Primarul municipiului Giurgiu nu mai vrea să fie autorizate magazinele de etnobotanice

iliescu_lucian_2008.jpgPrimarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, are în vedere iniţierea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru a nu mai putea fi deschise magazine de vise în care se comercializează produse etnobotanice.


“Am văzut că în ţară măsurile sunt şi mai radicale, mergându-se până la demolarea acestor magazine. Noi trebuie să colaborăm cu Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor şi să nu mai dăm autorizaţii pentru astfel de magazine”, a declarat, marţi, primarul municipiului Giurgiu.

El a admis că aceasta va fi o acţiune dificil de realizat pentru că cei care au astfel de magazine desfăşoară comerţ cu etnobotanice “foarte mascat”.
Primarul le recomandă însă tinerilor ca nici măcar să nu fie curioşi în consumarea unor astfel de produse, pentru că apoi apare dependenţa, şi spune că nu îi înţelege pe aceşti comercianţi care îşi clădesc afacerea pe nenorocirea şi distrugerea unor familii şi a copiilor. În municipiul Giurgiu funcţionează mai multe magazine de vise, iar cele mai noi apărute sunt cu comanda produselor prin internet. AGERPRES