Robert Negoiţă: “Sper să ajungem repede în instanţă şi să-mi dovedesc nevinovăţia”

negoita_robert_1.jpgPrimarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat joi, la ieşirea de la DNA, că este cercetat pentru fapte care au legătură cu perioada când se ocupa cu managementul privat, el manifestându-şi speranţa că dosarul va ajunge cât mai repede în instanţă, pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

”Sper să ajungem cât mai repede în instanţă cu acest dosar şi să dovedesc acolo nevinovăţia. Este vorba despre nişte fapte de când erau eu în zona de management privat. Nu are nicio legătură cu activitatea mea de când fac management public sau cu demnitatea publică”, a afirmat Negoiţă, care a refuzat să spună care este acuzaţia, susţinând că acum i s-a dat o situaţie.

Întrebat dacă mai candidează pentru un nou mandat, având în vedere că acum are calitatea de suspect, el a precizat: ”Mi-am anunţat intenţia de a candida. (…) Păi asta e calitatea din 2009. Nu aş fi candidat deci acum patru ani, nici în 2008 la parlamentare”. El a mai spus că nu crede că acest dosar îi va afecta cariera politică.

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Robert Negoiță, la data faptelor administrator al unor societăți comerciale, cu privire la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2005 – 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, Robert Negoiță a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei. AGERPRES