Reforma electorala revine in actualitate

Asociatia Pro Democratia anunta lansarea propunerii sale de Cod Electoral – propunere elaborata de expertii sai si care contine o serie de solutii pentru reformarea legislatiei in domeniul electoral, inclusiv introducerea scrutinului uninominal.
Propunerea de Cod Electoral, disponibila si pe www.apd.ro, inglobeaza, intr-un document unic, texte referitoare la organizarea si desfasurarea alegerilor – locale, parlamentare, prezidentiale si, ca element de noutate, cele pentru Parlamentul European – precum si organizarea referendumului. Proiectul de Cod Electoral mai contine reglementari care ar garanta corectitudinea actului votarii, ar spori eficienta si credibilitatea organismelor electorale, ar creste transparenta in domeniul finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale.

Asociatia Pro Democratia saluta, totodata, infiintarea Comisiei Comune a Camerei Deputatilor si a Senatului pentru eleborarea propunerilor legislative privind alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, a Presedintelui, alegerea autoritatilor administratiei publice locale, finanatarea campaniilor electorale si alegerea europarlamentarilor si isi exprima speranta intr-o colaborare eficienta cu membrii acestei Comisii. In acest sens, Presedintele APD – dnul Cristian Pirvulescu, a adresat o scrisoare presedintilor PD, PNL, PSD, UDMR si PC, prin care invita partidele politice parlamentare sa ia in cosiderare propunerea de Cod Electoral elaborat de Asociatia Pro Democratia.