Proiectul de modernizare a drumului de centură al municipiului Galaţi va fi depus la Ministerul Fondurilor Europene

Proiectul de reabilitare şi modernizare a drumului de centură al municipiul Galaţi, în valoare de 30 milioane de euro, va fi depus la Ministerul Fondurilor Europene până pe 28 decembrie, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. Potrivit acestuia, Consiliul Local Galaţi, întrunit în şedinţă extraordinară, a aprobat trei hotărâri referitoare la ultimele etape procedurale ale pregătirii proiectului de extindere şi modernizare a variantei ocolitoare a municipiului Galaţi.

”Sunt ultimele măsuri pe care trebuia să le ia Consiliul Local în ceea ce priveşte drumul de centură. Sper să fie ultimele la nivel procedural. Indicatorii tehnico-economici, pe care Primăria Galaţi trebuia să îi asume, au fost aprobaţi pentru că vor mai fi lucrări neeligibile pe care primăria îşi asumă că le va realiza. Mă refer la partea de canalizare, acolo unde se impune, sau la cote de participare, deoarece, fiind într-un parteneriat, vom fi şi noi prinşi cu anumite sume. Alt subiect a fost legat de o suprafaţă de 69.000 metri pătraţi, care în primă fază fusese omisă la transferarea către Consiliul Judeţean”, a spus Pucheanu.

Drumul care face obiectul proiectului a fost transferat din patrimoniul Consiliului Local în cel al Consiliului Judeţean Galaţi, pentru a fi inclus în categoria drumurilor judeţene, deoarece Consiliul Judeţean are posibilitatea de a obţine cele 30 milioane de euro în cadrul unui program de finanţare europeană pentru modernizarea drumurilor judeţene.

”În momentul de faţă, din punct de vedere al terenului şi indicatorilor tehnico-eonomici suntem acoperiţi. Proiectul tehnic este şi el gata. Mai sunt mici aspecte care trebuie puse la punct pentru ca acest proiect să fie trimis către Ministerul Fondurilor Europene pentru a fi evaluat. Avem din ce în ce mai mult certitudinea că pe data de 28 decembrie proiectul va fi depus într-o formă eligibilă pentru obţinerea finanţării de 30 milioane euro pentru reabilitarea şi modernizarea centurii Galaţiului”, a mai spus Pucheanu. AGERPRES