Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Marti, 08 Noiembrie 2016

A fost promulgată legea prin care instituţiile publice sunt obligate să accepte şi plata cu cardul

card-bancar.jpgPreşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea OUG 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, informează Administraţia Prezidenţială. Prin această lege operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi au obligaţia să accepte şi plata cu cardul.

Duminica, 30 Octombrie 2016

Şedinţele Consiliului Local Deva vor putea fi urmărite în direct, pe internet

internet.jpgŞedinţele Consiliului Local (CL) Deva pot fi urmărite în direct, pe site-ul Primăriei Deva, autorităţile apreciind că în acest mod vor contribui la creşterea gradului de transparenţă decizională. Măsura a fost luată de reprezentanţii municipalităţii la propunerea societăţii civile, pentru ca dezbaterile să poată fi urmărite şi de către locuitorii oraşului care nu reuşesc să ajungă în sala de şedinţe a Primăriei.

Primaria Giurgiu

Marti, 25 Octombrie 2016

Instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi vor fi obligate să accepte şi plata cu cardul

card-bancar.jpgPlenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege prin care operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică şi instituţiile publice care încasează impozite, taxe, amenzi au obligaţia să accepte şi plata cu cardul, acceptând unele amendamente la solicitarea de reexaminare adresată de preşedinte. Pentru acest proiect de lege care modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea pe motiv că actul normativ primit spre promulgare conţine unele dispoziţii ce pot genera incertitudine juridică şi lipsă de previzibilitate în aplicare. Deputaţii au adoptat proiectul în varianta Senatului, care a amendat textul de lege iniţial, la solicitarea preşedintelui.

Marti, 04 Octombrie 2016

Informaţiile şi modelele de formulare aferente serviciilor publice vor fi publicate din oficiu pe platforma PCUe

calculator.jpgInformaţiile şi modelele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice vor fi publicate din oficiu, în format electronic, pe edirect.e-guvernare.ro - punctul de contact unic electronic (PCUe), începând de marţi, se arată într-un comunicat al Guvernului. Conform sursei citate, ministerele şi agenţiile subordonate acestora au ca termen finalul anului 2016 pentru publicarea tuturor informaţiilor în portal.

Votez pentru sanatate

Duminica, 02 Octombrie 2016

Horațiu Anghelescu: "Comunitățile locale ar trebui să fie motorul comunităților de tip smart din România"

anghelescu_horatiu.jpgMinisterul Comunicațiilor va elabora un ghid care vizează o clasificare a conceptelor de "orașe inteligente", iar comunitățile locale ar trebui să fie organizatorul comunităților de tip smart din România, dar și al companiilor integratoare și al finanțatorilor, a declarat secretarul de stat Horațiu Anghelescu, la Forumul "Politici și reglementări, evoluții, provocări și oportunități în implementarea tehnologiilor smart".

Luni, 26 Septembrie 2016

Aproape toate programările pentru căsătorii sunt făcute online la Satu Mare

Aproape toate cuplurile din municipiul Satu Mare care îşi programează căsătoriile apelează la site-ul primăriei, programarea online fiind mult mai uşor de făcut. Directorul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Satu Mare, Ionel Torja, a declarat presei că tinerele cupluri preferă programarea online de pe site-ul Primăriei deoarece este mult mai uşor de utilizat şi se poate face cu mai multe luni înainte.

focality

Joi, 22 Septembrie 2016

Bogdan Pușcaș (ANAP): "Toate achizițiile publice se vor face numai online, până în 2018"

puscas_bogdan.jpgToate achizițiile publice se vor face numai online, până în 2018, a declarat Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), într-o întâlnire cu reprezentanți din șase județe din regiunea Centru (Alba, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu). "Un al doilea element ca și generalitate extrem de importantă este acela că, prin noul pachet legislativ, dorim să migrăm toate achizițiile către mediul online. Asta înseamnă că, până în 2018, toate achizițiile din România se vor realiza prin intermediul unui instrument online".

Miercuri, 24 August 2016

Tehnologiile inteligente și rețelele sociale ajută autoritățile publice în prevenirea și reducerea consecințelor calamităţilor naturale

florea_monica.jpgDin ce în ce mai des, țările europene se confruntă cu inundaţii de amploare nemaiîntâlnită. Acestea produc tragedii umane şi pierderi economice uriaşe precum și consecinţe grave, ireversibile pentru mediu. Cum pot soluțiile informatice atenua efectul acestor dezastre, susținând acțiunile de prevenție ale autorităților publice locale ne relatează Monica Florea, coordonatorul proiectului de cercetare european FLOOD-serv, derulat în cadrul programului Horizon 2020.

kronemag

Vineri, 29 Iulie 2016

A ajuns informatizarea și în mediul rural?

taran_claudiu.jpgDA, şi acesta este doar un prim pas esenţial către o administrație publică modernă.

La început mai timid, apoi din ce în ce mai consistent, şi primăriile din localităţi mici au păşit în era digitală.
Una dintre problemele stringente pentru orice primărie o reprezintă evidenţa şi gestionarea precisă a gospodăriilor populaţiei şi unităţilor cu personalitate juridică ce deţin construcţii sau terenuri pe raza localităţilor.

Aplicaţia informatică care răspunde foarte bine acestei cerinţe este cea numită Registrul Agricol. Ea ajută angajaţii compartimentelor de specialitate din cadrul primăriilor de comune, dar şi de oraşe sau municipii (inclusiv din cadrul primăriilor de sector din Bucureşti), să realizeazeze exact această evidenţa unitară, automatizată, a gospodăriilor, terenurilor, mijloacelor de producţie agricolă şi efectivelor de animale din cadrul unei localităţi.

Joi, 28 Iulie 2016

Şedinţele Consiliului Local al sectorului 1 vor fi transmise în direct pe site-ul primăriei

Şedinţele Consiliului Local al sectorului 1 vor fi transmise în direct, pe site-ul primăriei. Potrivit primarului Dan Tudorache, cetăţenii vor avea astfel posibilitatea să vizioneze, în timp real, cum se desfăşoară dezbaterile şi cum se iau deciziile la nivelul legislativului local.Pagina 1 / 120  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter