Primarul municipiului Tulcea doreşte în continuare reluarea recensământului populaţiei

hogea_constantin_mare.jpgPrimarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, doreşte reluarea acţiunii de recensământ derulată în 2011 şi susţine că va aloca de la bugetul instituţiei fonduri pentru efectuarea acţiunii.

“L-am rugat pe preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu, să aibă o discuţie cu factorii decidenţi din Ministerul Administraţiei pentru a afla care sunt soluţiile legale pentru reluarea recensământului. Dacă este posibilă o asemenea acţiune, Primăria îşi poate asuma cheltuielile”, a declarat joi primarul municipiului, Constantin Hogea.

Reiterarea nemulţumirii sale cu privire la rezultatele preliminare ale recensământului populaţiei a apărut pe fondul discuţiilor despre reorganizarea administrativ-teritorială a României şi despre bugetul din acest an al municipiului Tulcea.

“Am convingerea că şi preşedintele CJ va face tot ce este posibil pentru a atrage cât mai multe fonduri în judeţul Tulcea, indiferent din ce regiune vom face parte. Alocarea sumelor însă depinde şi de populaţia unei zone, iar la acest capitol până la urmă şi dumnealui mi-a dat dreptate”, a menţionat primarul Constantin Hogea.
În urmă cu un an, acesta a criticat modul în care s-a desfăşurat recensământul populaţiei în municipiu, susţinând că mai multe zone din oraş nu au fost recenzate şi că în acest context populaţia municipiului a scăzut de la circa 92.000 de locuitori, în anul 2002, la circa 66.000 de locuitori, în anul 2011.

“Eu sunt convins că luaţi bob cu bob cetăţenii municipiului Tulcea sunt între 82.000 şi 85.000, dar sub nicio formă 66.000”, a mai spus primarul oraşului. Rezultatele finale ale recensământului efectuat la sfârşitul anului 2011 vor fi făcute publice în acest an. AGERPRES