Şapte primării din Harghita nu au trimis la ANFP proiectele de organigramă

Doar şapte primării din Harghita nu au trimis, încă, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici proiectele de organigrame de personal, în vederea avizării, potrivit noilor norme de Guvern. Prefectul Harghitei, Ladanyi Laszlo-Zsolt, a declarat, marţi, că proiectele de organigrame sunt avizate sau se află în curs de avizare pentru majoritatea primăriilor din judeţ.

Singurele care nu s-au conformat încă, dar se încadrează în termenul stabilit de Guvern, sunt primăriile din Atid, Ciumani, Cârţa, Plăieşi de Jos, Corbu, Cozmeni şi Mădăraş. refectul a precizat că acestea au fost avertizate marţi, să trimită în timp util organigramele la ANFP, în caz contrar fiind pasibile de sancţiuni.

Una dintre primăriile harghitene care a primit deja avizul ANFP este Miercurea Ciuc, consiliul local urmând să se întrunească miercuri în şedinţă extraordinară, pentru aprobarea organigramei. Viceprimarul municipiului, Antal Attila, a declarat marţi că 55 de posturi vor fi desfiinţate, atât din aparatul propriu al municipalităţii, cât şi din instituţiile subordonate. Viceprimarul a subliniat că cele mai mari probleme sunt la instituţiile de cultură care, în opinia sa, nu vor mai lucra la nivelul la care au făcut-o până acum. El a dat exemplul Ansamblului Naţional Secuiesc Harghita, de unde vor pleca şapte angajaţi, unii fiind chiar instrumentişti, al Muzeului Secuiesc, unde se desfiinţează şase posturi sau al Teatrului municipal, de unde vor pleca patru persoane.

Antal Attila a explicat că maestrul de lumini va fi disponibilizat şi munca lui va fi preluată de maestru de sunet sau că la o instituţie de spectacole va trebui să plece casiera şi e nevoie de reorganizare pentru ca cineva să încaseze bani pe bilete. Viceprimarul recunoaşte, însă, că în primăriile din alte reşedinţe de judeţ sunt probleme mult mai serioase şi şi-a exprimat speranţa că municipalitatea va reuşit să facă faţă acestei reorganizări. Noua organigramă a Primăriei Miercurea Ciuc va fi supusă aprobării Consiliului Local în cursul zilei de miercuri. AGERPRES