Primarul Oprescu a prezentat ambasadorilor straini obiectivele mandatului sau

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, la o reuniune informala cu o parte dintre membrii Corpului Diplomatic, acreditati la Bucuresti, ca are in intentie sa imprumute idei si proiecte care s-au dovedit benefice in tarile acestora, in asa fel incat Bucurestiul sa ocupe un loc important pe harta administrativa, economica si turistica a Europei si a lumii.
Sorin Oprescu a prezentat ambasadorilor cateva dintre obiectivele mandatului sau, precum si viziunea pe care o are asupra gestionarii problemelor Capitalei Romaniei. La intalnirea informala au participat 25 de ambasadori si reprezentanti diplomatici din tot atatea state, printre care SUA, Marea Britanie, Franta, Republica Federala Germania, Federatia Rusa, Spania, Japonia, Emiratele Arabe Unite, Republica Elena, Republica Turcia, Republica Moldova, Ucraina, Republica Ceha.

“Sunt decis ca, impreuna cu echipa mea si cu profesionistii pe care ii vom invita sa ni se alature, sa vindec ranile Capitalei”, a promis primarul Oprescu in fata ambasadorilor. “Bucurestiul este cel mai important centru economic al Romaniei, locul in care este concentrat intregul sistem bancar, unde isi desfasoara activitatea majoritatea companiilor multinationale. De aceea, una din prioritatile pe care le am este de a finaliza lucrarile de infrastructura care s-au demarat in Bucuresti, prin atragerea de parteneriate cu mediul economic si de afaceri intern si international”, a explicat Oprescu. El a mai spus ca interesul sau este sa atraga cat mai multi investitori, astfel incat sa putem vorbi de o dezvoltare reala a Capitalei Romaniei.

“In acelasi timp trebuie sa gasim rezolvare pentru a stramuta din Bucuresti colosi industriali, mari poluatori si de a gasi destinatia cuvenita acestor locatii prin amenajarea de spatii verzi, prin construirea de cladiri cu destinatie sociala, culturala sau sportiva. Cu alte cuvinte, de a transforma Bucurestiul intr-un centru cultural, educational si turistic de talie europeana”, a mai declarat Oprescu.