Home Despre noi Staff Contact
Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Noua gamă Megane: un design exterior inspirat, un interior sub semnul noilor tehnologii

Marti, 25 Martie 2014

Portal privind locurile de muncă din Regiunile Centru şi Nord-Vest, realizat prin fonduri europene

spotransilvania.jpgPersoanele interesate în găsirea unui loc de muncă şi angajatorii din Regiunile Centru şi Nord-Vest pot să vizualizeze joburile disponibile în judeţele din cele două regiuni, respectiv să îşi caute angajaţii potriviţi prin intermediul unui portal, SPOTransilvania.ro, realizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, în parteneriat cu AJOFM Alba.
Managerul de proiect, Romeo Constantin Sârca, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că "medierea electronică a muncii începe să capete o pondere din ce în ce mai mare", acesta opinând că marea majoritate a românilor ştiu ce înseamnă să-ţi găseşti o slujbă prin Internet. Cei care se află în căutarea de personal sau a jobului potrivit pot să utilizeze portalul www.spotransilvania.ro, un instrument de mediere electronică a muncii care este util atât persoanelor interesate în găsirea unui loc de muncă, cât şi firmelor, ONG-urilor sau instituţiilor publice care îşi caută angajaţii potriviţi, a menţionat Constantin Sârca.

Marti, 11 Martie 2014

O treime din încasările din taxe şi impozite în Sectorul 1 se fac în mediul on-line

calculator2.jpgO treime din încasările din taxe şi impozite în Sectorul 1 se fac în mediul on-line şi, potrivit unei statistici pe anul 2013, aproximativ 10% din plata cu cardul la nivel naţional a taxelor şi impozitelor locale s-a realizat la Primăria Sectorului 1.
Administraţia locală a pus la dispoziţia contribuabililor din Sectorul 1 o gamă variată de modalităţi moderne de plată, precum plata electronică prin internet banking, plata cu cardul şi plata online prin ghiseul.ro, informează un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

MM Mediu
Primaria Giurgiu

Marti, 04 Martie 2014

Craiovenii pot accesa online datele despre taxele şi impozitele datorate

calculator2.jpgLocuitorii municipiului Craiova îşi pot verifica online, începând cu această lună, situaţia privind taxele şi impozitele după ce Primăria le-a distribuit printr-un serviciu de curierat informaţiile despre conturile de acces şi parole.
Fiecare contribuabil are o pagină specială, unde sunt stocate date despre contribuţiile pe care le datorează la bugetul local, inclusiv despre restanţe şi penalităţi, dar şi înştiinţarea de plată. "Contribuabilul trebuie să aibă calculatorul conectat la o imprimantă şi să imprime acest document, cu care va veni la noi şi va plăti tot ceea ce ne datorează", a afirmat Elena Bonescu, directorul Direcţiei Taxe şi Impozite a Primăriei Craiova.

Miercuri, 05 Februarie 2014

Primăria Oradea a lansat portalul www.oradea.travel

Primăria Oradea a lansat miercuri portalul de turism www.oradea.travel prin care pune la dispoziţia turiştilor sau a celor ce doresc să o viziteze virtual mii de imagini şi hărţi interactive din Oradea, supranumită de specialişti "o rezervaţie de arhitectură".
"Suntem singura municipalitate din ţară care deţine un domeniu de promovare '.travel', care este specific pentru turism şi călătorii. Este vorba despre un site de promovare pentru Oradea care este strictamente personalizat, adică tot ce este la nivel de grafică şi design se regăseşte în arhitectura oraşului. Toate elementele de decor au fost preluate, de aceea site-ul este cât se poate de identitar pentru municipiul Oradea", a declarat Dumitru Sim, manager de proiect.

Primaria Botosani

Marti, 04 Februarie 2014

Proiect de e-guvernare implementat în 15 primării de Consiliul Judeţean Suceava

nechifor_catalin2.jpgUn proiect cu o valoare de peste 6,6 milioane de lei şi care vizează implementarea de soluţii de e-guvernare la nivelul a 15 unităţi administrativ-teritoriale sucevene este derulat de Consiliul Judeţean Suceava, a declarat, marţi, preşedintele instituţiei, Ioan Cătălin Nechifor.

Proiectul "Implementare de soluţii e-guvernare la nivelul a 15 UAT-uri din judeţul Suceava I" este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), contractul de finanţare fiind semnat pe 24 ianuarie, cu o valoare de 6.626.464,92 lei, iar co-finanţarea totală este de 132.529,30 lei (2%).

Luni, 03 Februarie 2014

Campanie de promovare a plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul în sectorul 2

calculator_impozite.jpgPrimăria Sectorului 2 desfăşoară până la sfârşitul lui martie o amplă campanie de promovare a plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul prin www.ghiseul.ro, informează un comunicat al autorităţii locale. Sub sloganul "Plăteşte-ţi taxele şi impozitele pe ghiseul.ro şi ai numai de câştigat!", campania susţine înregistrarea contribuabililor în sistemul naţional www.ghiseul.ro, ce permite plata pe internet cu cardul a impozitelor şi taxelor locale.
Contribuabilii care îşi plătesc taxele şi impozitele locale cu cardul prin www.ghiseul.ro în primele trei luni ale anului sunt înscrişi automat în tragerea la sorţi pentru a câştiga un smartphone sau o tabletă.

focality

Luni, 03 Februarie 2014

Prefectul de Harghita a atenţionat primarii şi şefii serviciilor deconcentrate să actualizeze site-urile instituţiilor

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a atenţionat luni şefii instituţiilor publice şi autorităţile locale să ia măsuri pentru reactualizarea site-urilor, ţinând cont că din ce în ce mai mulţi cetăţeni le accesează pentru a afla diverse informaţii de interes public.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a transmis o circulară primarilor şi şefilor serviciilor deconcentrate în care i-a atenţionat că până la 1 martie trebuie să facă această actualizare şi, în plus, trebuie să traducă, conform legii, informaţiile în limba română, acolo unde acest lucru nu s-a întâmplat deja.

Duminica, 02 Februarie 2014

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a obţinut peste 6,7 milioane lei pentru gestiunea informatică a Registrului agricol

calculator2.jpgConsiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud beneficiază, în parteneriat cu 15 primării din judeţ, de un proiect european în valoare de peste 6,7 milioane lei pentru gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul primăriilor partenere.
Proiectul este cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul pentru Societatea Informaţională, Organism Intermediar pentru Axa Prioritară III "Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public", Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe o perioadă de 18 luni, este de 6.734.605 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 6.599.912 lei (98%).

cj iasi
kronemag

Joi, 30 Ianuarie 2014

Sistem informatic de 1,5 milioane euro destinat gestiunii Registrului Agricol Caraş-Severin

Un proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, finanţat din fonduri europene, ce prevede implementarea unui sistem informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic a fost lansat joi, la Reşiţa, acesta fiind implementat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin.
Proiectul este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul pentru Societatea Informaţională. Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea eficienţei serviciilor publice adresate cetăţenilor şi mediului de afaceri de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale partenere, cu privire la informaţiile din domeniul agricol şi implementarea de tehnologii informaţionale, care să contribuie la o gestiune mai bună a problemelor legate de posesia şi folosinţa terenurilor agricole.

Miercuri, 29 Ianuarie 2014

Consiliul Județean Harghita a câştigat trei proiecte europene de e-guvernare, care vor facilita accesul cetăţenilor la diverse servicii

Consiliul Judeţean Harghita a câştigat trei proiecte e-guvernare, împreună cu 45 localităţi din judeţ, iar implementarea lor va simplifica accesul cetăţenilor la serviciile oferite de instituţiile statului. Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Harghita, contractele de finanţare s-au semnat în această săptămână, respectiv în luna decembrie 2013, iar valoarea lor este de 1,5 milioane de euro fiecare, finanţarea fiind asigurată în cadrul Programului Operaţional Sectorial.
În urma implementării celor trei proiecte se va pune la dispoziţia cetăţenilor 12 servicii publice on-line care vor facilita, printre altele, accesul persoanelor la solicitarea autorizaţiilor de construcţii, plata taxelor, depunerea proiectelor şi va uşura gestiunea registrului agricol printr-un sistem informatic elaborat în acest sens.Pagina 1 / 114  >>>


NewsletterEditorial
Întrebări pentru Liviu Dragnea
ionita_ion_m.jpg
Un editorial de Ion M. Ioniţă, publicat în ziarul "Adevărul" Citeste

das-instalatii.ro

Analiza
Creşterea preţului la energia termică poate duce la blocarea dezvoltării Bucureştiului
pieptea_cornel.jpg
O analiză de Cornel Pieptea, liderul grupului consilierilor PNL din Consiliul General al Capitalei. CitesteInterviu
Gheorghe Falcă: "Ne-am propus ca Aradul să devină Capitală Culturală Europeană în 2021"
falca_gheorghe_.jpg
Postura politică trebuie dublată de cea de om al proiectelor, care s-a profesionalizat, a câştigat experienţă şi competenţă pe parcurs, fie în administraţia publică, fie în mediul privat, susţine democrat-liberalul Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, într-un interviu acordat la împlinirea unui an din actualul mandat. Citeste


Compania saptamanii
Soluții ARCHIBUS pentru creșterea eficienței energetice în primării, școli și spitale
ARCHIBUS_Logo.jpg
În țările dezvoltate, managementul modern al patrimoniului de clădiri și infrastructură în domeniul administrației publice se realizează cu ajutorul unor platforme informatice integrate, administrate de persoanele responsabile cu exploatarea și întreținerea lor. România se aliniază, încet dar sigur, acestor tendințe.
Odată cu creșterea costurilor pentru utilități și impunerea standardelor pentru reducerea emisiilor de carbon, gestionarea eficientă a energiei a devenit realmente un factor de importanță pentru organizații. Modulul ARCHIBUS de Management al Energiei oferă mijloacele necesare pentru a sistematiza, evalua și a optimiza deciziile legate de cheltuielile cu energie și utilități și de a reduce consumul și costurile inutile. Citeste


Eveniment
Peste 130 de persoane au participat la Gala Premiilor de Excelenţă Administratie.ro. Vezi cine au fost laureaţii!
eabv_2013_premianti.jpg
Pe 24 octombrie a avut loc la Poiana Brașov cel mai important evenimant al toamnei din administrația publică: cea de-a IX-a ediție a Galei Premiilor de Excelenţă Administratie.ro, eveniment organizat de Portalul naţional de Administraţie publică www.Administratie.ro împreună cu Oameni şi Companii, alături de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.
În cadrul Galei au fost premiați cei mai merituoși reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, care s-au evidențiat în acest an prin eforturile pentru dezvoltarea acestui sistem, iniţiative pozitive şi proiecte de anvergură. Au participat peste 130 de persoane, lideri din administrația publică centrală și locală, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
SEMNAL EDITORIAL: "Managementul proiectelor cu finanţare europeană"
managementul_proiectelor.jpg
Editura C.H. Beck a publicat volumul "Managementul proiectelor cu finanţare europeană", scris de Daniela Florescu. Cartea are 240 de pagini şi poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei. Citeste

Idei pentru Lideri
Citate de Abraham Lincoln pentru comunicatori
Cel mai cunoscut preşedinte al Statelor Unite din secolul al XIX-lea, Abraham Lincoln, a fost izvor de inpiraţie pentru mulţi comunicatori timp de aproape două secole.
Pentru a aminti de înţelepciunea celui care a spus că "Votul este mai puternic decât glonţul", PR Daily a "tradus" câteva dintre citatele care-l au ca autor pe cel de-al 16-lea preşedinte american. Citeste


Vizitatori
counter