Primarul municipiului Galaţi susţine că preţul gigacaloriei va scădea

stan_marius2.jpgPrimarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a anunţat joi că va supune aprobării Consiliului Local, în şedinţa de luna aceasta, un proiect de hotărâre privind scăderea preţului gigacaloriei pentru toţi abonaţii la sistemul centralizat de termoficare.

“În ultimii ani, s-au făcut investiţii importante în modernizarea sistemului de termoficare. Galaţiul a beneficiat de fonduri substanţiale de la Guvern pentru reabilitarea acestui sistem şi astăzi suntem în măsură să le dăm oamenilor vestea bună că vor plăti facturi mai mici pentru căldură. Totodată, Primăria şi Consiliul Local Galaţi au făcut eforturi pentru a susţine subvenţionarea preţului la energie termică, astfel încât acesta să fie suportabil pentru populaţie. Venim astfel în sprijinul tuturor abonaţilor la sistemul centralizat de termoficare, cu preţuri mai bune şi facturi mai mici, şi ne aşteptăm că oamenii să ne răspundă cu aceeaşi monedă, adică să îşi plătească lunar facturile la căldură”, a declarat Marius Stan.

Potrivit simulărilor făcute, preţul gigacaloriei va scădea de la 247,73 lei, cât este în prezent, până la 200 de lei, datorită subvenţiei pe care municipalitatea o asigură pentru această utilitate publică. Odată adoptată, hotărârea Consiliului Local Galaţi privind scăderea preţului gigacaloriei este aplicabilă pentru întreg sezonul de iarnă 2014-2015, începând cu 1 noiembrie.

“Prin această măsură, dăm încă un semnal că suntem preocupaţi de soarta cetăţenilor Galaţiului care se încălzesc în sistem centralizat. Înţelegem că unii dintre ei nu pot ţine pasul cu ritmul în care cresc preţurile celor necesare traiului de zi cu zi. Tocmai de aceea, venim acum cu un preţ mai mic pentru gigacalorie, deci cu o subvenţie mai mare, şi acordăm ajutoare celor care nu pot plăti integral costul facturilor de încălzire. În schimb, cerem doar ca populaţia să îşi plătească lună de lună costurile de întreţinere, pentru a putea menţine în stare de funcţionare sistemul centralizat de termoficare a oraşului, la parametri optimi şi fără sincope”, a spus Marius Stan. La sistemul centralizat de căldură sunt racordate aproximativ 80.000 de apartamente din municipiul Galaţi. AGERPRES