Primarul oraşului Borşa descurajează cerşetoria pe Facebook

Primarul oraşului Borşa a anunţat pe o reţea de socializare că se interzice practicarea cerşitului în oraş, mai ales că în luna august se întorc în ţară cei peste 5.000 de localnici care lucrează în străinătate. Deşi Consiliul Local nu a adoptat o hotărâre de interzicere a cerşetoriei, primarul Tony Mihali a postat pe pagina sa de Facebook un anunţ prin care se pronunţă ferm împotriva cerşetoriei, sfătuindu-i pe localnici să nu încurajeze cerşitul oferind din compasiune bani.

“Deja în oraş au apărut zeci de cerşetori din alte judeţe, îndeosebi din Moldova şi sudul ţării, chiar şi romi. Nu putem tolera într-un orăşel turistic care se pretinde civilizat ca localnicii, dar şi turiştii să fie agresaţi pe stradă şi în magazine de cerşetori. Am identificat reţele de cerşetori care încearcă să profite pe urma sărbătorilor religioase şi a altor evenimente programate să aibă loc în august. Acesta e motivul care m-a determinat să sensibilizez cunoscuţii chiar şi pe reţeaua de socializare”, a declarat primarul oraşului Borşa.

Edilul i-a îndemnat pe concetăţenii săi ca de fiecare dată când întâlnesc cerşetori să sesizeze Poliţia Locală. AGERPRES