Primarul Klaus Johannis le-a promis sibienilor un strand nou

Pe 6 iunie, primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, a promis copiilor si parintilor invitati la un gratar, chiar in centrul orasului, piste pentru biciclete si un strand nou.
Daca primarul s-a descurcat bine cand un copil l-a intrebat cand se va putea plimba cu bicicleta in siguranta prin oras, cand a venit vorba de singurul strand din oras, Johannis si-a exprimat dezamagirea. “Nu stiu daca avem o sansa sa renovam acel strand. Cei de dinainte care s-au ocupat de administrarea lui, si-au batut joc de strand. Singura sansa este sa construim alt strand”, a declarat
primarul Klaus Johannis, unei multimi formate din copii si parinti, care a umplut Piata Mare din Sibiu.

In aceasta vara, cei peste 170.000 de locuitori ai municipiului Sibiu nu au nici un strand in oras, unde sa-si petreaca timpul liber. Singurul strand din municipiu a devenit un imens depozit de gunoaie. Locul apei din strand a fost luat in aceasta vara de gramezi mari de mobilier vechi, frigidere si aragazuri defecte. Buruienile din incinta strandului au atins inaltimea de o jumatate de metru, distrugand si aleile de ciment. La fostele dusuri se adapostesc cainii comunitari din cartier.

Proprietarul actual al strandului “Vointa” este Clubul Sportiv Municipal Sibiu.
Directorul clubului, Viorel Cintean, isi acuza superiorii de la Agentia Nationala pentru Sport, de indiferenta. Conducerea CSM spune ca este nevoie de peste 2 milioane de euro pentru refacerea strandului, bani pe care clubul nu ii are.