Primarul municipiului Suceava vrea să racordeze şcolile la sistemul centralizat de încălzire, pentru a face economii

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că intenţionează să dispună racordarea tuturor unităţilor de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ la sistemul centralizat de termoficare, pentru reducerea costurilor cu încălzirea. Lungu a spus că această iniţiativă, care-i aparţine, va fi pusă în practică, cel mai probabil, până în sezonul rece 2014-2015.

Potrivit primarului, 30% din unităţile şcolare din municipiu dispun de centrale termice pe gaz metan, ceea ce reprezintă o creştere constantă a cheltuielilor cu încălzirea proporţional cu majorarea preţului la acest tip de combustibil. În opinia primarului, prin renunţarea la acest tip de încălzire şi branşarea la viitoarea centrală termică pe biomasă, cheltuielile cu încălzirea se vor reduce, având în vedere că se estimează un preţ al gigacaloriei mai mic.

Pe de altă parte, primarul a dat asigurări că toţi sucevenii vor avea în această iarnă apă caldă şi căldură, având garanţii de la specialiştii austrieci care lucrează la noua centrală pe biomasă că finalizarea lucrărilor se va face la termenul stabilit de 9 noiembrie. /AGERPRES