Proiect in valoare de 55 de milioane de lei din fonduri Regio in judetul Calarasi

Reprezentanti ai Consiliului Judetean Calarasi si ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia au semnat, marti, contractul de finantare privind modernizarea si reabilitarea DJ 303, pe tronsonul Calareti – Valea Argovei, proiect in valoare totala de peste 55 de milioane lei, din fonduri Regio.

Beneficiarul proiectului este Consiliul Judetean Calarasi, fiind cel de-al treilea contract de finantare din Programul Operational Regional 2007 – 2013, de la nivelul judetului. Cele peste 13 milioane de euro atrase prin intermediul Regio vor fi folosite pentru reabilitarea si modernizarea a 24,7 kilometri de drum judetean, durata de implementare a proiectului fiind de 31 de luni.

“In prezent, transportul se realizeaza cu costuri ridicate, pe un drum partial modernizat, cu doua benzi de circulatie cu imbracaminte degradata si capacitate de circulatie redusa, care nu corespunde cerintelor de trafic rutier actuale si de perspectiva, cu implicatii directe negative asupra sigurantei circulatiei. Tronsonul din DJ 303 ce va fi reabilitat si modernizat cu fonduri Regio va facilita accesul la reteaua nationala de infrastructura rutiera, contribuind astfel la scoaterea din izolare si cresterea accesibilitatii unor zone cu potential turistic si piscicol exploatat necorespunzator”, a declarat Liviu Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia. Tronsonul din DJ 303 propus modernizarii si reabilitarii faciliteaza accesul la reteaua nationala, facand legatura cu autostrada A 2 si cu drumul national DN 3 Bucuresti – Calarasi. AGERPRES