Primarul municipiului Moinești, ghid pentru artiști internaționali

Pe 9 iulie, la Moinești a sosit o delegație de la Centrul de Cultură „Goerge Apostu”, condusă de directorul Gh. Geo Popa, împreună cu artiști rezidenți de la Centrul Apostu – Maxim Dumitraș (România), Krasimir Metodiev (Bulgaria), Nedim Hadziahmetovic (Serbia).

Membrii delegației au fost primiți de Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești, care le-a fost ghid pentru o zi. Astfel că aceștia au vizitat importante puncte de atracție ale orașului: Centrul Cultural Lira, Galeriile de artă, monumentul DADA, Parcul Băi, Coloanele Sf. Treimi, Cavalerul Tristan Tzara.

A fost o onoare să fiu ghid artiștilor veniți să ne viziteze orașul și nu pot decat să mă bucur că au ales să-și petreacă o zi în Moinești. Sunt sigur că au fost plăcut impresionați de ceea ce au văzut aici –  de zona declarată stațiune turistică – Parcul Băi, de numeroasele lucrări de artă din Moinești– sculpturi și picturi, de centrul nostru cultural…. Sunt obiective de care ne mândrim și pe care așteptăm să le prezentăm tuturor celor ce vor să ne viziteze“, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

Vizita făcută de reprezentanții Centrului de Cultura „George Apostu” face parte din Programul de Rezidențe Artistice de Sculptură „Albastru” ce se desfășoară la Bacău în perioada 3 – 21 iulie și al cărui scop este constituirea unei colecții valoaroase de sculptură contemporană în lemn.