Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Miercuri, 30 Septembrie 2015

Decizie în premieră în lupta şoferilor cu autorităţile care nu repară drumurile proaste

O femeie din Argeş a obligat statul în instanţă să îi plătească închirierea unei maşini de teren: drumul de la şoseaua principală până la casa ei este impracticabil. 80 de euro pe zi ar trebui să achite Primăria din Băiculeşti, care a fost obligată de judecători şi să se apuce urgent de asfaltare. "Mai ales în perioadele ploioase, vin torenți, se și vede că a plouat, uitați cum curg torenți, e absolut impracticabil pentru o mașină normală, de oraș", spune femeia. "Când am rămas sinistrată, anul trecut, în decembrie, șeful ISU Băiculești, în glumă, mi-a zis să dau clima în judecată, să mă mut în California sau să-mi iau un 4x4", povestește Simona Niculescu.

Joi, 21 August 2014

ADEVARUL: "Şefii de la Consiliul Judeţean Botoşani îşi dau în judecată toţi angajaţii"

Caz fără precedent în România. O instituţie publică îşi dă în judecată toţi angajaţii, de la directori până al portari şi femeile de serviciu. Şefii de la Consiliul Judeţean Botoşani, spun că sunt obligaţi să i-a această decizie după un control al Curţii de Conturi din luna februarie a acestui an. Inspectorii Curţii de Conturi au declarat ca ileagale o serie de sporuri salariale încasate de toţi angajaţii în perioada 2009-2012.

Primaria Giurgiu

Marti, 29 Iulie 2014

FBI al IT-ului romanesc: centru de date in bunker, masti de protectie si manuscrise vechi, la Star Storage

5.000 de metri patrati de birouri, centre de date si masinarii complexe de printat/asamblat plicuri, un sistem de securitate imediat sub cel al FBI, toate intr-o ALTFEL de companie. Star Storage ofera solutii pentru protectie si management al informatiilor, operatiunile fiind asigurate de circa 450 de angajati.

Miercuri, 21 Mai 2014

BUSINESS MAGAZIN: "Prima comună din România care dă faliment"

Comuna Ardeoani din judeţul Bacău este prima din România care intră în insolvenţă, după ce Tribunalul Bacău a hotărât deschiderea procedurii generale a insolvenţei, numind un administrator judiciar. Conform datelor furnizate de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, aceasta este prima comună din România în cazul căreia s-a pronunţat intrarea în insolvenţă, însă pe rolul unor instanţe din ţară se mai află şi alte solicitări de acest gen. Cauza insolvenţei este, conform administratorului judiciar, neonorarea obligaţiilor de finanţare a comunei de către Guvern şi CJ Bacău. Pentru acoperirea datoriilor de peste şase milioane de lei, comuna Ardeoani a primit de la CJ Bacău suma de 5 lei.

Votez pentru sanatate

Luni, 07 Aprilie 2014

ECONOMICA.NET: "Topul celor mai îndatorate mari oraşe din România"

În urmă cu trei ani, trei municipii reşedinţă de judeţ din România erau pe punctul de a atinge pragul de îndatorare maxim, de 30% din încasările programate, de la care primarii nu mai pot accesa sau garanta împrumuturi. Era vorba despre Slobozia, Satu Mare şi Piatra Neamţ, care figurau pe 31 decembrie 2011 cu datorii de 27,5%;21,84% şi 24,06%. Pe 31 decembrie 2013 însă, două din aceste trei reşedinţe de judeţ aveau datorii uşor reduse faţă de situaţia din 2011. Dar majoritatea dintre celelate 39 de reşedinţe acumulaseră datorii mai mari decât în 2011.

Miercuri, 19 Martie 2014

ADEVARUL: "Statul român are sute de instituţii înglodate în datorii"

Mai mult de 650 de instituţii administrativ-teritoriale (primării comunale, orăşeneşti şi municipale, dar şi consilii judeţene) înregistrează întârzieri la plată de peste 90 de zile. Pe lângă sutele de mii de firme şi de persoane particulare care au restanţe la plată de peste 90 de zile, mai sunt înglodate în datorii şi o bună parte dintre instituţiile statului, reiese din datele centralizate la Ministerul Finanţelor. Nu mai puţin de 655 de unităţi administrativ-teritoriale (primării de comune, de oraşe sau de municipii, dar şi consilii judeţene) de pe întreg cuprinsul ţării au datorii cu restanţe mai mari de 90 de zile faţă de diverşi creditori.

focality

Marti, 14 Ianuarie 2014

EVENIMENTUL ZILEI: "Impozitarea eolienelor, mină de aur pentru primăriile din Dobrogea"

Deşi judeţul Constanţa este practic invadat de eoliene, în funcţiune sau în curs de realizare, marii investitori nu plătesc "taxa pe stâlp" promovată mai nou de Guvern. Singura lor contribuţie, acolo unde primăriile au insistat, a constat în diverse sponsorizări pentru lucrările de infrastructură. Acum, edilii constănţeni îşi freacă fericiţi mâinile că pot deveni independenţi financiar dacă vor reuşi să-i taxeze pe investitorii de eoliene. Normele de aplicare a modificărilor la Codul Fiscal prevăd şi impozitarea construcţiilor speciale.

Luni, 16 Decembrie 2013

ADEVARUL: "Primarii ezită să crească taxele locale"

Chiar dacă au libertatea de a majora nelimitat impozitele pe case, terenuri şi maşini, cei mai mulţi edili ai municipiilor şi oraşelor au îngheţat aceste taxe pentru 2014. Puţinii care le-au crescut practică majorări de 5% până la 16%.
Guvernul a lăsat la latitudinea primarilor, ca pe un fel de ispită, mărirea taxelor locale pe clădiri, terenuri şi autoturisme în 2014 faţă de 2013. Mai mult decât atât, oficialii de la Palatul Victoria i-au avertizat pe edilii locali că anul viitor nu vor primi fonduri suplimentare dacă n-au mărit aceste taxe şi "nu se vor descurca cu banii".

kronemag

Duminica, 10 Noiembrie 2013

GANDUL: "Primarii vin la Bucureşti să îi ceară lui Ponta taxa pe stâlp"

De la sondele de foraj la stâlpii reţelelor de electricitate şi telefonie, de la conductele de gaze până la coşurile de fum, Guvernul a decis după negocierile cu FMI taxarea construcţiilor speciale cu 1,5% de la 1 ianuarie. În proiectul de ordonanţă de urgenţă care va fi adoptat joi în Guvern, la pachet cu bugetul, Ministerul Finanţelor aprevăzut clar direcţionarea acestui impozit către bugetul de stat. Primarii marilor municipii consideră însă, la unison, că banii trebuie să rămână la bugetele locale unde se şi colectează.

Joi, 07 Noiembrie 2013

MEDIAFAX: "Guvernul lasă primarii să majoreze suplimentar taxele pentru persoane fizice, cu peste 20%"

Impozitele şi taxele locale vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice cu mai mult de 20%, această limită-maximă la care primarii sunt obligaţi în prezent să se raporteze urmând să fie eliminată de Guvern pentru proprietarii persoane fizice şi menţinută doar pentru firme. Modificarea va fi efectuată prin schimbarea prevederilor Codului Fiscal şi argumentată prin "dificultăţile financiare" ale autorităţilor locale şi necesitatea protecţiei mediului de afaceri.Pagina 1 / 383  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter