Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Ambasadorul Turkmenistanului în vizită la Consiliul Judeţean Iaşi


Marti, 24 Mai 2016

Utilizarea unei soluţii informatice de gestionare a documentelor scade consumul de hârtie la jumătate, iar circuitul documentelor se reduce de la săptămâni la ore

siveco_logo_nou.jpgStatisticile spun că o dată la 3,5 ani volumul documentelor pe suport de hârtie dintr-o instituție se dublează, iar hârtia rămâne încă cel mai vândut produs pentru birou. În plus, în absenţa unei gestionări unitare a întregului flux de documente se pot produce blocaje sau întârzieri în realizarea activităţilor. Organizațiile care folosesc soluții informatizate de gestiunare electronică a documentelor au constatat că pot genera o îmbunătățire a muncii cu circa 50%.

Joi, 19 Mai 2016

Alba Iulia ar putea deveni primul oraș inteligent din România, până în 2018

Alba Iulia.jpgOrașul Alba Iulia ar putea deveni primul oraș inteligent (smart city) din România, ca urmare a derulării unui proiect-pilot ce ar urma să se finalizeze până în anul 2018, a anunțat ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, în cadrul celei de-a XX-a ediții a expo-conferinței Ziua Comunicațiilor 2016.
"Toate lucrurile pe care le-am făcut sunt publicate pe site. Dacă nu este clar, întrebați-ne! În ceea ce privește conceptul de smart city, am început un proces în minister de construire a unui concept de colectare a bunelor practici și deschiderea unor canale de comunicare, astfel încât să facem un gen de 'guidelines', cât mai bine structurate, legat și cu cadrul legal. În același timp, aș vrea să lansez azi, aici, o provocare: să construim primul oraș inteligent din România până în 2018. Acest oraș să fie Alba Iulia".

Primaria Giurgiu

Vineri, 29 Aprilie 2016

Uniunea Europeană estimează că, în viitor, 90% din locurile de muncă vor necesita competențe digitale

calculator2.jpgDin cele mai vechi timpuri, oamenii au coștientizat că educația și cultura sunt necesități fundamentale pentru oameni, jucând un rol determinant în dezvoltarea societății. Educaţia ca fenomen social presupune transmiterea experienţei de viaţă de la o generaţie la alta. Pentru a-și asigura continuitatea, societatea trebuie să transmită noilor generații cunoștințele, deprinderile, atitudinele și comportamentele necesare, adică să le educe. Astăzi, mai mult ca oricând, dinamica schimbărilor şi a noutăţilor impune extinderea actului educativ de-a lungul întregii vieţi.

Luni, 25 Aprilie 2016

Locuitorii din Miercurea Ciuc pot să-şi plătească online taxele şi impozitele locale

internet.jpgLocuitorii din Miercurea Ciuc pot să-şi plătească online taxele şi impozitele locale, după ce Primăria municipiului s-a conectat la Sistemul Naţional de Plăţi Electronice Online. Viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a precizat că serviciul este unul gratuit pentru contribuabili, comisionul fiind suportat de primărie, şi şi-a exprimat speranţa că până la data limită de plată a impozitelor cât mai mulţi locuitori vor profita de această facilitate.


Marti, 19 Aprilie 2016

Programare online pentru eliberarea actelor de identitate la Roman

roman_online.JPGMunicipiul Roman este al treilea oraş din ţară, după Timişoara şi Iaşi, care a implementat un sistem informatic prin care cetăţenii pot să se programeze online pentru eliberarea cărţilor de identitate de la Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanelor.

Joi, 31 Martie 2016

Volalert, platformă online prin care locuitorii din Voluntari pot sesiza municipalităţii problemele întâlnite

internet.jpgO platformă online, prin intermediul căreia locuitorii din Voluntari pot semnala autorităţilor orice problemă cu care se confruntă pe raza oraşului, a fost lansată joi, informează Biroul de presă al municipalităţii.
"Proiectul Volalert pune la dispoziţia cetăţenilor o platformă online, http://volalert.ro/, şi o aplicaţie lansată în Google Play Store, prin care orice persoană, de orice vârstă şi cu orice nivel de cunoştinţe tehnologice, să poată trimite sesizări către autorităţi cu privire la problemele oraşului Voluntari. Aceste sesizări se pot trimite, de pe orice calculator sau telefon mobil conectat la Internet, urmând cinci paşi simpli", se precizează într-un comunicat transmis presei.

focality

Miercuri, 30 Martie 2016

Platforma virtuală - un instrument ideal pentru promovarea patrimoniului cultural imobil

siveco_logo_nou.jpgTurismul cultural - istoric a luat o amploare fără precedent în ultimul deceniu, stimulat deinteresul publicului larg pentru monumentele istorice.

Conform Organizaţiei Mondiale a Turismului, la sfârșitul deceniului trecut, numărul turistilor ajunsese la aproape 900 de milioane de persoane. Aproximativ 10,3 % dintre aceștia, respectiv peste 92 de milioane de oameni, vizitau Europa Centrală şi de Est. Pentru anul 2020 se estimează aproximativ 1,6 miliarde de turişti pe tot globul și cca. 700 de milioane în Europa.

Duminica, 13 Martie 2016

Ministerul Finanțelor a lansat o platformă publică unde vor putea fi verificate bugetele a peste 13.000 de instituții

transparenta_bugetara.jpgToate instituțiile bugetare din România vor fi obligate să încarce pe internet, pe o platformă accesibilă oricui, toate datele privind veniturile și cheltuielile realizate, în prima fază fiind vorba doar despre instituțiile publice, apoi, în termen de patru luni, obligația le va reveni și companiilor de stat și regiilor autonome, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, în conferința de prezentare a platformei.

kronemag

Miercuri, 09 Martie 2016

Tablete şi telefoane mobile acordate celor care au descărcat o aplicaţie care permite trimiterea de petiţii on-line

telefon.jpgPrimăria Botoşani va acorda zece tablete şi zece telefoane mobile pentru 20 de persoane care au descărcat pe telefoanele mobile sau pe tablete o aplicaţie care permite oricărui cetăţean să facă petiţii on-line către municipalitate. Câştigătorii tabletelor şi telefoanelor mobile au fost desemnaţi, miercuri, în urma unei trageri la sorţi, premiile urmând a fi înmânate în cursul zilei de joi.
"Sperăm ca aplicaţia să fie cât mai cunoscută şi să devină cel mai simplu mod de a sesiza problemele apărute. E o metodă inovativă de a primi sesizările cetăţenilor în timp real. Vine în primul rând în sprijinul nostru, ajutându-ne să aflăm problemele cetăţenilor şi să intervenim în timp util", a afirmat primarul Ovidiu Portariuc.

Miercuri, 02 Martie 2016

Adiminsitrația centrală şi locală va trebui să afişeze pe internet execuţia bugetară, posturile vacante şi centralizatorul achiziţiilor

Ministerele şi celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale, companiile, agenţiile şi instituţiile prefectului vor trebui să afişeze, în format standardizat, pe internet, 25 de seturi de informaţii, în baza unui memorandum adoptat în şedinţa de Guvern, informează Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.Pagina 1 / 119  >>>


NewsletterEditorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Bucureştenii sunt cetăţenii europeni cei mai nemulţumiţi de transportul public din oraşul lor
bucuresti_strada_MARE.jpg
Bucureştenii sunt cetăţenii europeni cei mai nemulţumiţi de transportul public din oraşul lor, doar 6% fiind satisfăcuţi de acesta, potrivit unui proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a lansat un infografic despre gradul de satisfacţie al bucureştenilor privind transportul public şi gradul de motorizare. Comparativ cu bucureştenii, 46% din locuitorii oraşului Berlin sunt satisfăcuţi de transportul public, în timp ce în cazul oraşului Londra procentul este de 43%, Stockholm - 31%, Atena - 27% şi Madrid - 26%. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.JPG
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter