Proiect pentru interzicerea animalelor de povară în cartierele de case din Târgu Mureş

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat că va iniţia un proiect de hotărâre de interzicere a creşterii animalelor de povară în cartierele de case.

Voi iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care să se interzică ca în cartierele de case să se crească animale de povară. Poţi să ţii câini, iepuri, porc spions, ce doreşti, dar cal şi căruţă nu mai acceptăm în cartierele de case, aşa cum este şi Valea Rece (locuit exclusiv de romi, n.r.). Ambiţia noastră este să punem la punct acest cartier, să dărâmăm cocioabele şi să construim case. Şi atunci nu are nimeni ce să mai caute cu căruţa. Acum cu căruţa se merge la furat. E folosită într-un singur scop: vine cu baloţi de lucernă. Credeţi că îi cumpără de la supermarket? Nu, îi ia de la oameni“, a arătat Dorin Florea.

Edilul a precizat că în baza unei finanţări de circa un milion de euro, în cartierul Valea Rece vor fi demolate 10 cocioabe, care sunt construite ilegal, iar în locul acestora se va construi un ansamblu cu 10 apartamente. AGERPRES