Protocolul de înfiinţare a primului Centru de Excelenţă în Fotbal din România, semnat de FRF şi Primăria Târgu Mureş

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, şi viceprimarul municipiului Târgu Mureş, Peti Andras, au semnat marţi protocolul de înfiinţare a primului Centru Regional de Excelenţă în Fotbal din cele opt prevăzute în Planul strategic de dezvoltare a fotbalului din România pentru următorii 5 ani.

“Astăzi, la Târgu Mureş are loc semnarea înfiinţării primului centru regional de excelenţă din cele opt, astfel încât nu pot decât să mă bucur, să-i felicit pe reprezentanţii autorităţii locale din Târgu Mureş fiindcă s-au implicat activ, s-au mişcat mult mai repede decât alte autorităţi locale şi, în acelaşi timp, ne-au pus la dispoziţie toate condiţiile necesare înfiinţării acestui centru regional de excelenţă, care în mod cert va reprezenta unul dintre cele opt centre regionale pe care le veţi vedea gata până în 2018, care vor da cei mai buni jucători pentru fotbalul românesc. Cam acesta este proiectul amplu pe care-l punem astăzi în faţa dumneavoastră şi ne bucurăm că acest proiect începe cu Târgu Mureş, un oraş cu tradiţie în fotbalul românesc şi în mod cert acest centru va fi unul de referinţă fiindcă la urma urmei ne dorim ca asemenea centre să se poată găsi în ograda fiecărui club de fotbal din România”, a declarat Burleanu.

Preşedintele FRF a susţinut că acesta este un proiect de referinţă nu numai la nivel naţional, ci şi la nivel european, întrucât UEFA îl va multiplica de anul viitor în întreaga Europă şi îl va susţine financiar. “Noi, ca iniţiatori, pe de-o parte federaţia şi pe de altă parte autorităţile locale din Târgu Mureş putem să fim mândri de acest lucru (…) Acum două luni de zile FRF, în cadrul unei Adunări Generale, a stabilit strategia, Planul strategic de dezvoltare a fotbalului din România pentru următorii 5 ani. Acolo veţi regăsi un obiectiv strategic şi chiar primul dintre acestea şi anume calificarea echipei naţionale la următoarele trei turnee finale. Ca să putem să realizăm acest lucru, ca să avem o predictibilitate în ceea ce priveşte această calificare, inclusiv în 2020, când România va avea posibilitatea să găzduiască patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal, avem cu toţii nevoie de a investi în ceea ce înseamnă, în primul rând, infrastructura sportivă, şi în al doilea rând în ceea ce înseamnă pregătirea, şi o pregătire atentă şi la cel mai înalt nivel în ceea ce priveşte activitatea la nivel de copii şi juniori”, a arătat preşedintele FRF.

Răzvan Burleanu a precizat că de aceea federaţia şi-a asumat obiectivul ca până în 2018 să deschidă opt centre regionale de excelenţă, opt academii de fotbal iniţiate de federaţie împreună cu autorităţile locale din România, ca la final să fie asigurate cele mai bune condiţii de pregătire pentru cei mai talentaţi jucători români. Pentru Centrul de Excelenţă de la Târgu Mureş procesul de selecţie a copiilor s-a încheiat, iar într-o lună vor fi cunoscuţi antrenorii Centrului de Excelenţă în Fotbal. AGERPRES