Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Miercuri, 07 Decembrie 2016

Nu există o criză a gunoaielor, susţine conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a dat asigurări că judeţul nu se va confrunta cu "o criză a gunoaielor", deşeurile urmând să fie strânse şi ridicate de pe raza localităţilor conform graficelor stabilite de operatorii de salubritate, se arată într-un comunicat al instituţiei. Reprezentanţii CJ Hunedoara, ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deşeuri, cei ai Agenţiei de Protecţia Mediului Hunedoara şi primarii din Simeria şi Hunedoara s-au întâlnit miercuri, la sediul Prefecturii Hunedoara, prilej cu care au fost stabilite mai multe măsuri prin care să se asigure ridicarea deşeurilor menajere generate de populaţie.

Marti, 06 Decembrie 2016

Gheorghe Flutur anunță peste un milion de euro din Fondul de rezervă al Guvernului pentru încălzirea în municipiul Vatra Dornei

flutur_gheorghe1.jpgMunicipiul Vatra Dornei va avea asigurată căldura în această iarnă, după ce Guvernul a alocat peste 4,8 milioane de lei pentru asigurarea termoficării în oraş, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. El a spus că banii provin din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului şi au fost alocaţi în urma demersurilor pe care le-a făcut la Guvern.
''În urma demersului făcut de noi în urmă cu peste o lună la Guvern, deja Vatra Dornei primeşte sumele pe care le-am solicitat. Vatra Dornei va reuşi să iasă din această iarnă cu acest ajutor pentru încălzire foarte consistent pentru achiziţionarea combustibilului necesar funcţionării centralei termice. Şi pot să spun că actualul Guvern condus de Dacian Cioloş a fost corect şi generos cu solicitările Sucevei, ori de câte ori am cerut ceva punctual şi cu argumente'', a spus Flutur.

Primaria Giurgiu

Luni, 05 Decembrie 2016

Staţie de epurare la Moreni, realizată în cadrul unui proiect cu fonduri europene

O staţie de epurare a apei a fost inaugurată, luni, la Moreni, judeţul Dâmboviţa, aceasta fiind parte a unui proiect mai amplu cu fonduri europene în valoare totală de 140 de milioane de euro. Proiectul în ansamblu vizează modernizarea, extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare, staţii de epurare în municipiile Târgovişte şi Moreni, precum şi în alte patru oraşe - Fieni, Titu, Găeşti şi Pucioasa.

Duminica, 04 Decembrie 2016

Primăria Drobeta Turnu Severin subvenţionează preţul gigacaloriei cu 215 lei

calorifer.jpgConsilierii locali ai municipiului Drobeta Turnu Severin au aprobat subvenţionarea agentului termic furnizat celor aproximativ 30.000 de familii din localitate cu suma de 215 lei/gigacalorie, a declarat primarul Marius Screciu. Potrivit acestuia, cetăţenii racordaţi la sistemul centralizat de distribuire a energiei termice din Drobeta Turnu Severin vor suporta 250 lei/gigacalorie, cu 50 lei mai mult decât au plătit în iarna 2015-2016.

Votez pentru sanatate

Luni, 28 Noiembrie 2016

Peste 90% din populaţia judeţului Hunedoara este conectată la infrastructura de apă şi canalizare

canalizare250.jpg Peste 90% din populaţia judeţului Hunedoara poate beneficia de servicii de distribuţie a apei potabile şi de canalizare, la finalul unui proiect de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată care a fost derulat în mai multe localităţi de către operatorul regional de apă SC Apa Prod SA Deva, potrivit datelor de bilanţ prezentate luni de conducerea companiei.
Proiectul de investiţii a avut o valoare de 103,36 milioane euro, din care aproape 83% reprezintă sume nerambursabile atrase din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Vineri, 25 Noiembrie 2016

CGMB a aprobat o investiţie de peste 390 de milioane de euro pentru staţia de epurare Glina

glina_epurare.jpgConsiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat o investiţie de peste 390 de milioane de euro pentru etapa a doua a proiectului privind finalizarea staţiei de epurare Glina. Proiectul de hotărâre adoptat prevede că se aprobă indicatorii tehnico-economici, devizul general pe proiect şi devize generale pe contracte pentru proiectul "Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti - Etapa II". Potrivit unei anexe a hotărârii, totalul investiţiei privind etapa a II-a (2014-2020) a proiectului referitor la staţia de epurare Glina se ridică la 390.404.609 de euro cu TVA.

focality

Vineri, 25 Noiembrie 2016

Consiliul Local Arad a aprobat preluarea în patrimoniul municipalităţii, de la CET, a unor reţele de termoficare şi puncte termice

termoficare5.jpgConsiliul Local Municipal Arad a aprobat, cu unanimitate de voturi, într-o şedinţă extraordinară, preluarea în patrimoniul administraţiei locale a unor reţele de termoficare şi puncte termice de la CET. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a afirmat la finalul şedinţei că aprobarea în unanimitate a proiectului de hotărâre legat de CET constituie o victorie pentru Arad.

Duminica, 06 Noiembrie 2016

Doar un sfert dintre primăriile din judeţul Neamţ au încheiate contracte pentru deszăpezire

deszapezire_2014.jpgDoar un sfert dintre primăriile din judeţul Neamţ au încheiate contracte de prestări servicii publice de deszăpezire, potrivit informaţiilor făcute publice de prefectul Niculina Dobrilă, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. Astfel, dintr-un total de 83 de primării, 22 au contracte în timp ce altele 10 sunt în curs de perfectare a unui contract. Pe de altă parte, 51 de primării realizează serviciul de deszăpezire în regie proprie fiind dotate, în cea mai mare parte, cu unul sau două utilaje multi-funcţionale.

kronemag

Marti, 01 Noiembrie 2016

Depozitul de deşeuri menajere din Drobeta-Turnu Severin a fost extins

containere-1.jpgDepozitul de deşeuri menajere al municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost extins cu 21.100 metri pătraţi, a declarat primarul Marius Screciu. Potrivit acestuia, lucrările au fost necesare întrucât primul modul de depozitare a deşeurilor menajere, cu o suprafaţă de 16.800 metri pătraţi, este umplut în procent de 85% din capacitatea proiectată.

Luni, 31 Octombrie 2016

CJ Caraş-Severin a semnat contractul cu operatorul de deşeuri din judeţ

pubele.jpgReprezentanţii Consiliului Judeţean Caraş Severin au semnat luni contractul cu operatorul care va gestiona problema deşeurilor în judeţ.
"Azi a fost semnat contractul cu operatorul de deşeuri - societatea care va opera la Centrul de management integrat al deşeurilor la nivelul judeţului Caraş-Severin - adică centrul de la Lupac şi staţiile de transfer. O primă licitaţie a fost organizată anul trecut, la care nu s-a prezentat nimeni. Pe parcursul acestui an a avut loc o a doua licitaţie şi au fost trei oferte. Comisia a desemnat un câştigător, iar apoi au fost depuse contestaţii la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor, dar acestea au fost respinse. Am aşteptat termenul legal de depunere a contestaţiilor la instanţele de judecată şi, ca atare, acum am semnat contractul cu o firmă din Piteşti, judeţul Argeş", a declarat Silviu Hurduzeu, preşedintele CJ Caraş-Severin.Pagina 1 / 250  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter