Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Luni, 07 Octombrie 2013

ZIARUL FINANCIAR: "Primăria din Băile Herculane nu şi-a mai plătit de trei ani ratele la emisiunea de obligaţiuni"

Primăria Băile Herculane nu a achitat timp de patru ani costurile aferente unei emisiuni de obligaţiuni din 2006, deşi a transmis semestrial Bursei de Valori Bucureşti rapoarte prin care anunţa că urmează să plătească. Restanţele acumulate se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei.
Primăria a atras în martie 2006 suma de 3,1 milioane de lei de pe piaţa de capital, printr-o emisiune de obligaţiuni cu scadenţă în decembrie 2020 care au fost ulterior listate la Bursa de Valori. Primăria a început să facă plăţile în contul obligaţiunilor în anul 2008, însă acesta a fost singurul an când investitorii au încasat o parte din banii care le reveneau în contul obligaţiunilor cumpărate.

Duminica, 06 Octombrie 2013

PE SURSE.RO: "Povestea mineritului cu cianuri din orasul finlandez Kittila"

Una dintre cele mai mari exploatari de aur din Europa are loc in orasul Kittila din nordul Finlandei, in regiunea polara. Fostul primar, in mandatul caruia s-a aprobat mineritul cu cianuri, a relatat pentru pesurse.ro cum au decurs lucrurile. In Kittila, mineritul e realizat de compania canadiana Agnico Eagle Mines Limited.

Primaria Giurgiu

Luni, 30 Septembrie 2013

GANDUL: "Guvernul pregăteşte marea descentralizare"

De la ministerul lui Liviu Dragnea a plecat în teritoriu pe 24 septembrie o circulară privind propunerea legislativă intitulată Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de ministere şi celelalte organe de specialiate ale administraţiei publice centrale. Dacă proiectul regionalizării nu a avansat, şefii din teritoriu au discutat insistent cu vicepremierul Dragnea în ultimele luni despre realizarea descentralizării. Termenul limită până la care cei din teritoriu trebuie să vină cu amendamente este 1 octombrie 2013, până la orele 12.00.

Joi, 26 Septembrie 2013

RomaniaTV: "Franţa reîncepe mineritul, după zece ani de la închiderea ultimelor mine"

Franţa, a doua mare economie a Europei, reia activitatea minieră, la zece ani după închiderea ultimelor mine. Poziţia adoptată de guvernul francez se înscrie într-un trend european, tot mai multe ţări concentrându-se pe resuscitarea unei ramuri economice pe care analiştii o văd vitală pentru dezvoltare şi combaterea şomajului.
Potrivit presei economice din Hexagon, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, o companie va demara lucrări de explorare minieră în Franţa. Compania Variscan, filială a firmei australiene PlatSearch, a obţinut în vară un permis de explorare pe o suprafaţă de circa 200 de kilometri pătraţi în zona Creuse din nord-vestul Franţei. Compania va exploata zăcăminte de cupru, aur, zinc şi plumb.

Votez pentru sanatate

Joi, 19 Septembrie 2013

Financial Times: "Protestele politice din România iau luciul unui proiect de extragere a aurului"

miner.jpgCompaniile miniere sunt obişnuite să aibă de-a face cu regimuri din cele mai neprimitoare şi imprevizibile, dar când operează în interiorul Uniunii Europene se aşteaptă ca lucrurile să meargă mai bine. Cu toate acestea, un controversat proiect vizând construirea celei mai mari mine de aur din Europa este pus în pericol de proteste stradale şi de politica labirintică a ţării, deşi constituie elementul central al programului de investiţii prezentat în iulie de guvern. Este vorba de proiectul Roşia Montană, în munţii Transilvaniei, unde se extrage aur încă din epoca romană - notează joi "Financial Times" într-un articol semnat de Neil Buckley, editor pentru Europa de est.

Marti, 20 August 2013

CURS DE GUVERNARE: "Angajații din companiile de stat, plătiți după productivitate, iar funcționarii, după performanță"

Guvernul pregătește un nou sistem de salarizare la stat, prin care lucrătorii din companiile de stat și din regii vor fi plătiți în funcție de productivitatea muncii, iar funcționarii din instituțiile bugetare vor fi remunerați după o serie de indicatori de performanță. Guvernul vrea să adopte noul sistem de salarizare până în septembrie 2013 în companiile de stat și din anul 2014 în instituțiile bugetare.
Reforma salarială din companiile de stat și regiile naționale este inițiată de Ministerul Finanțelor Publice, sub formă de ordonanță simplă, act normativ care poate fi adoptat doar în vacanța parlamentară, cât este valabilă Legea de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanțe, adică până în septembrie.

focality

Miercuri, 14 August 2013

DAILYBUSINESS.RO: "Ofensiva producatorilor si comerciantilor impotriva interzicerii tigarilor mentolate si slim"

Unul dintre producatorii de tigarete a inceput din aceasta luna o campanie de informare a fumatorilor adulti cu privire la consecintele reale ale Directivei Europene privind produsele din tutun prin intermediul unui mesaj inserat in pachetele de tigarete si al site-ului stoptheban.eu.
In primavara, peste 22.000 de retaileri au semnat o petitie care urmarea sa atraga atentia decidentilor romani asupra implicatiilor locale ale Directivei Europene privind produsele de tutun si sa-i determine sa ia atitudine pentru protejarea drepturilor comerciantilor romani, puternic afectati de reglementarile propuse. Documentul a fost trimis la Presedintia Romaniei, la Camera Deputatilor, la Senat si la Guvern si reprezentatilor Romaniei din Parlamentul European.

Miercuri, 31 Iulie 2013

BURSA: "Peste jumătate din parlamentarii europeni - împotriva interzicerii ţigaretelor slim şi mentol"

Cinci comisii europene din şase au votat, recent, împotriva interzicerii ţigaretelor slim şi mentol, reglementare prevăzută în proiectul de revizuire a Directivei e Tutun. Astfel, doar Comisia Coordonatoare pentru Mediu şi Sănătate Publică (ENVI), care reprezintă 10% din Parlamentul European, este pentru implementarea acestei prevederi.
Celelalte cinci comisii stabilite pentru elaborarea opiniilor privind proiectul de Directivă, care înseamnă mai mult de jumătate din Parlamentul European şi care nu sunt de acord cu eliminarea de pe piaţă a ţigaretelor slim şi mentol, au votat şi împotriva ambalajului generic şi a interzicerii ingredientelor, precum şi împotriva interzicerii afişării produsului la punctul de vânzare.

kronemag

Marti, 23 Iulie 2013

ROMANIA LIBERA: "Transport public gratuit în marile oraşe? Două modele de succes"

Gratuitatea serviciului public de transport este ancorată într-o pleiadă de idei şi teorii politice, de la stânga extremă până la verzii radicali. Potrivit unei viziuni socialiste, simplul fapt al plăţii taxelor locale îndrituieşte cetăţeanul la călătorii gratis cu autobuzul ori metroul; un ecologist radical ar interzice maşinile şi ar introduce transport public gratuit ca mijloc de combatere a particulelor fine din aer şi a emisiilor de carbon, iar, potrivit unei viziuni de dreapta, transportul în comun gratuit ar fi echivalentul unei subvenţii publice oferite forţei de muncă pentru a călători cu uşurinţă şi ar încuraja investiţiile locale. De pe vârfurile Alpilor francezi şi până pe ţărmurile baltice de răsărit, multe municipalităţi încearcă să înţeleagă cum şi-ar putea permite transportul public gratuit în urbele lor. Am ales, în sensul acesta, două exemple opuse, Chamonix, celebra staţiune alpină din Franţa, şi Tallinn, progresista capitală a Estoniei.

Vineri, 05 Iulie 2013

CAPITAL: "Câte milioane de euro încasează primăriile de pe urma marilor proiecte imobiliare"

Primăriile bucureştene încasează anual sub formă de impozite pe proprietate circa 44 mil. euro numai de pe urma clădirilor de birouri şi a spaţiilor comerciale moderne, dezvoltate de investitorii imobiliari în ultimii ani.
Proprietarii celor 1,99 de milioane de metri pătraţi de spaţii de birouri disponibile la nivel de Bucureşti achită anual circa 26,8 mil. euro, în timp ce mallurile, parcurile de retail şi outleturile, care totalizează o suprafaţă de 936.000 de metri pătraţi, sunt impozitate anual cu 17 mil. euro, potrivit calculelor Capital. Immofinanz, Liviu Tudor, Deutsche Bank, CA IMMO şi Dinu Patriciu, cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România, îmbogăţesc anual vistieria primăriilor de sector cu circa 6,23 mil. euro.<<<  Pagina 2 / 383  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter