Protest al patronilor din Sfantu Gheorghe fata de starea dezastruoasa a drumului de centura

Patronii mai multor firme din municipiul Sfantu Gheorghe au semnat un protest comun fata de starea dezastruoasa a drumului de centura din Lunca Oltului, document pe care l-au adresat autoritatilor locale si conducerii Ministerului Transporturilor cu cererea de a fi reparat in regim de urgenta.
Acest drum de centura, care face legatura cu judetele Harghita si Brasov, este plin de gropi, iar soferii care se aventureaza in zona in necunostinta de cauza isi distrug masinile. Cele 14 firme care isi desfasoara activitatea pe platforma industriala din Lunca Oltului se plang de faptul ca afacerile lor sunt in declin pentru ca partenerii din tara si strainatate ii ocolesc din cauza acestui drum.

Patronii firmelor sunt cu atat mai nemultumiti cu cat platesc anual miliarde de lei impozite si taxe catre stat si catre bugetul local, printre care si o taxa de drum, si au pretentia sa li se asigure conditii care sa le permita sa supravietuiasca, daca nu sa le inlesneasca succesul in afaceri. In opinia acestora, vinovate de stare dezastruoasa a drumului ce masoara numai trei kilometri sunt autoritatile locale care ”isi ascund incompetenta in spatele lipsei de bani”.

Protestatarii cer repararea urgenta a drumului si avertizeaza ca, in caz contrar, il vor actiona in judecata pe administratorul acestuia. Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos, este de acord ca drumul de centura este “rusinea orasului”, dar sustine ca repararea lui nu intra in atributiile autoritatilor locale, fiind un drum national. Acesta a mai adaugat ca va avea, la Bucuresti, o intrevedere cu vicepremierul Marko Bela, in cadrul careia ii va solicita sa intervina pentru alocarea fondurilor necesare repararii drumului.
In urma cu aproape o luna, ministrul delegat in cadrul Ministerului lucrarilor publice, Laszlo Borbely, care a vizitat municipiul Sfantu Gheorghe, a promis ca va directiona bani in aceasta zona pentru repararea drumurilor, aratand ca, asemenea altor judete din Transilvania, Covasna a fost vitregita de toate guvernarile de pana acum in ce priveste fondurile de dezvoltare durabila.