Primarul municipiului Satu Mare somează administratorul ştrandului să respecte obligaţiile din contract

satumare_strand.jpgPrimarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a somat public, luni, societatea care a concesionat ştrandul termal pe o perioadă de 49 de ani să-şi respecte obligaţiile contractuale, exprimându-şi nemulţumirea în legătură cu faptul că firma în cauză nu a amenajat locuri de parcare suficiente, deşi i s-a cerut acest lucru în repetate rânduri. Firma a amenajat aproximativ 400 de locuri de parcare iar conform contractului ar trebui să asigure parcări pentru 2.000 de autoturisme.

“Cetăţenii din zonă reclamă că maşinile blochează circulaţia. Vin oameni din Bihor, Sălaj, Maramureş şi nu au unde parca. Dacă nu rezolvă problema cu parcarea vom opri intrarea în ştrand, vom limita numărul de maşini în zonă la numărul de parcări. O să-l chem mâine pe administrator să-i dau ultimatum. Dacă nu se conformează trecem la măsuri represive”, a declarat Dorel Coica.

Primarul a spus că are îndoieli şi în privinţa finalizării întregii investiţii şi anume construirea bazei de tratament prevăzută în contractul de concesionare. “Sunt în întârziere. Ajungem să credem că investiţiile nu se vor finaliza vreodată. Au clauze foarte stricte în contract, dacă le respectă este ok, dacă nu căutăm soluţii. Nu accept niciun fel de rabat. Aceasta este o atenţionare publică. Nu mai înghiţim poveşti cu un potenţial investitor”, a declarat Coica.

Ştrandul din Satu Mare a fost concesionat în 2008 unei societăţi pe o perioadă de 49 de ani. Lucrările trebuiau să înceapă în 2009 însă din cauza unor probleme au fost amânate şi de abia în 2012, după mai multe amânări, ştrandul a fost redeschis publicului. Firma a investit 7 milioane de euro în cele şapte bazine, însă hotelul şi baza de tratament cuprinse în contractul de concesionare nu au mai fost realizate. AGERPRES