Primarul municipiului Satu Mare doreste angajarea unui administrator public

Primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, doreste sa angajeze un administrator public, care sa se ocupe de problemele curente ale orasului.
Acesta a declarat ca ar dori atribuirea unor competente precum intretinerea strazilor, a zonelor verzi, a iluminatului si a tuturor serviciilor publice pe mana unui specialist, administrator public. Ilyes a precizat ca un asemenea sistem functioneaza si in Statele Unite ale Americii, iar acum si legislatia romana permite acest lucru.

“Vom angaja omul pe care il vom considera potrivit. La criteriile de angajare cel mai mult va contribui experienta profesionala, nu neaparat cunostintele teoretice dobandite peste noapte”, a precizat primarul, asigurand ca angajarea nu se va face pe criterii politice.

Astfel, primarului si celor doi viceprimari nu le ramane decat de elaborarea unor strategii de dezvoltare si de efectuare a cheltuielilor publice. Acest lucru se va produce in aproximativ doua luni. Primarul a primit deja propuneri pentru persoane, insa a precizat ca nu le cunoaste personal.

Articol realizat de Oana Teodorescu.