Primarul municipiului Ploiești cere rezilierea contractului cu operatorul de salubritate

Primarul Ploieştiului, Adrian Florin Dobre, s-a declarat nemulţumit de activitatea de salubrizare din municipiu, după ce în urma unui singur control au fost date 42 de amenzi operatorului de salubritate, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploieşti.

”Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a verificat personal starea de salubritate a municipiului Ploieşti, în cadrul unei acţiuni de control pe care a dispus-o, noaptea trecută, Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti şi Poliţiei Locale Ploieşti. Verificarea s-a derulat în zonele unde nu s-a respectat graficul de colectare a deşeurilor menajere, respectiv pe străzile cu unităţi locative individuale, cât şi la nivelul platformelor destinate colectării deşeurilor, aferente blocurilor”, precizează Primăria Ploieşti.

În urma controlului au fost acordate 42 de sancţiuni contravenţionale operatorului de salubritate, valoarea acestora fiind de 94.000 lei.

Primarul Adrian Florin Dobre şi-a exprimat, într-o conferinţă de presă, nemulţumirea faţă de modul în care se desfăşoară serviciul public de salubritate, la nivelul municipiului. Totodată, a declarat că vor continua acţiunile de control în oraş, până când se va constata că acest serviciu public se desfăşoară corespunzător.

Edilul a reamintit faptul că a solicitat, încă din vara acestui an, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Polul de Creştere Ploieşti-Prahova” să demareze procedura de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate, însă, până în prezent, nu au fost luate măsuri concrete în acest sens.

”În acest context, mâine (vineri, n.r.), primarul Adrian Florin Dobre se va întâlni, de urgenţă, cu reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ‘Polul de Creştere Ploieşti-Prahova’ în vederea analizării situaţiei serviciului de salubritate şi stabilirea măsurilor legale, care se impun în vederea soluţionării acestei probleme cu care se confruntă municipiul Ploieşti”, se mai arată în comunicatul Primăriei Ploieşti.

Adrian Florin Dobre a mai declarat că intenţionează să demareze un sondaj de opinie din care să reiasă dacă ploieştenii sunt sau nu mulţumiţi de modalitatea în care se asigură serviciul de salubritate. “Luăm în calcul şi o campanie de strângere de semnături în vederea luării unei decizii transparente privind contractul actual pe care municipalitatea îl are în derulare cu operatorul de salubritate şi fac un apel la sprijin din partea cetăţenilor în acest sens. Cert este că ploieştenii trebuie să aibă un serviciu de salubritate îmbunătăţit, iar în situaţia actuală, operatorul a depăşit orice limită”, a spus primarul Adrian Florin Dobre. AGERPRES