Satu Mare: Proiecte de peste 26 milioane euro, selectate pentru a primi finanţare prin POR

Peste 20 de fişe de proiecte întocmite de Primăria municipiului Satu Mare pentru finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional (POR) au fost selectate şi urmează să fie implementate, a anunţat primarul Kereskenyi Gabor.

Potrivit edilului, pentru unele din proiectele incluse în Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă au fost semnate deja contractele de finanţare, iar altele urmează să fie semnate la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Aici intră cinci pachete de piste de biciclişti, este vorba de achiziţie de autobuze hibride, de reabilitarea unor instituţii de învăţământ – în suma care ne-a fost alocată cred că vor fi două grădiniţe şi o şcoală, intră Piaţa Libertăţii, deci Centrul Vechi, dorim să facem pietonizarea şi infrastructura la Turnul Pompierilor. Aici mai intră Centrul Nou împreună cu pasarela pietonală şi ciclistă, respectiv la intersecţia Crinul acel pasaj suprateran tot integrat cu piste de biciclete. Mai intră reabilitarea zonelor degradate, cum ar fi lacul Cubic, malul Someşului între cele două poduri“, a afirmat Kereskenyi.

Cel mai probabil în acest an vor fi organizate licitaţiile şi vor fi începute unele lucrări.

Valoarea totală a proiectelor ce vor fi implementate este de 26,6 milioane euro. Din totalul sumelor, 85% sunt alocate de Uniunea Europeană, 13% reprezintă fonduri guvernamentale, iar contribuţia proprie a municipiului este de doar 2%. AGERPRES