şi reclamaţii privind administraţia locală, la care primăria va răspunde în două-trei zile.Pagina 1 / 116  >>>


NewsletterEditorial
Întrebări pentru Liviu Dragnea
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste


Analiza
Mai puţin de jumătate dintre oraşe vor avea bani să asigure servicii de strictă necesitate
Mai puţin de jumătate dintre cele peste 3.000 de comune, oraşe şi municipii vor avea banii necesari pentru asigurarea funcţionării unor servicii de strictă necesitate oricărei comunităţi, ca urmare a noului mecanism al echilibrării bugetelor locale, estimează Asociaţia Oraşelor din România. Citeste


Interviu
Bogdan Chirițoiu: "Serviciile publice sunt un sector cu potențial mare de risipă de bani, ce ar trebui mai bine reglementat"
chiritoiu_bogdan.jpg
Serviciile publice sunt un domeniu cu un potențial mare de risipă de bani, care ar trebui mai bine reglementat pentru a întări competiția pe piață, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, într-un interviu acordat Agerpres. Citeste

ColecteazaSelectiv
Compania saptamanii
Galeriile Art Georgies se extind în online
artgeorgies_vitraliu1.jpg
Primul magazin online cu artă româneascădin mozaic si vitraliu

383 de kilometri de la Iași la București, 640 de kilometri de la Iași la Timișoara, 1.046 de kilometri de la Iași la Viena. Arta vechiului mozaic bizantin și a vitraliilor este reinventată zi de zi, in cel mai mare atelier de creatie artistică din România, situat în Iași. Sfidăm distanțele, iar produsele Art Georgies pot fi achiziționate de clienții noștri din țară și din străinătate, printr-un simplu click, nu numai prin vizitarea galeriilor noastre. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept va avea loc în perioada 12-14 martie, la Sinaia
urbanconcept_2014_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, organizează în perioada 12-14 martie 2015, cea de-a XV-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Evenimentul va avea loc în Sinaia, la Hotel Mara. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
A apărut primul volum complex despre activitatea de lobby din România
Dinamica_activitatii_lobby.jpg
Prima carte din România care abordează dinamica şi specificul activităţii de lobby a fost lansată săptămâna aceasta. Sub semnătura lui Ionuţ Tănase, volumul "Dinamica activității de lobby în România" prezintă într-o manieră deopotrivă ştiinţifică şi pragmatică evoluţia şi perspectivele de dezvoltare în activitatea de reprezentare a intereselor. Autorul este specialist în lobby şi comunicare politică și doctor în ştiinţele comunicării. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter