Primarul si viceprimarul din Deva au fost audiati la DNA

Primarul si viceprimarul municipiului Deva, Mircia Muntean si respectiv Florin Oancea, au fost audiati la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, in calitate de faptuitori, intr-un dosar legat de vanzarea unui teren destinat ridicarii de case pentru tineri.
Dupa ce a fost audiat aproape o ora, primarul Mircia Muntean a apreciat ca audierea “a fost o discutie normala si binevenita pentru toata lumea, pentru ca se clarifica un lucru”. Acesta a motivat ca terenul in cauza a fost vandut deoarece era situat intr-o zona genistica afectata de alunecari succesive de teren. Suprafata in cauza – 12 hectare – a fost vanduta la pretul de 1,26 de euro metrul patrat, printr-o hotarare de consiliu local, initiata de Mircia Muntean. Ulterior, primaria a cumparat un alt teren pentru ridicarea de locuinte pentru tineri, de la o parohie ortodoxa, cu o suprafata mai mica si la un pret mai mare pe metrul patrat.

Si viceprimarul Florin Oancea a fost audiat circa o jumatate de ora, in legatura cu acelasi dosar, ambii edili fiind insotiti la DNA de un avocat.
Florin Oancea a declarat presei ca il acuza clar pe prefectul judetului Hunedoara, Cristian Vladu, de imixtiune in activitatea primariei. De altfel, intr-o conferinta de presa, presedintele PNL Hunedoara, Mircia Muntean, a sustinut ca in spatele denuntului la DNA s-ar afla democratii, lucru negat de presedintele PD Hunedoara, Gheorghe Pogea.