Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Primarul municipiului Lugoj s-a aflat în vizită în orașul german Jena

Miercuri, 04 Martie 2015

Internet wireless gratuit în centrul municipiului Cluj-Napoca

cluj_centru_MARE.jpg Piaţa Unirii din Cluj-Napoca are, de miercuri, acoperire wireless pe care clujenii şi turiştii o pot utiliza în mod gratuit. Potrivit primarului Emil Boc, reţeaua a fost instalată gratuit de o firmă care face parte din Cluster IT Cluj (primul cluster din acest domeniu din România), printr-un proiect realizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj.

Miercuri, 04 Martie 2015

Site-ul Prefecturii Timiş va fi mai accesibil pentru nevăzători

Site-ul Instituţiei Prefectului Timiş va deveni mai accesibil pentru nevăzători, în perioada următoare urmând să se implementeze un program care să faciliteze accesul acestei categorii sociale la informaţiile utile. "Încercăm să facem site-un Instituţiei Prefectului cât mai accesibil, astfel încât toate categoriile să poată beneficia de informaţiile noastre. Pentru nevăzători vom implementa un modul care să prezinte datele de bază de pe site - program de lucru al instituţiei, programul de audienţe al conducerii, precum şi programul de lucru al serviciilor din cadrul Prefecturii - apostilă, eliberarea de paşapoarte, certificate de înmatriculare", a declarat miercuri, în conferinţa de presă, prefectul Eugen Dogariu.

Primaria Giurgiu

Luni, 23 Februarie 2015

Principalele obiective turistice ale judeţului Timiş vor fi promovate virtual

internet.jpgPrincipalele atracţii turistice ale judeţului Timiş vor fi promovate de acum şi virtual, pe site-ul turismtimis.ro, lansat luni de Consiliul Judeţean. "Lacul Surduc, staţiunea Buziaş, Rezervaţia Satchinez, mănăstirile şi bisericile din lemn din Banat sunt principalele obiective asupra cărora ne-am oprit atenţia, dar site-ul cuprinde şi multe alte obiective de interes turistic din judeţ", a declarat la lansare Delia Barbu, director al Asociaţiei pentru promovarea şi dezvoltarea turismului Timiş.

Marti, 17 Februarie 2015

CJ Dolj implementează un proiect de 1,5 milioane pentru un sistem integrat de "e-administraţie"

prioteasa_ion_.jpgConducerea Consiliului Judeţean (CJ) Dolj a anunţat, marţi, că implementează un proiect în valoare de 1,5 milioane euro pentru un sistem integrat de "e-administraţie" la nivelul instituţiei şi la 45 de primării din judeţ.
Potrivit preşedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, acest proiect alături de proiectele "Sistem informatic geografic de management agricol la CJ Dolj şi UAT-uri (unităţi administrativ-teritoriale)" şi "Sistem informatic integrat privind gospodăriile şi exploataţiile agricole din judeţul Dolj" sunt derulate de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu 45 de unităţi administrativ-teritoriale.

Primaria Botosani

Joi, 05 Februarie 2015

Campanie de promovare a plăţii taxelor locale pe ghiseul.ro în sectorul 3

ghiseul-ro.jpgO campanie de promovare a plăţii taxelor locale pe ghiseul.ro se derulează până la sfârşitul lui martie în sectorul 3, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.
În cadrul celei de-a patra ediţii a acestei campanii, contribuabilii care îşi plătesc obligaţiile fiscale pe ghiseul.ro cu cardul Visa până pe 31 martie sunt înscrişi automat în tragerile la sorţi lunare pentru câştigarea uneia dintre cele trei tablete Samsung Galaxy.

Miercuri, 28 Ianuarie 2015

15 primării din judeţul Suceava implementează proiectul european de e-guvernare

nechifor_catalin2.jpgPrimarii din 15 localităţi sucevene în care, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava se implementează programul european de soluţii e-guvernare, s-au reunit pentru a discuta despre derularea proiectului şi avantajele acestuia, a declarat, miercuri, şeful administraţiei judeţene, Ioan Cătălin Nechifor.
El a spus că proiectul "Implementarea de soluţii e-guvernare la nivelul a 15 U.A.T.-uri din Judeţul Suceava III", finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, este implementat de CJ Suceava în parteneriat cu primăriile din Arbore, Baia, Ciprian Porumbescu, Dărmăneşti, Dolhasca, Drăguşeni, Fălticeni, Forăşti, Horodniceni, Ilişeşti, Izvoarele Sucevei, Preuteşti, Râşca, Udeşti şi Vadu Moldovei.

focality

Joi, 08 Ianuarie 2015

Radu Mazăre a anunţat deschiderea oficială a paginii de Facebook a Primăriei Constanţa

mazare_microfoane.jpgRadu Mazăre a anunţat, joi, deschiderea oficială a paginii de Facebook a Primăriei Constanţa, astfel încât angajaţii instituţiei să poată interacţiona cu cetăţenii pentru ca problemele acestora şi ale oraşului să poată fi mai uşor soluţionate.
Mazăre a menţionat, într-o conferinţă de presă, că este "cea mai elaborată" pagină de Facebook a unei instituţii publice din ţara noastră. Ea constă într-o serie de subpagini, în funcţie de domeniu, astfel încât cetăţenii să poată afla, printre altele, despre proiectele municipalităţii, dar să şi poată face sesizări şi reclamaţii privind administraţia locală, la care primăria va răspunde în două-trei zile.

