Proiect european de peste 3,5 milioane euro pentru realizarea unei zone de agrement în Dorohoi

Municipiul Dorohoi va implementa un proiect european de peste 3,5 milioane de euro pentru realizarea unei zone de agrement, se arată într-un comunicat de presă transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord- Est.

Primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu, şi directorul ADR, Vasile Asandei, au semnat contractual de finanţare prin Programul Operaţional Regional, proiectul urmând să aibă o durată de implementare de 54 de luni.

Zona de agrement urmează să se dezvolte pe o suprafaţă de 6,15 hectare, proiectul permiţând refacerea terenului degradat, dar şi crearea de facilităţi de agrement şi de petrecere a timpului liber.

“Zona ce va fi reabilitată prin proiect, cunoscută de localnici sub denumirea de ‘Polonic’, nu a beneficiat după 1990 de sprijin financiar din fonduri publice şi este într-o avansată stare de degradare, singurele intervenţii constând în demolarea unor clădiri abandonate. Ţinând cont de posibilităţile reduse de petrecere a timpului liber în localitate de către majoritatea locuitorilor municipiului Dorohoi, dar şi de suprafaţa redusă a spaţiilor verzi din municipiu, de aproximativ 16 mp/locuitor (sub media naţională şi la 60% din ţinta de 26 mp/locuitor), municipalitatea a iniţiat acest proiect, prin care se propune extinderea suprafeţei spaţiilor verzi cu aproximativ 61.500 metri pătraţi”, se arată în comunicatul ADR.

Proiectul prevede că întreaga arie va avea delimitări realizate din linii de platani, astfel încât să se realizeze zone individuale de picnic sau odihnă.

Amenajarea zonei a fost concepută cu vegetaţie înaltă, atât pe perimetrul parcului, cât şi pe marginea aleilor principale sau secundare. Un labirint verde va fi realizat din plante cu înălţimea de 1,75 – 2 metri. Mai sunt prevăzute o fântână arteziană la nivelul pavajului, compusă din 20 de jeturi verticale, un loc de joacă pentru copii şi un skatepark.

“Astfel de proiecte, completate de altele care vizează infrastructura medicală, educaţională şi socială, pot contribui cu adevărat la creşterea calităţii vieţii în oraşele regiunii” a declarat Vasile Asandei. AGERPRES