Primarul sectorului 3 promite că în următorii doi ani va construi două şcoli de meserii

negoita_robert_250.jpgPrimarul sectorului 3, Robert Negoiţă, intenţionează să construiască în următorii doi ani două şcoli de meserii, deoarece, spune el, mediul de afaceri simte o lipsă majoră de specialişti în diverse domenii.

Edilul sectorului 3 a spus că autoritatea locală are în proiect construcţia unei clădiri multifuncţionale în care să existe o şcoală de arte culinare, lângă Liceul Decebal din sectorul 3, dar şi o şcoală tehnică în apropierea Liceului RATB. “Vrem să pregătim specialişti pentru a se putea angaja. Un studiu făcut în Germania arată că în următorii cinci ani foarte mulţi angajaţi se vor pensiona şi cred că trebuie să ne preocupe educaţia tinerilor. Vrem să facem şcoli de meserii pentru a pregăti specialişti în diverse domenii, să nu mai exportăm în Occident numai căpşunari. Este mare nevoie de sudori şi de meserii tehnice precum strungari, frezori, lăcătuşi mecanici”, a sus primarul.

Anunţul lui edilului sectorului 3 a fost făcut cu ocazia închiderii unei expoziţii de mărţişoare care a avut loc la Casa Artelor, cu scopul strângerii unor fonduri pentru ajutorarea copiilor defavorizaţi. În urma vânzării de mărţişoare, Primăria sectorului 3 a reuşit să obţină 7.000 lei pe care îi va oferi copiilor care au executat mărţişoare (3.500 lei), dar şi unei familii sărace cu doi copii care au rezultate foarte bune la învăţătură (3.500 lei). AGERPRES