Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Miercuri, 02 Noiembrie 2016

Obiective turistice din Oradea, promovate printr-o aplicaţie pe telefoane mobile

oradea_cetate.jpgTrei obiective turistice importante din Oradea vor fi promovate printr-o aplicaţie pe telefoanele mobile, realizată în cadrul proiectului Ghid Local Oradea. "Oradea s-a dezvoltat foarte frumos în ultimii ani, iar orădenii trebuie să conştientizeze această dezvoltare a oraşului lor. Noi venim în întâmpinarea acestora şi le prezentăm cu adevărat istoria, povestea şi frumuseţile locale. Iar turiştii străini, de anul viitor, vor putea afla şi ei toate aceste detalii atât în limba engleză cât şi în limba maghiară", a declarat Alexandru Ion, coordonator Ghidul Local Oradea, cu ocazia lansării proiectului.

Miercuri, 02 Noiembrie 2016

Prejudicii de peste 4 milioane de lei la Compania de Apă şi Primăria Slatina

Camera de Conturi a Judeţului Olt a sesizat DNA despre posibile fapte penale de abuz în serviciu, cu prejudicii de peste 4 milioane de lei, la Compania de Apă Olt şi la Primăria Slatina, potrivit unui raport al Curţii de Conturi postat pe pagina acestei instituţii. Raportul prezintă situaţia sesizărilor transmise Ministerului Public pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile în care prejudiciul estimat depăşeşte suma de 500.000 de euro, nesoluţionate până la finalul lunii iulie 2016, sesizările privind cazuri cu prejudicii mai mici de 500.000 de euro, nesoluţionate până la sfârşitul lunii iulie anul acesta, precum şi sesizările soluţionate de organele de urmărire penală.

Primaria Giurgiu

Joi, 27 Octombrie 2016

Un nou parteneriat pentru studiul de fezabilitate necesar modernizării portului din municipiul Tulcea

tulcea_port.jpgConsilierii locali tulceni au aprobat asocierea cu Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) din Galaţi şi cu Consiliul Judeţean, pentru realizarea studiului de fezabilitate a proiectului privind dezvoltarea portului din Tulcea. Hotărârea a fost aprobată în unanimitate şi survine deciziei luate luna trecută de societatea Deltanav SA de a se retrage din acordul de parteneriat încheiat în luna aprilie cu cele trei entităţi juridice.

Miercuri, 26 Octombrie 2016

Administraţiile publice locale ar putea dispune de un număr mai mare de maşini

Administraţiile publice locale vor dispune de un număr mai mare de maşini, potrivit unei propuneri legislative de modificare a OG 80/2001, depusă la Senat de deputatul Florin Gheorghe. Actul normativ prevede modificarea anexei privind dotarea cu autoturisme din ordonanţa 80 astfel încât consiliile judeţene şi consiliile locale ale municipiilor reşedinţă de judeţ să poată dispune de 7 autoturisme; consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi cele ale celorlalte municipii şi ale oraşelor cu peste 50.0000 de locuitori - 6 maşini, şi respectiv 5 autoturisme pentru cele cu mai puţin de 50.000 de locuitori.

Votez pentru sanatate

Miercuri, 26 Octombrie 2016

Actualizarea Strategiei de dezvoltare a municipiului Tulcea este aproape de final

tulcea_panorama.jpgStrategia de dezvoltare a municipiului Tulcea, care este actualizată în prezent, le va oferi autorităţilor publice o diversificare a posibilităţilor de analiză a problemelor cu care se confruntă.
"Diversificarea posibilităţilor de analiză oferite autorităţilor publice este o noutate a acestei Strategii. Pe lângă faptul că are un număr foarte mare de grafice, am realizat şi interpolarea pentru a vedea care este tendinţa pentru perioada următoare. De exemplu, având la bază evoluţia cazurilor de boli pentru perioada 2006-2014, furnizată de Direcţia de Sănătate Publică, am lucrat graficele şi se poate observa că toate au un profil relativ asemănător, ceea ce se corelează foarte bine cu fluctuaţia uneori aleatorie a numărului de cabinete medicale, dar şi cu scăderea numărului de medici", a declarat, la deschiderea dezbaterii pe tema Strategiei de dezvoltare a municipiului, reprezentantul societăţii Heidi Consult, Gabriel Ioan.

Luni, 24 Octombrie 2016

DGASPC Vaslui se confruntă cu grave probleme financiare, susţine vicepreşedintele Consiliului Județean

vaslui_cj_sediu.jpgVicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Ciprian Trifan, a atras atenţia cu privire la faptul că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) se confruntă cu o criză financiară fără precedent. Potrivit şefului CJ, instituţia de protecţie socială are un deficit la buget în valoare de 11.300.000 de lei.
"Este vorba despre un deficit de 4.500.000 pentru cheltuielile salariale şi 6.800.000 de lei reprezentând plăţi către furnizori. Situaţia este una foarte gravă. Căutăm soluţii să putem sprijini această instituţie cu fonduri de la bugetul judeţean, dar nu vom putea acoperi toate nevoile", a declarat Ciprian Trifan.

focality

Miercuri, 12 Octombrie 2016

Autorităţile locale vor aplica opţional principiul "Plăteşti pentru cât arunci"

containere_mare.jpgAutorităţile publice au, începând din acest an, posibilitatea aplicării unui nou instrument economic, care are la bază principiul "Plăteşti pentru cât arunci", potrivit unei ordonanţe de urgenţă, adoptată în şedinţa de pe 12 octombrie a Guvernului. Potrivit unui comunicat al Executivului, acest instrument este implementat de mare parte dintre statele europene cu scopul de a încuraja reciclarea deşeurilor, acolo unde este fezabil din punct de vedere tehnic, economic şi al protecţiei mediului.

Luni, 10 Octombrie 2016

Florești, cea mai mare comună din România, va avea un Serviciu propriu de evidență a persoanelor

Începând cu data de 17 octombrie, cea mai mare comună din România - Florești, județul Cluj, va dispune de un Serviciu public local propriu de evidență a persoanelor, un proiect al autorităților locale sprijinit atât de Consiliul Judeţean Cluj, prin adoptarea legislației de modificare a arondării, cât și de instituția sa subordonată - Direcţia Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj care are în derulare un amplu program de sprijinire a iniţiativelor în localităţile în care nu funcţionează servicii de evidenţă a persoanelor.

kronemag

Marti, 04 Octombrie 2016

ANFP se reorganizează ca urmare a înfiinţării Institutului Naţional de Administraţie

anfp.jpgAgenţia Naţională a Funcţionarilor Publici va fi reorganizată ca urmare a înfiinţării Institutului Naţional de Administraţie (INA), o parte dintre atribuţiile ANFP fiind preluate de INA. În acest sens, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a pus în consultare publică un proiect de hotărâre a Guvernului pentru modificarea şi completarea HG 1.000/2006 privind organizarea şi funcţionarea ANFP.

Marti, 04 Octombrie 2016

Parcurile industriale din Oradea sunt promovate la Târgul de investiţii şi imobiliare de la Munchen

Cele trei parcuri industriale din Oradea sunt promovate, în perioada 4-6 octombrie, la cel mai mare târg de investiţii şi imobiliare din Europa, Expo Real 2016, ce are loc la Munchen, a anunţat Florina Fofiu, purtător de cuvânt al Agenţiei de Dezvoltare Locală (ADLO), administratorul parcurilor. Oradea este reprezentată de Delia Ungur, directorul ADL Oradea, Liana Boangiu, managerul de resurse umane din cadrul societăţii şi Dacian Palladi, city managerul municipiului Oradea.<<<  Pagina 2 / 348  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter