Proiecte de peste 2 miliarde de lei derulate în judeţul Suceava, anunţă prefectul Mirela Adomnicăi

În judeţul Suceava se află în derulare proiecte în valoare de peste 2 miliarde de lei, care au ca titular primării şi entităţi private din 107 UAT-uri, a declarat prefectul Mirela Adomnicăi. Potrivit acestuia, centralizarea s-a făcut în baza datelor transmise de către primării, cu excepţia a şapte UAT-uri, dintr-un total de 114, care nu au finalizat procedurile de achiziţie.

Cele mai multe proiecte, 484, sunt finanţate din fonduri naţionale cu 1.351 miliarde de lei, prin PNDL 1 şi 2, dar şi din alte surse, precum Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Prefectul a spus că, din totalul de 788 de proiecte în derulare, 130 sunt proiecte cu fonduri europene în valoare de 576.858 de milioane de lei, iar 172 proiecte finanţate de la bugetele locale cu 220.429 milioane de lei.

Cele mai multe obiective finanţate prin PNDL, 234, vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, urmate de cele vizând reabilitare şi modernizare drumuri şi extindere, reabilitare şi modernizare a sistemelor de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei.

Prefectul a subliniat că nu există întârzieri în efectuarea plăţii lucrărilor la aceste proiecte. “Nu sunt înregistrate întârzieri în ceea ce priveşte rambursarea sumelor pentru care s-au depus documente justificative”, a spus prefectul.

Totodată, Mirela Adomnicăi a spus că s-au mai depus proiecte şi se află află în execuţie prin PNDR, în valoare de 554.770 milioane de lei care vizează, în principal, construirea şi extinderea a peste 300 de kilometri de reţea de alimentare cu apă, peste 300 de reţea de canalizare, dar şi peste 120 de kilometri de drumuri.

Prefectul a subliniat că, şi în cazul proiectelor derulate prin PNDR, nu sunt probleme la rambursări, toate contractele sunt în curs de execuţie şi decontările se fac la zi. AGERPRES