Referendum pentru solicitarea unui credit local la Vaslui

marian-dan.jpgPresedintele filialei teritoriale PNL Vaslui, deputatul Dan Marian, a solicitat Primariei si Consiliului Local declansarea procedurilor pentru organizarea unui referendum, astfel incat vasluienii sa isi poata exprima punctul de vedere cu privire la solicitarea creditului bancar de 400 de miliarde lei vechi pentru refacerea unor lucrari de infrastructura.
Decizia de solicitare a unui referendum a fost luata dupa ce consilierii PSD si PRM au anuntat ca vor bloca toate proiectele de hotarari, timp de trei sedinte consecutiv, astfel incat Consiliul Local sa poata fi dizolvat. Deputatul Dan Marian a anuntat ca, in cazul in care vasluienii isi vor exprima in cadrul referendumului acordul contractarii creditului, atunci consilierii PNL vor vota fara probleme acest proiect. Mai mult, consilierii PNL vor sustine fara rezerve orice proiect de hotarare care este legat de cofinantarea unor proiecte de investitii in municipiul Vaslui.

Scandalul aparut in cadrul Consiliului Local Vaslui s-a declansat dupa ce consilierii Aliantei D.A. au respins, in doua sedinte consecutiv, proiectul de hotarare privind solicitarea unui credit de 400 de miliarde de lei vechi pentru refacerea drumurilor, aductiunilor cu apa, canalizare si amenajarea unor parcari din municipiul Vaslui.