Primarul Zalăului: Insist să nu mai văd părinţi cu bidinele şi cu găletuţe de vopsea prin şcoli

Administraţia locală din Zalău a alocat în acest an circa 3,5 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi dotări ale unităţilor de învăţământ din municipiu, cea mai mare sumă din ultimii ani, potrivit primarului Ionel Ciunt, care a susţine că şi-a dorit ca părinţii să nu mai fie nevoiţi să dea bani pentru diverse lucrări sau dotări ale şcolilor unde învaţă copii.

Primarul Zalăului a precizat joi, într-o conferinţă de presă, că 23 de unităţi de învăţământ au beneficiat în această vară de reparaţii capitale în valoare totală de 2,27 milioane de lei, 26 de şcoli au avut nevoie de reparaţii curente în valoare de 900.000 de lei, iar 16 şcoli au primit dotări în valoare de aproape 300.000 de lei.

Valoarea totală pentru aceste capitole – reparaţii curente, reparaţii capitale şi dotări – este de 3.457.000 lei. E o sumă consistentă şi, din ce am văzut eu, în istoricul alocărilor pentru unităţile de învăţământ este cea mai mare sumă, cel puţin în ultimii patru-cinci ani“, a declarat Ionel Ciunt.

Acesta şi-a exprimat speranţa că părinţii nu vor mai fi obligaţi în acest an să dea bani pentru diverse lucrări sau dotări ale şcolilor unde învaţă copii lor, în condiţiile în care toate unităţile de învăţământ care au solicitat bani de la administraţia locală au primit sumele necesare lucrărilor de reparaţii. “Asta mi-am dorit şi asta am discutat cu conducerea şcolilor. Chiar în prima săptămână de vacanţă i-am invitat pe directorii şi pe contabilii şefi de la şcoli, le-am sus sumele pe care le putem aloca, în funcţie de solicitările lor, şi asta i-am rugat: insist să nu mai văd părinţi cu bidinele şi cu găletuţe de vopsea circulând prin şcoli şi prin sălile de clasă. Noi am făcut o verificare la toate unităţile de învăţământ, să vedem cum s-au folosit banii. Mi-a plăcut cum s-a lucrat. Loc de mai bine există întotdeauna, dar per total, sunt mulţumit cum s-au utilizat aceşti bani şi s-au redus foarte multe din deficienţele care existau în şcoli”, a conchis sursa citată.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, primarul Zalăului a menţionat că numărul burselor alocate elevilor de către municipalitate s-a dublat în acest an, alţi 1.173 de elevi primind stimulente pentru câştigarea unor concursuri şcolare judeţene sau regionale în valoare totală de 150.000 de lei.

Ioneal Ciunt a adăugat că începând cu 15 septembrie vor exista patru linii de autobuz dedicate exclusiv elevilor, luându-se în calcul ca de la 1 ianuarie 2018 acestea să fie gratuite.

În Zalău învaţă circa 12.600 de elevi, în creştere cu 400 comparativ cu anul şcolar precedent. AGERPRES