S-a aprobat planul primului mall din Satu Mare

Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat, in sedinta de pe 26 februarie, planul urbanistic zonal pentru construirea primului mall din oras, a unei piscine acoperite si a unui parc acvatic.

Beneficiarul acestui plan, SC Magnum Investitii Imobiliare SRL Bucuresti, se angajeaza sa construiasca pe Drumul Careiului o cladire care sa cuprinda mai multe magazine universale, de tip “mall”, 1.030 de locuri de parcare, o sala polivalenta cu 5.000 de locuri si o zona verde.

In planul aprobat de consilieri este inclusa si o piscina acoperita, care urmeaza sa fie realizata printr-un program al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei. Totodata, in cadrul sedintei s-a aprobat planul urbanistic zonal pentru Parcul Turistic Sanaqua, la marginea municipiului Satu Mare. Terenul unde va fi infiintat acest parc are o suprafata de 19 hectare si a fost cumparat de un grup de firme care vor finanta atat lucrarile, cat si proiectul.

Proiectul prevede mai multe zone functionale: hidroterapie (ce include si un minihotel), strand cu mai multe bazine acoperite si descoperite, o zona sportiva, o zona comerciala, mai multe zone verzi, amenajari de agrement, precum si mai multe parcari, hoteluri si pensiuni. Lucrarile vor incepe in lunile martie, aprilie.