Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Primarul municipiului Lugoj s-a aflat în vizită în orașul german Jena

Miercuri, 28 Ianuarie 2015

15 primării din judeţul Suceava implementează proiectul european de e-guvernare

nechifor_catalin2.jpgPrimarii din 15 localităţi sucevene în care, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava se implementează programul european de soluţii e-guvernare, s-au reunit pentru a discuta despre derularea proiectului şi avantajele acestuia, a declarat, miercuri, şeful administraţiei judeţene, Ioan Cătălin Nechifor.
El a spus că proiectul "Implementarea de soluţii e-guvernare la nivelul a 15 U.A.T.-uri din Judeţul Suceava III", finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, este implementat de CJ Suceava în parteneriat cu primăriile din Arbore, Baia, Ciprian Porumbescu, Dărmăneşti, Dolhasca, Drăguşeni, Fălticeni, Forăşti, Horodniceni, Ilişeşti, Izvoarele Sucevei, Preuteşti, Râşca, Udeşti şi Vadu Moldovei.

Joi, 08 Ianuarie 2015

Radu Mazăre a anunţat deschiderea oficială a paginii de Facebook a Primăriei Constanţa

mazare_microfoane.jpgRadu Mazăre a anunţat, joi, deschiderea oficială a paginii de Facebook a Primăriei Constanţa, astfel încât angajaţii instituţiei să poată interacţiona cu cetăţenii pentru ca problemele acestora şi ale oraşului să poată fi mai uşor soluţionate.
Mazăre a menţionat, într-o conferinţă de presă, că este "cea mai elaborată" pagină de Facebook a unei instituţii publice din ţara noastră. Ea constă într-o serie de subpagini, în funcţie de domeniu, astfel încât cetăţenii să poată afla, printre altele, despre proiectele municipalităţii, dar să şi poată face sesizări şi reclamaţii privind administraţia locală, la care primăria va răspunde în două-trei zile.

Primaria Giurgiu

Duminica, 04 Ianuarie 2015

Aplicaţia mobilă a Primăriei Braşov, disponibilă şi în App Store

Aplicaţia mobilă a primăriei Braşov, lansată în urmă cu două săptămâni, care era până acum disponibilă pentru utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android, a fost publicată şi în magazinul App Store, de unde poate fi descărcată începând de vineri, gratuit, de posesorii de telefoane şi tablete iOS iPhone, iPad. Aplicaţia oferă acces la informaţii cu privire la evenimentele culturale ale oraşului, la ştiri despre activitatea primăriei, a instituţiilor culturale, precum şi noutăţi privitoare la proiectele de dezvoltare orăşenească.

Duminica, 09 Noiembrie 2014

Primăria Oradea a lansat o aplicaţie pentru sesizări direct de pe smart-phone şi tablete

smartphone.jpgPrimăria Oradea a lansat vineri aplicaţia Oradea City Report, cu ajutorul căreia orădenii vor putea transmite primăriei, implicit serviciilor publice locale, sesizări direct de pe smart-phone-uri sau tablete.
Aplicaţia Oradea City Report are ca obiectiv creşterea vitezei de comunicare cu cetăţenii, mai ales în privinţa sesizărilor care necesită intervenţii imediate, contribuind la mai buna implicare a cetăţenilor în problemele municipiului, precum şi la sporirea încrederii cetăţenilor în administraţia locală.

Primaria Botosani

Miercuri, 22 Octombrie 2014

Cetăţenii din 15 localităţi sibiene îşi vor putea plăti de acasă taxele şi impozitele locale

Cetăţenii din 15 localităţi din judeţul Sibiu, printre care trei oraşe mici, Miercurea Sibiului, Cisnădie şi Dumbrăveni, îşi vor putea plăti de acasă, la finalul anului viitor, taxele şi impozitele locale, fără să mai stea la coadă la ghişee, datorită proiectului "E-UAT", derulat prin Consiliul Judeţean, cu o valoare de 6,7 milioane de lei, conform reprezentanţilor firmei care se va ocupa de noul sistem informatic.

Miercuri, 15 Octombrie 2014

Campanie de promovare a plăţii taxelor locale cu cardul pe ghişeul.ro, lansată de Primăria sectorului 3

Primăria sectorului 3 a lansat miercuri a treia ediţie a campaniei de promovare a plăţii taxelor locale cu cardul pe ghişeul.ro, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.În cadrul campaniei, care se va derula până la sfârşitul anului, contribuabilii care îşi activează contul pe ghişeul.ro prin schimbarea parolei iniţiale sunt înscrişi automat în tragerea la sorţi pentru câştigarea unui voucher de călătorie de 3.140 de lei (700 de euro).
Noua campanie derulată sub sloganul "Activează-ţi contul pe ghişeul.ro şi ai numai de câştigat!" reprezintă continuarea iniţiativelor derulate în perioada 1 august - 31 decembrie 2013 şi în primul trimestru al anului prin care contribuabilii din sectorul 3 au fost îndemnaţi să-şi activeze datele de acces (utilizator şi parolă) şi să realizeze plăţi cu cardul pe ghişeul.ro.

focality

Miercuri, 23 Iulie 2014

S-a lansat website-ul proiectului "Sistem integrat de management al deşeurilor în județul Caraş-Severin"

calculator2.jpgConsiliul Judeţean Caraş-Severin a lansat website-ul proiectului "Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin".
"În cadrul proiectului POS Mediu - Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin - a fost creat website-ul special dedicat acestui amplu demers: www.004mediu.cjcs.ro, parte a campaniei de comunicare ce va fi derulată sub numele - 004 MEDIU. Misiune în spaţiul verde. Website-ul oferă detalii legate de proiect, prezentarea la zi a activităţilor derulate şi noile reguli de gestionare a deşeurilor, adică modul în care fiecare locuitor al judeţului poate participa la misiunea comună 004 MEDIU, de a proteja mediul şi calitatea vieţii. Aici vor putea fi vizualizate materiale de informare, spoturile TV şi galeria foto a activităţilor ce urmează să se desfăşoare", a declarat şefa Serviciului Comunicare din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Camelia Şuşco.

