Propunere de gratuitate la transportul public în municipiul Arad pentru preşcolari şi elevi

Primăria Arad a publicat un proiect care prevede acordarea de gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru preşcolari şi elevi, dar şi pentru toţi pensionarii care au un venit mai mic de 1.200 de lei, în timp ce studenţii vor avea reduceri la abonamente, propunerea urmând să fie supusă votului în Consiliul Local Municipal.

Proiectul propus de Primăria Arad şi publicat la transparenţă decizională, pe site-ul instituţiei, până la mijlocul lunii martie prevede că preşcolarii şi elevii vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public, dacă nu au absenţe repetate de la cursuri.

Şi studenţii din învăţământul superior acreditat ar urma să beneficieze de o reducere de 50% din preţul abonamentului lunar.

Totodată, de gratuitate ar urma să beneficieze toţi pensionarii, indiferent de vârstă, dacă au un venit mai mic de 1.200 de lei pe lună. Pensionarii ale căror venituri depăşesc această sumă ar urma să plătească jumătate din preţul abonamentului.

“Estimăm costuri anuale, pentru aceste facilităţi suplimentare, de 1,2 milioane de lei. Proiectul va fi supus votului în Consiliul Local Municipal la finalul perioadei în care se află publicat la transparenţă şi după eventualele modificări ce pot fi aduse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

În prezent, pensionarii din Arad beneficiază de transport public gratuit doar dacă au peste 70 de ani, iar elevilor li se decontează jumătate din preţul abonamentului lunar pentru tramvaiele şi autobuzele din municipiu, adică 45 de lei din preţul de 90 de lei. AGERPRES