Salarii neachitate de trei luni la Primaria Aninoasa

Functionarii din Primaria Aninoasa, oras din Valea Jiului, nu si-au mai primit salariile de trei luni de zile, motiv pentru care inspectorii de la Serviciul de impozite si taxe au ajuns sa umble din casa in casa pentru a-i convinge pe cetateni sa-si achite obligatiile restante la bugetul local.
“Primaria Aninoasa se afla intr-un colaps financiar total. Functionarii lucreaza de trei luni fara sa-si fi primit salariile, dar in Valea Jiului nu exista alternative in ceea ce priveste alte locuri de munca, in afara institutiilor publice, invatamant, sanatate sau Compania Huilei. Gradul de colectare a impozitelor locale este de aproximativ 50%, acum, in luna octombrie”, a declarat, joi, viceprimarul orasului Aninoasa, Mihai Nistor.

Potrivit acestuia, dupa discutiile purtate de functionari cu datornicii la bugetul local, Primaria a inceput sa le trimita restantierilor somatii de plata a impozitelor pe cladiri si terenuri. In unele cazuri autoritatile au decis sa se treaca la executari silite pe salariile sau pensiile acelor cetateni care realizeaza venituri din aceste surse.


“Sunt oameni care nu si-au achitat impozitele locale din anul 2005”, a precizat Nistor. In vederea cresterii gradului de colectare a impozitelor pe terenuri si cladiri, Consiliul Local Aninoasa va analiza, in sedinta de saptamana viitoare, un proiect de hotarare prin care se intentioneaza realizarea unei asocieri cu Compania Posta Romana, astfel incat cetatenii sa isi poata onora obligatiile catre bugetul local si prin intermediul oficiilor postale de pe raza localitatii. AGERPRES