Proiecte de peste 230 milioane de lei prin PNDL, cofinanţate de Consiliul Judeţean Suceava

Proiecte aprobate la finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017 – 2020, în valoare totală de 232 milioane de lei, vor primi bani de la Consiliul Judeţean Suceava pentru implementare, a anunţat şeful instituţiei, Gheorghe Flutur.

Este vorba despre nouă proiecte pentru care CJ Suceava a aprobat în ultima şedinţă a deliberativului suma de 7,92 milioane de lei, din care cofinanţarea cea mai mare, de 1,4 milioane de lei, are ca destinaţie modernizarea drumului judeţean Teşna – Coşna, valoarea totală a investiţiei fiind de 26,75 milioane de lei.

Printre proiectele mai mari ce vor fi realizate prin PNDL în exerciţiul financiar 2017 – 2020 se mai numără modernizarea drumurilor judeţene Vultureşti – Hârtop, cu o cofinanţare de 1,29 milioane de lei, respectiv Mălini – Slatina – Găineşti, cu 1,25 milioane de lei.

Totodată, se vor moderniza drumurile judeţene Urecheni – Timişeşti – Boroaia, Văleni – Stânişoara – Iesle – limita cu judeţul Neamţ, Panaci – Bilbor, Rădăuţi – Frătăuţii Vechi – Frătăuţii Noi – Bilca – Vicovu de Sus şi Panaci – Glodu.

Flutur a precizat că documentaţiile tehnico-economice pentru aceste investiţii au fost depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale în vederea semnării contractelor de finanţare.

Tot prin PNDL se va implementa proiectul ce vizează extinderea corpului de clădire la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Sf. Andrei” din Gura Humorului, în valoare totală de 4,78 milioane de lei. AGERPRES