Primarul municipiului Satu Mare, la un an de mandat: Am reuşit să recuperăm o parte din anii pierduţi

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă de bilanţ la finalul primului an de mandat, că a reuşit să demareze lucrări în valoare de 25 de milioane lei şi să finalizeze principalele documente strategice necesare accesării de fonduri europene.

Am preluat un oraş fără contract de întreţinere a drumurilor, n-am avut niciun proiect pregătit pentru a-l depune pentru finanţare şi am fost, practic, în imposibilitatea de a executa lucrări în municipiul Satu Mare, de investiţii, de reparaţii. Nu a fost niciun proiect tehnic conform căruia am fi putut să începem o lucrare. Colac peste pupăză, au fost probleme foarte grave în administraţia oraşului şi la instituţiile din subordinea Consiliului Local. Cum arată Satu Mare în iunie 2017? În acest an reabilităm şi asfaltăm străzi şi trotuare în valoare de 25 de milioane lei şi avem şi alte proiecte. Este foarte important că am elaborat documentele strategice pentru accesarea fondurilor europene, am finalizat Planul de Mobilitate Urbană a municipiului Satu Mare, strategia integrată de dezvoltare urbană şi spre apropie spre finalizare registrul zonelor verzi din municipiul Satu Mare“, a declarat Kereskenyi.

Primarul a afirmat că, în ultimul an, s-a pus, practic sistemul administrativ în funcţionare, fiind o perioadă “în care am reuşit să recuperăm o parte din anii pierduţi”.

Totodată, el a subliniat că s-a reuşit, “după circa 20 de ani de promisiuni”, obţinerea unei finanţări de 82 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru realizarea celui de-al treilea pod peste râul Someş, fiind semnat deja certificatul de urbanism pentru construcţie.

În mandatul său, Kereskenyi îşi mai propune achiziţionarea a 20 de autobuze hibride sau electrice, reabilitarea centrului istoric, realizarea unui pod pietonal peste râul Someş şi implementarea strategiei Smart City. AGERPRES