Proiect turistic în valoare de 1,6 milioane euro, la Orşova

Primăria municipiului Orşova va implementa un proiect în valoare de 1,6 milioane de euro, care vizează reamenajarea turistică a centrului civic al localităţii, a declarat primarul Ion Manea.

Potrivit sursei citate, cu suma respectivă – provenind de la bugetul de stat, bugetul local şi parţial din fonduri nerambursabile – se va moderniza partea centrală a urbei, situată pe malurile Golfului Cerna, unde au fost deja investite, în modernizarea falezei şi a portului fluvial, aproximativ zece milioane de euro.

“Este un proiect ambiţios care va contribui la înscrierea oraşului nostru în circuitul turistic dunărean european. Datorită acestuia vom pune în valoare şi vor căpăta destinaţie turistică biserica romano-catolică, piaţa agro-alimentară şi Mănăstirea ortodoxă Sf.Ana”, a precizat Manea.

Edilul Orşovei a mai arătat că, în zona de promenadă, vor fi amplasate mai multe fântâni arteziene şi ţâşnitori, iar zonele de agrement din partea de est a oraşului vor fi reabilitate, trotuarele fiind pietruite cu granit, iar spaţiile verzi împădurite cu arbuşti ornamentali şi statui. “Odată cu finalizarea acestui proiect vom da o altă înfăţişare oraşului, mai ales că, în paralel, vom promova şi un proiect în valoare de opt milioane lei pentru modernizarea Insulei Pescăruşul şi a Parcului Dragalina”, a afirmat Manea. AGERPRES