Programări online pentru obţinerea cărţii de identitate la Deva şi în şase comune învecinate

Locuitorii municipiului Deva şi cei din cele şase comune arondate Serviciului de Evidenţa Persoanelor Deva vor putea, din luna august, să se programeze online atunci când au nevoie de obţinerea cărţii de identitate, evitând astfel statul la coadă în faţa ghişeelor.

Programările online se fac prin intermediul unei aplicaţii care este disponibilă pe site-ul Primăriei Deva, www.primariadeva.ro, la secţiunea “Servicii online”, şi poate fi utilizată atât de cetăţenii cu domiciliul în municipiul Deva, cât şi de persoanele care locuiesc în comunele Cârjiţi, Certeju de Sus, Brănişca, Hărău, Şoimuş şi Veţel.

“Scopul noii aplicaţii online este, în primul rând, cel de reducere a timpului de aşteptare la ghişeele Serviciului Evidenţa Persoanelor Deva. Programarea online se face prin completarea unor date pe un formular electronic. Astfel, persoanele care doresc să obţină cartea de identitate vor selecta, pe calendar, luna, data şi ora dorite şi vor completa numele, prenumele, CNP-ul, numărul de telefon şi email-ul. Programările pot fi efectuate din 20 în 20 de minute”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Dana Golea.

După confirmarea rezervării, solicitantul va primi un email cu un cod de acces pe care îl poate folosi în aplicaţie pentru a consulta detaliile, pentru anulări sau reprogramări, în cazul în care nu poate ajunge să-şi schimbe cartea de identitate.

Actele necesare eliberării actului de identitate vor fi depuse în ziua şi la ora rezervate prin intermediul aplicaţiei online, la sediul Serviciului Evidenţa Persoanelor Deva.

Termenul de eliberare a cărţii de identitate este de trei zile lucrătoare de la depunerea actelor, cu excepţia cazurilor în care sunt necesare verificări suplimentare. AGERPRES