Profesorul Basarab Nicolescu a devenit cetatean de onoare al Iasului

Consiliul Local al Municipiului Iasi a aprobat, in ultima sedinta extraordinara, proiectul de hotarare privind acordarea titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Iasi profesorului Basarab Nicolescu, cercetator si academician de renume mondial.
Basarab Nicolescu s-a nascut la Ploiesti, pe 25 martie 1942. Avand posibilitatea sa devina bursier al Guvernului francez la Universitatea Paris IV, se stabileste in Franta, unde traieste din 1968. In anii care au urmat, Basarab Nicolescu s-a impus tot mai mult in arena stiintifica internationala, fiind profesor invitat intr-o serie de universitati din Europa si Statele Unite, participant si organizator a numeroase colocvii si seminarii internationale, conferentiar apreciat in diferite colturi ale lumii si, nu in ultimul rind, un scriitor si un eseist de valoare.

In 1998, Basarab Nicolescu este ales presedinte de onoare al Fundatiei Internationale “Stefan Lupascu” pentru stiinta si cultura din Iasi. In 2000, i se acorda titul de Doctor Honoris Causa al Universitatii “Al.I.Cuza” din Iasi Iasi, in 2001, este ales membru de onoare al Academiei Romane, iar in 2002, primeste titlul de “Mare Ofiter”, ordinul “Serviciu fidel”, al Romaniei.