Primarul municipiului Buzău propune majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 10%

Taxele şi impozitele locale ar putea fi majorate în municipiul Buzău cu 10 la sută, proiectul de hotărâre fiind în dezbatere publică, a anunţat primarul oraşului Constantin Toma. Potrivit sursei citate, majorarea va fi de doar câţiva zeci de lei pentru fiecare contribuabil, sumele urmând să fie folosite pentru dezvoltarea oraşului.

Constantin Toma a mai spus că proiectul de hotărâre privind majorarea taxelor şi impozitelor locale va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal în şedinţa din luna decembrie. “Banii vor fi folosiţi exclusiv pentru proiecte de interes local, mai ales pentru înfrumuseţarea oraşului”, a mai declarat edilul şef.

La rândul său, liderul PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu, susţine că singura cale de dezvoltare a oraşului este atragerea de investiţii, în special străine şi majorările de dări. “Este o măsură propusă într-un moment nepotrivit, vine iarna cu minusuri la temperatură şi la toate capitolele bugetare, singura cale de dezvoltare a comunităţilor locale este atragerea de investiţii, în special străine”, a declarat luni, pentru AGERPRES Romanescu. AGERPRES