Duminica, 04 Ianuarie 2015

Aplicaţia mobilă a Primăriei Braşov, disponibilă şi în App Store

Aplicaţia mobilă a primăriei Braşov, lansată în urmă cu două săptămâni, care era până acum disponibilă pentru utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android, a fost publicată şi în magazinul App Store, de unde poate fi descărcată începând de vineri, gratuit, de posesorii de telefoane şi tablete iOS iPhone, iPad. Aplicaţia oferă acces la informaţii cu privire la evenimentele culturale ale oraşului, la ştiri despre activitatea primăriei, a instituţiilor culturale, precum şi noutăţi privitoare la proiectele de dezvoltare orăşenească.

cj iasi
kronemag

Duminica, 09 Noiembrie 2014

Primăria Oradea a lansat o aplicaţie pentru sesizări direct de pe smart-phone şi tablete

smartphone.jpgPrimăria Oradea a lansat vineri aplicaţia Oradea City Report, cu ajutorul căreia orădenii vor putea transmite primăriei, implicit serviciilor publice locale, sesizări direct de pe smart-phone-uri sau tablete.
Aplicaţia Oradea City Report are ca obiectiv creşterea vitezei de comunicare cu cetăţenii, mai ales în privinţa sesizărilor care necesită intervenţii imediate, contribuind la mai buna implicare a cetăţenilor în problemele municipiului, precum şi la sporirea încrederii cetăţenilor în administraţia locală.

Miercuri, 22 Octombrie 2014

Cetăţenii din 15 localităţi sibiene îşi vor putea plăti de acasă taxele şi impozitele locale

Cetăţenii din 15 localităţi din judeţul Sibiu, printre care trei oraşe mici, Miercurea Sibiului, Cisnădie şi Dumbrăveni, îşi vor putea plăti de acasă, la finalul anului viitor, taxele şi impozitele locale, fără să mai stea la coadă la ghişee, datorită proiectului "E-UAT", derulat prin Consiliul Judeţean, cu o valoare de 6,7 milioane de lei, conform reprezentanţilor firmei care se va ocupa de noul sistem informatic.Pagina 1 / 116  >>>


NewsletterEditorial
Întrebări pentru Liviu Dragnea
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste


Analiza
Creşterea preţului la energia termică poate duce la blocarea dezvoltării Bucureştiului
pieptea_cornel.jpg
O analiză de Cornel Pieptea, liderul grupului consilierilor PNL din Consiliul General al Capitalei. Citeste


Interviu
Bogdan Chirițoiu: "Serviciile publice sunt un sector cu potențial mare de risipă de bani, ce ar trebui mai bine reglementat"
chiritoiu_bogdan.jpg
Serviciile publice sunt un domeniu cu un potențial mare de risipă de bani, care ar trebui mai bine reglementat pentru a întări competiția pe piață, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, într-un interviu acordat Agerpres. El a precizat că a cerut Primăriei Capitalei să explice de ce costurile gigacaloriei produse de Electrocentrale București sunt mai mari decât în alte orașe. Chirițoiu a semnalat că, direct sau indirect, aceste costuri sunt plătite tot de consumatori, fie prin facturile la căldură și apă caldă, fie prin taxele și impozitele locale. Citeste

ColecteazaSelectiv
Compania saptamanii
Noua gama Renault Mégane a fost lansata oficial in Romania
megane_2014_1.jpg
Familia Mégane adopta noua identitate de marca Renault, inaugurata de modelele Clio 4 si Captur, prin elemente de design specifice. Partea frontala integreaza in mod natural si armonios sigla Renault supradimensionata, amplasata pe o suprafata glossy black, ce ofera modelelor un plus de dinamism si expresivitate. Citeste


Eveniment
Cele mai bune proiecte ale anului 2014 au fost evidențiate la Gala Premiilor de Excelență Administratie.ro
eabv_2014_premianti.jpg
Pe 20 noiembrie 2014 a avut loc la Poiana Brașov cel mai important evenimant al anului din administrația publică: cea de-a X-a ediție a Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro, eveniment organizat de Portalul naţional de Administraţie publică www.Administratie.ro împreună cu Oameni şi Companii, având ca parteneri de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici și Primăria Municipiului Brașov. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
SEMNAL EDITORIAL: "Managementul proiectelor cu finanţare europeană"
managementul_proiectelor.jpg
Editura C.H. Beck a publicat volumul "Managementul proiectelor cu finanţare europeană", scris de Daniela Florescu. Cartea are 240 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter