Home Despre noi Staff Contact

Premiile de Excelenta Administratie.ro

Conferinţa Naţională de Management Modern în Administraţie


ADMINISTRATIE PUBLICA CENTRALA
ADMINISTRATIE PUBLICA LOCALA
MULTIMEDIA

Centrul Municipal de Colectare Iasi


Miercuri, 07 Decembrie 2016

Lucrările la centura de ocolire a municipiului Satu Mare încep în mai 2017

centura2.jpgLucrările la centura de ocolire a municipiului Satu Mare sunt programate să înceapă în luna mai 2017, a anunţat prefectul Radu Bud, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii firmei executante. Potrivit sursei citate, prima întâlnire dintre autorităţi şi reprezentanţii consorţiului Itinera, care au câştigat licitaţia, a fost una de prezentare a echipei de constructori, respectiv de informare privind calendarul lucrărilor.

Miercuri, 07 Decembrie 2016

Prefectura Covasna a câştigat procesul cu primarul Antal Arpad, care a contestat o amendă de 10.000 de lei

Prefectura Covasna a câştigat procesul intentat de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a contestat în instanţă amenda de 10.000 de lei primită anul trecut pentru nesoluţionarea la termen a cererilor depuse pe Legea 10/2001, privind restituirea imobilelor naţionalizate. Prefectul Sebastian Cucu a declarat că Tribunalul Covasna a pronunţat recent o sentinţă definitivă şi irevocabilă în acest caz, iar organele fiscale vor trebui să o pună în aplicare.

Primaria Giurgiu

Duminica, 04 Decembrie 2016

Marius Bostan: "Se estimează că în 2018 vor vizita Alba Iulia câteva milioane de turişti"

Câteva milioane de turişti şi o mie de primari vor vizita, potrivit unei estimări, în 2018, când se va împlini 100 de ani de la Marea Unire, municipiul Alba Iulia, oraş în care se implementează proiectul pilot "Alba Iulia Smart City 2018", a declarat fostul ministru al comunicaţiilor Marius Bostan, în cadrul conferinţei desfăşurate la Universitatea "1 Decembrie 1918", manifestare la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai unor companii care au anunţat că se vor implica în proiect.

Luni, 28 Noiembrie 2016

ADR Vest lansează patru apeluri de proiecte în decembrie

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest va lansa în luna decembrie patru apeluri de proiecte pentru sprijinirea eficienţei energetice, îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale şi pentru sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Votez pentru sanatate

Luni, 21 Noiembrie 2016

Reprezentanţii mediului de afaceri din Coreea de Sud sunt interesaţi de oportunităţi de business în judeţul Maramureş

Reprezentanţii Asociaţiei "Open Bridge Consortium" din Cluj Napoca şi directorul Centrului de business Coreean din Frankfurt- SBC(Small & Medium Business Corporation), Hyunsu Ku, s-au întâlnit cu autorităţile judeţene şi locale pentru a analiza oportunităţile de colaborare pe plan economic în regiunea de Nord Vest, potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului judeţul Maramureş.

Miercuri, 16 Noiembrie 2016

Oferta turistică a judeţului Covasna a fost testată de reprezentanţii mai multor agenţii de turism

Reprezentanţii mai multor agenţii de turism din Bucureşti au petrecut câteva zile în judeţul Covasna, la invitaţia Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului, pentru a testa oferta turistică a zonei. La acest infotrip au participat reprezentanţi ai 14 agenţii de turism şi organizatori de evenimente pentru corporaţii, iar programul a cuprins cele mai importante destinaţii turistice, puncte de cazare de referinţă, dar şi activităţi care conturează profilul judeţului Covasna, cum ar fi vizitarea unor conace, a unei fabrici de îmbuteliere a apei minerale, ateliere meşteşugăreşti şi gospodării rurale unde se prepară pâine tradiţională pe vatră sau kürtőskalács (colac secuiesc glazurat cu zahăr ars -n.r) .

focality

Marti, 15 Noiembrie 2016

Sondaj privind modul de cheltuire a banilor de către cetăţenii din judeţul Covasna

banii.jpgFundaţia Comunitară Covasna va realiza un sondaj în rândul cetăţenilor judeţului pentru a afla modul în care aceştia îşi cheltuiesc banii, datele urmând să fie folosite în cadrul unei campanii ce are ca scop promovarea produselor şi serviciilor locale.
Directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, a declarat luni că sondajul va fi realizat pe parcursul lunii, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Universităţii Sapientia din Miercurea Ciuc şi a făcut un apel către cetăţeni să completeze chestionarul postat pe internet (https://goo.gl/forms/bIN6Q4jcYRyVJVdj2) şi să îl trimită pe adresa de email hka@hka.ro până pe data de 30 noiembrie, precizând că participanţii vor avea posibilitatea de a câştiga prin tragere la sorţi un premiu de 1000 de lei.

Luni, 14 Noiembrie 2016

Cinci orașe din România vor să-și reducă emisiile de CO2 cu până la 40%, până în 2030

Municipiile Alba Iulia, Roman, Focșani, Făgăraș și Roșiorii De Vede s-au angajat să ia măsuri pentru reducerea emisiilor de CO2 cu procente cuprinse între 20 și 40%, până în anul 2030, prin intermediul proiectului "Orașe Verzi - Regiuni Verzi", a anunțat Terra Mileniul III, organizația care, de altfel, implementează acest program.

kronemag

Joi, 10 Noiembrie 2016

Fundaţia Baia Mare 2021 şi-ar putea continua activitatea sub o altă denumire

Primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob, a propus, la şedinţa Consiliului Local, necesitatea susţinerii Fundaţiei Baia Mare 2021 şi angrenarea acesteia în toate proiectele culturale viitoare, însă sub un alt nume.

Joi, 03 Noiembrie 2016

Mai multe localităţi au renunţat la banii repartizaţi de CJ Covasna pentru echilibrarea bugetelor locale

covasna_cj.jpgMai multe localităţi din judeţul Covasna au renunţat la banii repartizaţi de Consiliul Judeţean pentru echilibrarea bugetelor locale, cedându-i în favoarea celor aflate în dificultate financiară.
Consiliul Judeţean Covasna a repartizat unităţilor administrativ teritoriale suma de 310.000 de lei, reprezentând cota de 20% din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură pe anul 2016, banii fiind alocaţi pe 'principiul solidarităţii'. Practic, Consiliul Judeţean a avut în vedere ca nicio localitate să nu primească mai puţin de 20.000 de lei cumulat cu cota repartizată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.Pagina 1 / 348  >>>


Newsletter


Editorial
București - falimentul administraţiei locale
kivu_mircea.jpg
Un editorial de Mircea Kivu, publicat în ziarul "România Liberă" Citeste


Analiza
Ghid de Reciclare: Reciclarea se învață!
Să recunoaștem, sortarea și reciclarea deșeurilor pe care le generăm acasă nu face neaparat parte din obiceiurile noastre. Pe de altă parte, este un obicei care se cultivă cu mare grijă în țările europene și nu numai. Reciclarea înseamnă un mediu mai curat și reintrarea unor resurse numite materii prime secundare - adică sticlă, hârtie, metal sau textile reciclate - în circuitul economic. Citeste


Interviu
Luminița Chivu (INCE): "România nu are prea mulți salariați în sectorul public, ci prea puțini în sectorul privat"
chivu_luminita.jpg
Problema României nu este neapărat aceea că sunt prea mulți salariați în sectorul public, ci faptul că sunt prea puțini angajați în sectorul privat și mulți dintre aceștia sunt plătiți cu salariul minim, care este foarte scăzut, a declarat într-un interviu pentru Agerpres, Luminița Chivu, director general al Institutului Național de Cercetări Economice "Costin C. Kirițescu" (INCE), din subordinea Academiei Române. Citeste


Compania saptamanii
Iulian Mangalagiu, BRIKSTON: "Vrem ca şi în 2016 să păstrăm ritmul anilor precedenţi, în care am lansat în medie cinci produse noi pe piaţă"
mangalagiu_iulian.jpg
2016 se anunţă un an foarte important pentru compania Brikston din punct de vedere al extinderii gamei de produse, atât prin completarea paletelor de nuanțe și texturi, dar și prin realizarea unor produse noi, care să ofere calitate superioară la prețuri extrem de competitive. "Ceea ce ne interesează pe noi, la BRIKSTON, în primul rând este calitatea crescută. Investim permanent în tehnologie și punem accent crescut pe inovație. Întotdeauna încercăm să fim în poziția consumatorului atunci când acesta își propune să facă o achiziție de materiale de construcții. Este o alegere pe care nu poți să nu o respecți și să o onorezi", afirmă Iulian Mangalagiu, directorul general al BRIKSTON SA. Citeste


Eveniment
Conferinţa Naţională Urban Concept a reunit la Predeal peste o sută de arhitecți și specialiști din domeniu
urbanconcept_2016_1.jpg
Oameni şi Companii, editorul portalulului EuroUrbanism.ro, a organizat în perioada 17-19 martie, la Predeal, cea de-a XVI-a ediţie a Conferinţei Naţionale Urban Concept- dezvoltare urbană modernă în România. Citeste

agerpres.ro

Semnal Editorial
Raportul anual Administratie.ro 2015 este acum disponibil pentru descărcare gratuită!
Echipa redacţională a portalului Administratie.ro are plăcerea să anunţe finalizarea Raportului anual pe 2015, o sinteză a celor mai importante evenimente, proiecte şi declaraţii de anul trecut în domeniul administrației publice. Raportul Administratie.ro 2015 a apărut ca rezultat al interacțiunii dintre portalul Administratie.ro și cititorii săi, în covârșitoare parte reprezentanți ai instituțiilor publice din România. Citeste

Vizitatori
counter