Proiect cu fonduri europene de peste 3 milioane de lei, semnat de CJ Buzău

CJ Buzău a semnat pe 4 februarie contractul de finanţare pentru proiectul “Eficientizarea energetică a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Buzău”, în valoare de 3,18 milioane de lei, finanţat din fonduri europene. Proiectul a fost accesat în cadrul Programului operaţional regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon şi are o durată de implementare de 24 de luni.

Potrivit preşedintelui CJ Petre Emanoil Neagu, obiectivul general este creşterea eficienţei energetice în clădirile rezidenţiale, clădirile publice şi sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri mari.

“În perioada 2016-2019, CJ Buzău a accesat fonduri europene de peste 70 de milioane de euro, cu acest proiect se urmăreşte creşterea eficienţei energetice a unei instituţii de învăţământ special cu peste 300 de persoane dintre care 240 de elevi, iar cofinanţarea CJ de aproape 1,3 milioane de lei va permite şi restaurarea imobilului”, a mai declarat sursa citată.

La rândul său, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov a declarat cu acest prilej că acesta este un prim contract în acest an, însă vor urma şi altele.AGERPRES