Miercuri, 23 Iulie 2014

Dosarele cu proiecte de hotărâri, înlocuite cu tablete la şedinţele Consiliului Judeţean Gorj

Consiliul Judeţean Gorj a achiziţionat 35 de tablete care le-au fost înmânate aleşilor, o parte dintre aceştia prezentându-se la şedinţa ordinară de miercuri cu noile gadget-uri, preţul unuia fiind de 1.200 de lei. Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că investiţia va fi amortizată ca urmare a faptului că aleşilor judeţeni nu le vor mai fi înmânate dosare cu proiecte de hotărâri, ci vor primi documentele direct în e-mail.
"Este vorba de 1.200 de lei per tabletă, iar o tabletă se amortizează cu dosarele la o singură şedinţă, costă tonnerul, xeroxul şi alte materiale, fără să mai luăm în calcul şi manopera. Pe e-mail e mai uşor să fie transmis proiectul de hotărâre. Tabletele nu sunt proprietatea consilierilor, le au sub semnătură şi le predau. Au şi internet", a declarat Ion Călinoiu.

cj iasi
kronemag

Joi, 17 Iulie 2014

Cristian Adomniţei: "Domeniul IT poate suplini punctele slabe şi mai puţin competitive ale industriilor tradiţionale"

adomnitei_cristian1.jpgProiectul "Creşterea competitivităţii Clusterului Regional Inovativ EURONEST IT&C Hub şi stimularea interacţiunilor dintre membri pentru dezvoltarea de produse şi servicii de înaltă tehnologie", care aparţine Asociaţiei Cluster Regional Inovativ EURONEST IT&C Hub, a fost lansat, joi, la Iaşi.
Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi şi, totodată, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, membru fondator al Clusterului, a declarat într-o conferinţă de presă că proiectul este implementat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS-CCE) 2007-2013 şi are o valoare totală de peste 3 milioane de lei.

Marti, 15 Iulie 2014

Funcţionarii suceveni învaţă să socializeze pe Facebook şi Twitter, printr-un program european

calculator (1).jpgFuncţionarii publici suceveni vor învăţa, pe bani europeni, cum să comunice cu cetăţenii pe reţelele de socializare precum Facebook şi Twitter. Instituţiile sucevene care vor participa la proiect sunt Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Prefectura Suceava şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.
Marţi, Prefectura Suceava a găzduit lansarea proiectului ''Transparenţă şi calitate în administraţia publică prin social media'', proiectul fiind coordonat de Asociaţia ''Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă Agenda 21'', în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Proiectul are în vedere creşterea gradului de de informare şi participare a cetăţenilor la procesele decizionale şi o calitate sporită a serviciilor oferite de instituţiile implicate.Pagina 1 / 115  >>>


NewsletterEditorial
Întrebări pentru Liviu Dragnea
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste


Analiza
Creşterea preţului la energia termică poate duce la blocarea dezvoltării Bucureştiului
pieptea_cornel.jpg
O analiză de Cornel Pieptea, liderul grupului consilierilor PNL din Consiliul General al Capitalei. CitesteInterviu
Bogdan Chirițoiu: "Serviciile publice sunt un sector cu potențial mare de risipă de bani, ce ar trebui mai bine reglementat"
chiritoiu_bogdan.jpg
Serviciile publice sunt un domeniu cu un potențial mare de risipă de bani, care ar trebui mai bine reglementat pentru a întări competiția pe piață, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, într-un interviu acordat Agerpres. El a precizat că a cerut Primăriei Capitalei să explice de ce costurile gigacaloriei produse de Electrocentrale București sunt mai mari decât în alte orașe. Chirițoiu a semnalat că, direct sau indirect, aceste costuri sunt plătite tot de consumatori, fie prin facturile la căldură și apă caldă, fie prin taxele și impozitele locale. Citeste

ColecteazaSelectiv
Compania saptamanii
Noua gama Renault Mégane a fost lansata oficial in Romania
megane_2014_1.jpg
Familia Mégane adopta noua identitate de marca Renault, inaugurata de modelele Clio 4 si Captur, prin elemente de design specifice. Partea frontala integreaza in mod natural si armonios sigla Renault supradimensionata, amplasata pe o suprafata glossy black, ce ofera modelelor un plus de dinamism si expresivitate. Citeste


Eveniment
Cele mai bune proiecte ale anului 2014 au fost evidențiate la Gala Premiilor de Excelență Administratie.ro
eabv_2014_premianti.jpg
Pe 20 noiembrie 2014 a avut loc la Poiana Brașov cel mai important evenimant al anului din administrația publică: cea de-a X-a ediție a Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro, eveniment organizat de Portalul naţional de Administraţie publică www.Administratie.ro împreună cu Oameni şi Companii, având ca parteneri de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici și Primăria Municipiului Brașov. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
SEMNAL EDITORIAL: "Managementul proiectelor cu finanţare europeană"
managementul_proiectelor.jpg
Editura C.H. Beck a publicat volumul "Managementul proiectelor cu finanţare europeană", scris de Daniela Florescu. Cartea are 240 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter