Proiect al municipalităţii sucevene – un nou pod peste râul Suceava, finanţat prin PNDL

Consiliul Local Suceava a aprobat, în şedinţa de pe 27 septembrie, indicatorii tehnico-economici ai noului pod ce se va construi peste râul Suceava, în vederea fluidizării traficului rutier. Noul pod ar trebui să aibă o lungime de 104,4 metri, câte o bandă de mers pe sens, o lăţime totală de 11,2 metri, dintre care 7,8 metri carosabil şi câte 1,5 metri de trotuar pe fiecare parte, valoarea totală a investiţiei fiind estimată, în urma studiului de fezabilitate, la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Primarul Ion Lungu a spus că investiţia se va finaliza în 16 luni, iar potrivit specialiştilor, dacă se va impune, există tehnic posibilitatea extinderii cu încă o bandă pe sens. Lungu a subliniat că această investiţie era necesară în condiţiile în care traficul rutier în zonă, unde se află şi Bazarul, era din ce în ce mai aglomerat, iar odată cu finalizarea acestui pod se va scurta şi drumul spre Botoşani.

Primarul a precizat că, pentru finanţarea investiţiei, se va aplica pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), iar pentru o porţiune de 4 kilometri de drum ce face accesul spre pod, care trebuie asfaltată, precum şi pentru un sens giratoriu, se vor aloca bani de la bugetul local. AGERPRES