Reprezentantii Primariei Miercurea Ciuc, absenti de la manifestarile dedicate Zilei Drapelului National

Ziua Drapelului National a fost sarbatorita, la Miercurea Ciuc, in absenta reprezentantilor primariei municipiului, chiar daca acestia au fost invitati din timp la manifestari.
Drapelul Romaniei a fost sfintit la Catedrala Episcopala Ortodoxa din Miercurea Ciuc, dupa care a fost inaltat pe catargul din Piata Tricolorului, in acordurile Imnului national. La ceremonialul militar si religios a luat parte conducerea Prefecturii Harghita, a Consiliului Judetean, reprezentanti ai unitatilor militare din judet, precum si sefi ai serviciilor deconcentrate, dar niciun reprezentant al Primariei Miercurea Ciuc, chiar daca Prefectura Harghita a trimis o invitatie in acest sens de aproximativ o saptamana.

Nici primarul Raduly Robert si nici purtatorul de cuvant al municipalitatii, viceprimarul Antal Attila, nu au putut fi contactati pentru a afla motivul absentei reprezentantilor primariei de la manifestari. Nu este pentru prima data cand Primaria Miercurea Ciuc ignora sarbatorile oficiale romanesti. In primul an al mandatului sau, primarul Raduly Robert a uitat sa pavoazeze orasul cu tricolorul romanesc, iar in acest an, de Ziua Independentei, municipalitatea a depus o coroana de flori cu panglica de doliu.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Harghita, Bunta Levente, a vorbit despre cinstirea drapelului national si despre faptul ca el stabileste locul natiunii romane intr-o Europa unita, dar a evitat sa sarute steagul ce urma sa fie ridicat pe catarg, asa cum au facut prefectul Constantin Strujan sau seful Brizarii Teritoriale de Vanatori de Munte, gen. Vasile Barea.