Primarul Neculai Ontanu explica de ce a preferat PSD in locul PD

“Am revenit in Partidul Social Democrat optand pentru varianta sentimentala”, a afirmat primarul sectorului 2, Neculai Ontanu.
El a explicat ca daca ar fi optat pentru varianta rationala, inscrierea in Partidul Democrat, partid aflat la putere, ar fi avut ca primar mai multe avantaje, dar varianta sentimentala a prevalat pentru ca “situatia din partid s-a schimbat si pentru ca social-democratia exprima cel mai bine doleantele oamenilor”.

Primarul sectorului 2 a demisionat din PSD in luna martie si a explicat ca acest demers a fost determinat de situatia din acea perioada din partid, pe care a asemuit-o unui “meci de box”. “Intr-un ring de box exista reguli. Atunci, desi arbitrul era sfatos, nu mai era in stare sa stapaneasca un joc normal, cu reguli corecte. Nu mai era o lupta sportiva”, a spus Neculai Ontanu, adaugand ca, in acea perioada, la nivelul conducerii PSD, erau “scandaluri interminabile”.

Pe de alta parte, Neculai Ontanu a recunoscut ca la revenirea sa in partid, pe langa latura sentimentala, a contribuit si termenul limita impus prin modificarea statutului alesilor locali. Conform acestui nou statut, alesii locali trebuiau sa-si precizeze cel tarziu pe 10 august apartenenta politica. De asemenea, primarul sectorului 2 considera ca pentru PSD perioada de opozitie, “de penitenta”, este un “lucru benefic”.